Operatie menisc.. mi-e frica sa nu mi se distruga si mai tare

20-03-2012
Edward24
Nu este medic/terapeut
Edward24
Maine ma internez la spitalul sf.pantelimon si joi voi fi operat la genunchiul drept pt ruptura de menisc, mi'e frica sa nu'mi distruga mai rau meniscu:( de durut nu ma doare, pot sa si alerg, dar daca merg mult simt o durere mica si imi mai da si rateuri uneori'trozneste'.am fost la 2 medici, la un spital privat si la sf.pantelimon.am avut genunchiul umflat rau si mi'a bagat piciorul in gips partial, am facut 10 injectii anticoagulante 'fragmin', am luat niste pastile celebrex si omez, gipsul a fost scos dupa 10 zile iar genunchiul tot umflat era, mi'a zis sa'mi iau o crema antiinflamator si sa ma dau pe genunchi dar fara masare, piciorul s'a desumflat in 9 zile exact cat mi'a zis el, intre timp am fost la al 2'lea doctor unde mi'a zis sa fac un RMN ca nu e sigur 100% daca e de la menisc, n'am mai facut niciun RMN ca n'am atatia bani...m'am dus inapoi la sf.pantelimon si baiatu mi'a zis ca meniscu' e sigur ca intepatura aia in la genunchi pe interior e 100%...am avut probleme acum 3 ani prima oara cu genunchiul cazand pe trepte pe faleza la mare, imi revenisem iar in iarna asta am alunecat pe gheata si a inceput iar povestea...
6 comentarii
0
20-03-2012, ora 13:45
Claudia_bydy
Nu este medic/terapeut
Claudia_bydy
Buna ziua!

Nu sunt medic, deci sfatul meu poate fi eronat. Dar, pt ca am trecut prin ceea ce treci tu acum, imi permit sa imi spun parerea.

De ce sa faci artroscopie fara a face un RMN inainte? Fireste, artroscopia o poti face si pt a stabili un diagnostic corect, dar este mult mai traumatizanta.
Un diagnostic corect, poate fi stabilit si in urma unui RMN, daca evaluarea clinica lasa loc unor dubii.

Mie, desi aveam meniscul intern rupt in bucati [ bucati care isi faceau de cap prin articulatie] si tibia fisurata, nu mi s-a putut pune un diagnostic corect, decat [ si ] in urma unei investigatii RMN.
Investigatie ceruta in mod expres de Medicul Ortoped care m-a consultat. Si asta, pt a fi sigur ca interventia artroscopica nu poate fi evitata.

Sfatul meu: Fa un efort financiar si fa si o investigatie RMN.

Sanatate!
0
20-03-2012, ora 13:48
Edward24
Nu este medic/terapeut
Edward24
As fi facut RMN dar crede'ma ca sunt dator vandut...chiar nu mai am de unde !!!!
0
20-03-2012, ora 14:05
Claudia_bydy
Nu este medic/terapeut
Claudia_bydy
Nu stiu ce sa zic... Daca nu te mai doare, daca poti alerga.. Eu nu m-as opera fara a fi sigura ca asta este o ultima solutie.

Stiu ca poti face aceasta investigatie, si suportand doar o parte din costurile ei. Ai incercat cu trimitere de la medicul specialist?
Nu contest ceea ce ti-a spus medicul care te si opereaza dar, parerea mea, este ca iti era necesara si aceasta investigatie.

Ma rog, poate sunt subiectiva.
0
23-07-2012, ora 18:00
Flutu
Nu este medic/terapeut
Flutu
Buna ziua..m-am operat de menisc acum 2 ani si nu mi- a iesit bine operatia.si anul asta in martie m-am operat din nou si mi-au spus la interventie ca am 80%ligamentele rupte.durerile au continuat, si m- am dus sa fac din nou un rmn, iar rezultatul a fost ca am rotula deplasata.mi s-a recomandat recupare 3luni, dupa care voi merge din nou la medic.insa in timpul recuperarii genunchiul mi se mai umfla si am dureri mari.nu stiu ce sa ma mai fac.. va multumesc!
0
24-07-2012, ora 22:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu am inteles tocmai datele esentiale: sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, antecedente traumatice si de alta natura etc.
Ce inseamna mai exact """""rotula deplasata""""?
Atitudinea terapeutica este extrem de variabila in cazul leziunilor ligamentare, dar nu depinde de RMN cat mai ales de examinarea clinica locala la specialistul in artroscopia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
25-07-2012, ora 11:45
Edward24
Nu este medic/terapeut
Edward24
Si eu m'am operat la genunchi dar cica nu era meniscu, cica aveam incrucisare de ligamente...faza e ca genunchiul nu mai ma doare, ma doare sub genunchi cu vreo 3-4cm.si mi'a zis sa nu'mi fortez genunchiul ca voi fi nevoit sa fiu operat iar acum cica la menisc...nu mai inteleg nimic si cu doctorii astia, pai ori ma repari sa nu mai am probleme ori ma faci 50% ca sa mai apelez la tine...de apelat la el oricum nu mai apelez ca au facut practica pe mine din cate am auzit eu cu urechea in timp ce ma opera...plus ca nu mai vrea anestezie in coloana toata viata mea !!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul