Ocluzie intestinala

26-01-2010
vera_doll
Nu este medic/terapeut
vera_doll
Am avut dureri abdominale in partea stanga jos. Medicul de familie a zis ca am anexita si mi-a dat antibiotice si antiinflamatoare. Nu au ajutat foarte mult. Sunt mai mereu balonata si constipata in ultima vreme. Durerile s-au rarit mult dupa ce mi s-a spus sa fac repaus. Atunci cand doare, totusi, intensitatea e la fel. Se poate sa fie ocluzie intestinala? Nu stiu ce ar trebui sa fac, sa cercetez mai departe sau sa ma bucur ca a trecut durerea.
31 comentarii 12 Înainte ›
0
26-01-2010, ora 22:48
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Ocluzie intestinala sigur nu ai, dar daca e ceva pe colon sau vreo priblema la aparatul digestiv numai un gastroenterolog iti poate spune sigur, la fel si de investigatiile ce tb facute. Sanatate!
0
26-01-2010, ora 22:52
vera_doll
Nu este medic/terapeut
vera_doll
Multumesc, daca nu e ocluzie momentan o sa ma opresc din cautari si o sa ii urmaresc evolutia. Daca durerea trece de tot atunci e bine.
0
27-01-2010, ora 00:42
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Urmareste atent scaunul si sa mananca cat mai variat. Evita constipatia. Ai putea sa-ti faci macar o ecografie sa elimini cauza ovariana/pelvina. Intestinele nu se vad la ecograf, dar macar elimini una dintre posibilele cauze. Oricum, unde e durere trebuie sa fie si o cauza. Numai Bine!
0
27-01-2010, ora 00:46
vera_doll
Nu este medic/terapeut
vera_doll
Am luat o pastila de vermox. Din cate imi amintesc am avut acum vreun an simptome asemanatoare si la coproparazitologic a iesit pozitiv pentru oxiuri, asa ca sper sa rezolve problema. Intradevar se suprapune si peste niste probleme ginecologice, dar sigur e si ceva gastroenterologic.
0
27-01-2010, ora 21:21
vera_doll
Nu este medic/terapeut
vera_doll
Astazi iarasi m-a durut de la statul in picioare. Ma mai doare cand stau pe scaun cu un picior sprijinit pe celalalt genunchi. In rest incerc sa menajez zona si sa stau cuminte. Poate pare ca ma duc in extrema, dar se poate sa fie cancer intestinal, tinand cont ca in acelasi timp am si probleme la nivelul sistemului reproducator( in sensul ca s-ar fi extins). Si daca da, ce analize se fac si unde? Stiu ca e improbabil la varsta mea, adik 20-21 de ani, dar am un unchi care a murit de cancer de colon.
0
28-01-2010, ora 12:02
vera_doll
Nu este medic/terapeut
vera_doll
Si am si slabit foarte mult si continuu sa slabesc.
0
28-01-2010, ora 18:34
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Nu e cazul sa te lasi prada ingrijorarilor extreme sau ipohondriei. Cea mai buna cale este sa-ti faci analize. Adica: ginecologice: PAP, analiza secretiei, ecografie pelvina, control; consult la gastroenterolog. Poate ai vreun chist ovarian care dispare de la sine, poate ai colon iritabil, poate niciuna, important e sa stii exact ce e. Parerea mea e sa nu mai astepti, sa vezi exact ce e, nici nu stim unoeri cat de rau poate face stresul sau cat de simplu se trateaza unele afectiuni.Deci, fii "pornita" pe actiune! Oricand cu placere putem discuta si aici.
Sanatate maxima!
0
28-01-2010, ora 19:40
vera_doll
Nu este medic/terapeut
vera_doll
Multumesc. O sa merg la ginecologie pentru inceput. Stresul se intensifica pentru ca am probleme de cam 2 luni si desi am mers la medici nu prea se straduiesc foarte tare sa afle ceva, fie spun ca nu stiu, fie presupun cate ceva. Dar acum macar o sa cer trimitere la gastroenterologie.
0
28-01-2010, ora 20:16
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Cum ai scaunul? Scrie fara jena...Ar trebui, pe langa controalele de care aminteam, sa-ti faci si o analiza din sange ptr depistarea Helicobacter Pilory. Ea este aproape in mod obisnuit in stomac, dac daca are valori mari iti poate da peste cap digestia si sa slabesti. Eu asa am patit, desi medicii spun ca nu prea are legatura...Nu lasa sa te anemiezi de tot, intr-adevar, trebuie sa-ti faci toate analizele care iti dau tabloul complet al problemelor.
0
28-01-2010, ora 22:25
vera_doll
Nu este medic/terapeut
vera_doll
Am facut mai demult test pt Helicobacter Pilory, a iesit negativ. Scaunul este la intervale mari in ultima vreme, nu zilnic. Iar in restul timpului, cand era zilnic era moale. Din pacate nu o sa fac toate analizele de mai sus, probabil o sa merg prin eliminare, sperand ca nu e cazul de urmatoarele. Ar putea fi colon iritabil, desi nu am reusit sa inteleg exact ce inseamna asta si care ar fi simtomele. Dar durerea e fixa si nu raspunde la alimentatie, ci mai degraba la stimuli mecanici si la efort.
0
28-01-2010, ora 22:38
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Inteleg. Inseamna ca ideea cu o ecografie, investigatia punctuala a locului dureros si o opinie AVIZATA sunt cele mai indicate.
0
28-01-2010, ora 22:42
vera_doll
Nu este medic/terapeut
vera_doll
Ce inseamna o investigatie punctuala a locului dureros? Si avizata ce inseamna, cine ar fi in masura sa aiba o opinie in domeniu?
0
28-01-2010, ora 22:51
alinuska
Nu este medic/terapeut
alinuska
buna, am 32 de ani si de 2 luni nu mai am CM.am fost la medic si am facut analize si a zis ca am menopauza precoce, eu eam zis ca vreau sa fac fertilizare in vitro, dinsul mea dat tratament pentru 3luni, ACTIVELLE, am citit prospectul dar ma ingrozit cumplit, plus la sta acolo scrie ca este indicat femeelor care menopauza e instalata deja de 1an, va rog tare mult cine stie ceva sami raspunda ca sint tare confuza, va multumesc anticipat.
0
28-01-2010, ora 23:47
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Ptr. Vera: adica sa mergi la ginecolog, sau gastroentero, sau ecografie si sa indici exact locul unde te doare, sa spui exact ce simti. Avizata, ma refeream la medic, nu din auzite...Si mai ales, cand te duci NU pleca nelamurita, sa-ti spuna medicul punctual ce ar putea fi, ce analize concrete sa faci (noteaza-ti daca vrei!) si pana la un diagnostic riguros, ce sa iei sa nu te mai doara.
0
28-01-2010, ora 23:51
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Ptr. Alinuska: posteaza problema ta la categoria genitale sa apara pe lista principala pe forum, aici s-ar putea sa ti-o vada foarte putini.Ca opinie personala: incearca sa te consulti si cu un endocrinolog, menopauza precoce poate fi tratata, depinde de cauzele sale! Si atunci se rezolva mai multe...Sanatate!
0
29-01-2010, ora 11:12
alinuska
Nu este medic/terapeut
alinuska
ptr.TEOSPHIA, multumesc din inima, ca meai raspuns la acest mesaj, pentru mine conteaza f.mult sa discut cu cineva, am sa incerc sapostez si la categoriea genitala, dar acum sint noua pe aici, si inca nu ma descurc.multumesc mult mult.
0
29-01-2010, ora 12:26
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Alinuska, cu cea mai mare placere, oricand, daca stiu ceva te ajut. Ideea este simpla, la varsta ta, menopauza a fost declansata de ceva si cu siguranta are si remedii, presupun ca nu ti s-au extirpat ovarele, uterul etc, sa fie o menopauza din cauze "fizice". Inainte de orice tratament care ti se recomanda, informeaza-te cat mai mult, exista acum mai multe variante de tratament, fa-ti analizele care trebuie, hormonale, nu te limita numai la cele ginecologice, din comoditate s-ar putea sa ti se recomande ceva care sa-ti faca bine, sau sa fie niste medicamente care sa nu aiba efect, sau sa te perturbe mai mult. Un endocrinolog bun iti va spune din start: fa-ti analiza TSH, sau cutare si cutare analiza, sa vedem ce hormon din organism este cu probleme. E bine ca ai problema de putin timp si poti lua din pripa orice este un pic dereglat. Iti urez succes si sa nu uiti: cea mai mare problema pentru o femeie si mai ales pentru o sarcina este STRESUL!
0
29-01-2010, ora 12:44
alinuska
Nu este medic/terapeut
alinuska
multumesc din inima, am fost eu la domnul prof.VIRGIL ANCAR, eam explicat eu ca de 2 luni nu mea venit CM, si ca am bufeuri de caldura si frisoane, el me dat sa fac analize, cum mi-se parea si corect.4hormoni-rezultatul-estradiol.10 homoh de stimulare foliculara-53, 4 hormon luteinizant(lh)28, 24 projesteron o, 2-eam aratat rezultatele si mea prescris reteta cu ACTIVELLE, eu eam zis ca vreau sa fac o FIV, dinsul mea zis ca dupa acest tratament de 3 luni sa mai vin la el sa fac analize si sa facem pregatiri pentru fiv.eu sint abea la a 5 pastiluta, nar fi o problema sa le eau pe toate, insa pe prospect scrie cu totul alt ceva, , , sau eu nu inteleg bine, nu mai stiu..nici nu stiti chit de mult conteaza pentru mine ca am cui sai spun oful.va multumesc din inima, ca imi sunteti alaturi.
0
29-01-2010, ora 14:05
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Din auzite stiu ca dr. Ancar este un medic bun, deci bazeaza-te pe ce ti-a recomandat. Cat despre prospecte...nu te alarma, mai rau faci daca citesti ca te poate influenta, farmacistii sunt obligati sa treaca absolut toate efectele ce s-au semnalat, dar nu-i obligatoriu sa le ai tu. Numai daca nu te simti bine, vorbeste cu medicul. Nu-s o specialista, dar e bine cum ai inceput investigatiile, fii increzatoare! Oricand putem dialoga.
Aceeasi, Dora
0
29-01-2010, ora 14:09
alinuska
Nu este medic/terapeut
alinuska
mersi mult, te puup, eu sint din rep.MOLDOVA, acum plec acasa si o sa stau chiteva zile pe acolo, am sa ma dukc si la medicul meu cu rez.de la medsana si vreau sa vad ce zice si el.mersiiii.vb.chind ma intorc.
0
29-01-2010, ora 15:24
vera_doll
Nu este medic/terapeut
vera_doll
Am mai citit si am mai intrebat. Pare sa se potriveasca cu ideea de colon iritabil. Durerea n-a mai revenit, asa ca o iau ca pe un semn bun. Am inteles ca de fapt colonul iritabil este o problema cronica si ca ar trebui sa iau debridat la nevoie. Astept sa vad evolutia si am niste pastile de debridat pe care o sa le iau. Sunt totusi foarte nemultumita de balonare care apare zilnic. Mai mult timp sunt balonata decat nu. Analizele de sange recente erau bune, inclusiv hepatice, dar ma intreb totusi daca ar putea fi implicata fierea in problemele mele.
0
29-01-2010, ora 17:03
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Nu lua debridat sau alte medicamente fara sa-ti fie indicate! Eu am luat debridat si...nu fu bine...Pentru balonare mai bine iei carbune medicinal, cred ca se ia dupa mese, parca la o ora, intreaba farmacista. Asta nu-ti dauneaza sigur. Si ca sa nu mai fi constipata, dimineata pe stomacul gol ia niste miere, daca nu esti alergica la produsele apicole. Raman la parerea sa vb cu un gastroentero dupa ce lamuresti daca problema nu este la ovar. Apropo, urmareste daca simiti mai puternic durerea aia cand esti la ovulatie.
0
31-01-2010, ora 13:59
vera_doll
Nu este medic/terapeut
vera_doll
Intamplator am luat un metoclopramid si in mod incredibil am simtit efecte imediat. Deci cred ca am gasit tratament, indiferent cum se numeste problema. Desi acum ma doare colonul in partea dreapta. Complicat organismul, mereu am impresia ca vindec ceva si stric altceva.
0
31-01-2010, ora 14:04
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Metoclopramidu taie senzatia de greata si relaxeaza in zona, de asta te simti mai bine. Pe mine m-ar ingrijora scaderea in greutate. Dar vad ca esti matura, stii tu ce ai de facut, fara sa te neglijezi.
0
14-02-2010, ora 09:44
alinuska
Nu este medic/terapeut
alinuska
pentru ECLECTICA.buna mam intors dinR.MOLDOVA.dar mai nedumerita cum eram inainte sa plec...am dat aceleas analize la hormoni, fara sa zic ca leam facut si in rominiea, , , meau esit foarte bune asa zicea d.doctor, , , , fiind la fel de bun ca si d.ANCAR, dupa aceea am recunoscut ca am fost si la alt medic si am aratat rezultatele din rominiea, erau cu totul si cu totul diferite, am ramas socata.eam zis ca eu de 3 saptamini eau ACTIVELLE.si poate ca de aceea sint asa mari modificari.a zis ca nu are legatura una cu cea lalta, am fost si la indocrinolog si mea esit f.bune rezultatele.de activelle mea zis sa nu le mai eau ca sint foarte puternice, si mea prescris un alt tratament care contine.DUPHASTON, ACID FOLIC.MAGNE B6.sincer sint foarte derutata, , , , eu continui sa eau activelle, mai am 1 saptamina, si termin cutiea de 28 past.si dupa aceea nu mai stiu ce sa fac si pe cine sa cred.adevarul e c activelle, e foarte puternic imediat dupa ce le eau am tensiunea f, mare.de chiteva ori mam trezit cu perna plina de singe, imi curgea singe din nas f.mult.iti multumesc mult ca citesti ale mele rinduri, si ca poate din timpul tau imi scrii si mie chiteva rinduri care pentru mine conteaza f.mult, , , , , , MULTUMESC.
0
15-02-2010, ora 15:11
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Parerea mea este sa mergi la primul medic de la care ai luat tratamentul Activelle si sa-i spui ca nu te simti bine. NU este normal sa ai tensiunea asa mare incat sa iti curga sange din nas!!!!!!!!!! Trebuie sa-ti spuna ce e de facut si daca te pune sa-ti refaci analizele sa vada cum ai evoluat ii poti arata ce ai facut in Moldova. Ai grija de tine si numai Bine!
0
15-02-2010, ora 18:47
alinuska
Nu este medic/terapeut
alinuska
p-ru.EVLECTICA.da asa am sa fac.mersi inca odata ca din al tau timp liber imi acorzi si mie chiteva minute, de ami citi oful.si imi raspunzi, pentru mine conteaza mult, eu nu am pe nimeni aici in rominiea, , cu cine as putea sa ma sfatui, si sami cer pareri, ear daca pe sotul meu il intreb ceva el da din umeri si zice ;parca ai zis ca dr.ANCAR e bun.deci nu ma ajuta moral cu nimic.
0
15-02-2010, ora 19:37
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Oricand cu cea mai mare placere, imi pare rau ca nu pot sa te ajut cu ceva mai concret. Imi imaginez cat de greu este, dar din ce-mi dau eu seama esti o fata puternica, lucida si stii ca trebuie sa faci tot ce iti este mai bine!
0
17-02-2010, ora 01:00
vera_doll
Nu este medic/terapeut
vera_doll
Revin cu o intrebare: daca scaunul e inchis la culoare, si inca am probleme cu constipatia si cu balonari, exista posibilitatea sa fie sange in scaun? Cum pot sa aflu daca da? Ma simt destul de rau si fac mai multe investigatii paralele, se pare ca am o anemie, cauzele fiind si pt ea destul de nesigure.
0
17-02-2010, ora 01:04
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Stiu ca scaunul foarte inchis la culoare poate fi semn de sangerare, dar la fel de bine pot exista sangerari cu o cantitate redusa, care sa nu schimbe culoarea dar sa te anemieze serios. Din cate tin minte poti face testul ADLER, tot din scaun si se arata daca e sange sau nu. Fa-ti si sideremia, din sange, daca nu ai fier suficient iti poate da stari destul de urate si e inca un semn, posibil, ca poate fi o sangerare undeva. Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns
31 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: