Omfalita... sau chist de uraca

08-09-2011
sorin71
Nu este medic/terapeut
sorin71
Buna ziua !
... de cateva luni (mai precis din noiembrie 2010) am avut o scurgere urat mirositoare din buric, insotita si de dureri abdominale (in jurul buricului).
Am fost la medic si mi s-a spus ca am omfalita acuta... mi s-a prescris si am urmat tratament cu augmentin si betadine.
... o perioada (2-3 luni) au disparut scurgerile... dar aveam in continuare mici dureri in zona buricului.
Dupa care au aparut iar scurgerile.
Am consultat mai multi medici si mi s-au pus urmatoarele diagnostice:
- omfalita
- omfalita acuta
- omfalita supurata
-. de uraca (nu-mi aduc aminte primul cuvant)
- chist de uraca
... si acelas tratament de fiecare data (augumentin + betadine)
Acum de ceva timp (2-3) saptamani imi curge mai tare din buric acel lichid (puroi) urat mirositor, am burta mai umflata, am dureri mari in jurul buricului... atat de mari incat deabia pot sa ma pun in pat, de asemenea nu ma pot inchide la pantaloni, nu ma pot apleca decat cu mare greutate si merg mai greu.
Se spune ca ar fi vorba de o operatie... numai asa s-ar rezolva aceasta problema.
As vrea sa stiu daca este adevarat... si cat de "complicata" poate fi aceasta operatie.
... si de asemenea tot ce cuprinde inainte, in timpul si dupa aceasta operatie.
Cu multumiri anticipate !
4 comentarii
0
10-09-2011, ora 11:28
sorin71
Nu este medic/terapeut
sorin71
... mda, banuiam ca nu am sa primesc nici-un raspuns... cum de asemenea sunt multe subiecte care nu au nici-un raspuns de foarte mult timp. NU isi pierde nici un medic timpul pe forum sa raspunda, doar noi cei care avem probleme si cautam disperati un raspuns sau o solutie la problemele noastre.
Pacat ca de cele mai multe ori pana la o solutie reala / concreta a problemelor pe care le avem trebuie sa consultam mai multi medici, doctori sau cum le-o mai spune... si sa pierdem timp si bani intr-un sistem bolnav in care noi cei cu probleme de sanatate ne bagam pentru a cauta solutia problemelor noastre.
Raspunsul cel mai bun catre oricare user care-si cauta raspunsul pe net la una sau alta din problemele sale este:
- Inarmeaza-te cu timp (si mai ales bani) si incepi "plimbarile pe la mai multe cabinete medicale... daca nu esti prea grav, intr-un final vei gasi un medic care sa te "rezolve".
0
10-09-2011, ora 19:34
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu fi suparat, medicii sunt foarte ocupati in timpul saptamanii.Cum de stai din noiembrie fara sa se fi rezolvat acesta problema ? medic de familie nu ai ? daca infectia a reaparut dupa primul antibiotic nu trebuia sa iei iar si iar tot Augmentin.a doua oara trebuia sa faci un tratament injectabil sau sa soliciti internarea...Acum, dupa cum spui ar trebui neaparat sa te internezi, poti face o peritonita..Cumpara in seara aceasta doua cutii de Doxiciclina [ e foarte ieftina ] si ia 1 cps seara si una dimineata pana saptamana viitoare.intereseaza-te de un chirurg bun si mergi cu trimitere la el sa te vada.spune-i ce antibiotice ai luat in trecut si acum..Nu mai amana, nu mai ai mult pana se va complica acea infectie.Chiar daca te vei simti mai bine cu acest antibiotic, sa mergi la un chirurg sa te consulte si sa faci cateva investigatii.
0
31-10-2011, ora 18:53
florymeg
Nu este medic/terapeut
florymeg
Buna seara!in speranta ca voi avea si eu un raspuns din partea dvs va scriu si eu problema mea. am o fetita de 5 luni care are buricul umflat, rosu si supureaza. am incercat 2 unguente pe baza de antibiotic de la medicul pediatru dar problema nu a disparut. am mers la bucuresti la un medic chirurg ( patrancus toli- sp G A ) care mi-a operat-o de fistula de uraca, dar..nu s-a rezolvat problema micutei mele...buricutul inca supureaza, e rosu si umflat. de o saptamana urmam un tratament cu antibiotic (ceclor ), parca a mai scazut imflamatia buricului si roseata, dar tot supureaza...nu stim ce sa mai facem!!!ne-ati putea da un sfat???ati mai avut astfel de cazuri?
0
18-02-2014, ora 23:35
lauraimperatore
Nu este medic/terapeut
lauraimperatore
Buna ziua de curand sotul meu a suferit o operatie de chist de uraca(omfalita) infectat...inainte de asta a avut dureri mari in jurul buricului si intr-un an de zile a slabit foarte mult...acum este bine insa are o mica supuratie parietala chiar la buric medicii i-au spus ca nu este nimic grav si i-au dat tratament cu oxacilina, flamexin si cicatridin.In timpul operatie doctorul ne-a confirmat faptul ca i-a taiat ombilicul...As vrea sa stiu sa aflu defapt daca mai exista vreun risc ca el sa faca din nou aceasta infectie sau sa reapara chistul stiind ca nu mai are ombilic si ca i-a fost construit altul..Inca un lucru as mai vrea sa spun ca in tot acest timp decand a fost internat si pana in prezent nu a facut febra deloc si nu a vomitat doar o usoara diaree apoasa de cateva zile(enterocolita)..as vrea sa aflu un raspuns de la dvs daca mai poate face vreodata aceasta oribila infectie:(.va multumesc din suflet stimati domni doctori si astept cat de curand un raspuns de la dumneavostra!cu stima si respect...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere de burtă
  •