Ochii ma supara

04-09-2013
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
de cateva zile bune imi simt ochii grei si atunci cand ii misc parca am 2 bolovani. si asta imi da si dezechilibru. daca ma uit in partea dreapta, ma dezechilibrez si ma duc in acea parte. zici ca tot timpul plutesc si toata starea asta de dezechilibru ma oboseste, nu am energie... mi s-a mai intamplat dar mi-am revenit de cateva ori. port ochelari de 3 ani. am merss la oftalmologie acum 5 luni. am -0.75 dioptria la ambii ochi si o blefaro-conjunctivita de care nu scap si o sinuzita de foarte mult timp. ma gandesc ca poate fi din cauza sinuzitei? desi momentan nu am dureri si senzatie de greutate la nivelul fruntii sau pometilor. daca imi puteti spune cate ceva...va sunt recunoscatoare.
11 comentarii
0
04-09-2013, ora 11:41
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Te odihnesti bine noaptea ? Poate ai parte de somn de proasta calitate. Stai mult la PC ? Ai avut ceva probleme de ordin psihic ? Cum te trezesti dimineata ? Poate te pot ajuta cu niste sfaturi din proprie experienta...
0
04-09-2013, ora 11:47
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
de dormit dorm fiindca am un program incarcat ziua si sunt mai mereu somnoroasa. (cred ca nu se iau in considerare visele agitate, cosmarurile). la pc nu stau mai mult de 2 ore dimineata cand caut inebunita de munca si ma uit pe siteuri de medicina. probleme psihice am avut. am luat 4 luni medicamente ptr depresie. am mereu predispozitie spre depresie. de la 18 ani am inceput cu depresia. acum am 22. am avut cateva episoade si ultimul a fost urat si am ajuns la psihiatrie. de la PC nu cred ca e fiindca in urma cu cateva luni nu aveam net si tot aveam simptomele astea.
0
04-09-2013, ora 12:25
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Oboseala si somnolenta pot fi de la somn de proasta calitate, inca resimt si eu de multe ori aceste simptome, la fel si ochii grei, dar la mine seaccentueaza cand stau mai mult la PC, ceea ce e cam logic, de fapt. Cu tratamentul pentru depresie cum esti ? esti mai ok acum ? Stare de plutire cand iti apare ?
0
04-09-2013, ora 12:32
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
starea de plutire se instaleaza la cateva ore din momentul trezirii. probabil am organismul slabit si obosesc foarte repede. am si lipsa de calciu (de mica) si anemie la fel. din cauza felului meu de a fi (foarte sensibila) am avut un inceput de hepatita acum 2 ani pe fond nervos si la fel o hipertiroidie. au trecut in cateva luni. posibil ca toate cele ce mi se intampla sa fie pe sistem nervos. am un caz in familie si cred ca il mostenesc. am luat prozac pentru depresie, iar dupa numai 2 saptamani de la inceperea tratamentului am inceput sa ma simt mult mai bine. le-am lasat acum o luna dar vad ca din cand in cand iar ma ia cate o stare de nu stiu s-o explic (nervozitate, nemultumire, nod in gat, plans). posibil ca starea de oboseala si depresia sa fie influentate si de candidoza pe care o am de 4 ani. stiu ca emana in sange spori si asta provoaca multe simptome.
0
04-09-2013, ora 12:38
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Cam asa e.. Oboseala si depresia merg mana in mana. Si de-asemenea simptomele fizice pe care le descrii de obicei apar pe fond psihic. Poate ti-ar prinde bine niste sedinte la psiholog, pe mine m-au ajutat incredibil de mult. Cand te iau starile alea ciudate, cum reactionezi ? Ce activitati ai in general in timpul zilei ? Cu ai tai cum te intelegi ?
0
04-09-2013, ora 12:46
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
aici e zona cu probleme. cum reactionez? ma retrag in mine si astept sa treaca. ma gandesc ca nu cumva sa o iau de la capat cu depresia si asta ma sperie. devin nesuferita, nu imi intra nimeni in gratii, nici eu nu ma inteleg... de la familie a pornit totul cred. parintii au cativa ani bunide cand se tot cearta. tata le cam are cu alcoolul, banii sunt foarte putini, el nu ne ajuta. eu am terminat acum scoala postliceala de farmacie si m-am descurcat singura cu ratele si cu toate cheltuielile pe la doctori. sa traiasca bunica, caci din pensia ei m-a ajutat cu milioane. mai am o sora dar nimeni nu se intelege cu ea..suntem o familie dezbinata. prieteni nu prea am..si cei 2 pe care ii am sunt ocupati si ne-am cam racit. am o viata foarte monotona. eu stau de 2 ani cu un baietel de 8 ani cu un salariu de 2 mil pe luna ca sa pot sa ma descurc cumva. acum caut de munca in farmacii si nu gasesc... depresia mea s-a accentuat foarte mult in urma unui deces de pe 1 februarie. tatal prietenului meu a murit si am fost socata. era baza viitorului nostru. cam asta e viata mea..
0
04-09-2013, ora 12:56
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Poate ar trebuie sa incerci si alte metode, eventual sa iesi la o plimbare cand te simti mai rau, sa lasi "raul" sa fie acolo, sa incerci incet-incet sa il ignori, pe cat posibil. Mergi, asculta muzica la casti poate, te bucuri de soare, orice crezi ca te-ar putea ajuta. Poate te-ar ajuta si niste exercitii de relaxare, pe mine m-a ajutat mult un anumit exercitiu de respiratie, daca te intereseaza pot sa iti zic. Si la mine au fost probleme mari in familie, dar nu am simtit efectul decat dupa ceva vreme, poate cand s-au adunat si alte probleme. Poate ar fi bine sa incerci sa reactivezi relatiile cu prietenii, pe mine asta m-a ajutat mult, iar faptul ca am fost inteles mai mult sau mai putin de catre ei mi-a prins foarte bine. Cu prietenul tau te intelegi ok ? Simti ca ai pe cine sa te bazezi ?
Cu alimentata, pofta de mancare si aportul de vitamine stai bine ? Sa stii ca ajuta si asta foarte mult.
0
04-09-2013, ora 13:02
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
cu prietenul ma inteleg bine. a fost mereu langa mine si cand plangeam si cand tipam. nu stiu daca imi intelegea cu adevarat starile dar el era mereu acolo. era singurul pe care ma puteam baza. sa sti ca nu imi e aminte nici sa ma misc din loc cand ma apuca starile alea. nu ma puteam bucura de absolut nimic. le ziceam "puteti sa ma duceti la paris la cumparaturi ca pe mine nu ma intereseaza. puteti sa imi puneti aur la picioare ca nu imi pasa" si plangeam. a fost groaznic. nu doresc la nimeni. de asta trag sa gasesc ceva de munca poate asa trece timpul altfel si nu mai stau sa ma gandesc la toate prostiile. pofta de mancare cand am cand nu am. in general mananc destul de mult dar de multe ori nici de mancare nu-mi arde. mereu mananc singura. noi nu mancam toti la masa de ani de zile. pe mine toate astea ma afecteaza enorm.
0
04-09-2013, ora 13:22
blajan_andrei
Nu este medic/terapeut
blajan_andrei
Poate ar trebui sa fii tu cea care face propunerea, sa luati masa impreuna, daca simti ca ti-ar prinde bine sa stai impreuna cu ai tai la masa...
0
04-09-2013, ora 13:29
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
nu merge. oricum situatia e iremediabila. fiecare are programul si viata lui. eu sunt rac. racii sunt foarte sensibili si au capacitatea de a se pune in locul celuilalt si de a simti tot ce simte cel de langa el. empatie. eu preiau toate sentimentele pe care le au si le simt la intensitate mare. astept o schimbare. poate cand o sa ma casatoresc si o sa am o slujba o sa fie mai bine. sper sa imi treaca ochii astia ca imi provoaca o stare de oboseala si nervozitate...
0
04-09-2013, ora 19:33
OveR
Nu este medic/terapeut
OveR
Ti-am raspuns in privat, numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  •