Oftalmologie sau neurologie?

21-03-2014
MrColossal1
Nu este medic/terapeut
MrColossal1
Salut! Am 20 de ani si port ochelari de 2 ani (de distanta, -0.75 pe ambii ochi), si de ceva timp am o serie de simptome suparatoare: vederea devine mult mai slaba pe timp de noapte, cel mai deranjant e momentul in care incepe sa se intunece afara, vad foarte neclar; am avut momente cand vedeam dublu, de ex cand ma uitam la un semafor in departare pareau a fi 2 lumini rosii in loc de una; cand ma uit la cer vad pete, ca niste licurici care se misca si dispar; la interval de cateva saptamani mi se intampla sa mi se inroseasca un ochi si sa nu ma pot uita la nimic indeaproape pt mai mult de cateva secunde, simt ca imi plesneste ochiul efectiv (nu tot timpul acelasi ochi si nici zona afectata nu e aceeasi). Una peste alta, simt un disconfort permanent si mi se pare ca sunt prea multe probleme aparute intr-un timp prea scurt (pana acum 2 ani nu am avut nici problema de genul asta).

De aproximativ un an am o stare permanenta de ameteala atunci cand merg. Am fost la neurolog si am facut potentiale evocate vizuale si am inteles ca raspunsul unui ochi e putin intarziat sau ceva de genul acesta. La RMN nu a iesit nimic.

Intrebarea mea este cum as putea sa aflu care este cauza problemelor; o recomandare, un sfat, orice...

Multumesc.
1 comentarii
0
23-03-2014, ora 15:52
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua!Din punctul meu de vedere, pentru a stabili un diagnostic si o recomandare terapeutica, trebuie facut initial, un consult oftalmologic complet: determinarea acuitatii vizuale cu si fara corectie, examen pol anterior, examen pol posterior, controlul tensiunii intraoculare, efectuarea campului vizual ( si pentru culori) si alte invetigatii oftalmologice daca se considera ca sunt necesare de catre oftalmologul examinator.Faceti si reevaluare neurologica, eventual un angioRMN cerebral. Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.