Ochi rosii

02-05-2013
Got Vasile
Nu este medic/terapeut
Got Vasile
Buna ziua ! Varsta mea este de 24 de ani, de cativa ani ma confrunt cu aceasta problema foarte 'stresanta'.Am fost la vreo 3 oftalmologi : primul mi-a spus ca e de la culoare ochiului deoarece este albastra si ca acesti ochi sunt foarte sensibili, al 2-lea mi-a spus ca am o blefaroconjunctivita iar al 3-lea mi-a spus ca e posibil sa am o fotofobie.Am urmat tratamentele cu naabak, tobradex unguent, mirtilene puro, aerius dar tot la fel imi sunt.Tin sa mentionez daca beau alcool roseata este mult mai pronuntata si pleoapele ma ustura.Poate sa fie si din cauza tenului gras ?
2 comentarii
0
02-05-2013, ora 21:17
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Este posibil ca toti medicii oftalmologi pe care i-ai consultat sa aiba dreptate : sa ai un sindrom de ochi uscat, blefaroconjunctivita( favorizata si de sindromul de ochi uscat) si, de asemenea, sa ai si fotofobie. Cred ca ar fi bine sa faci un examen oftalmologic complet, cu examen al polului anterior, examen al fundului de ochi, refractie, eventual cicloplegie si refractie( este posibil sa ai si un viciu de refractie), test Schirmer. Stai mult la calculator? Daca stai mai mult de patru ore, ne gandim ca ar trebui sa porti si ochelari cu filtru pentru calculator, eventual cu corectie optica, in functie de refractie. Poti folosi si lacrimi artificiale pe baza de acid hialuronic daca ochii sunt rosii, apare si usturimea ochilor( nu a pleoapelor;daca te ustura pleoapele poti folosi o crema hidratanta sau un gel hidratant, speciale pentru regiunea perioculara ). Pentru fotofobie, se pot prescrie ochelari cu lentile heliomate si filtru UV.
Si mai exista si remedii homeopate, ideal ar fi un remediu constitutional( tenul gras apartine unei anumite constitutii), care pot fi prescrise de un medic homeopat si care te pot ajuta ( Pulsatilla, Natrium muriaticum). Numai bine
0
02-05-2013, ora 23:43
Got Vasile
Nu este medic/terapeut
Got Vasile
Da ! Stau destul de mult la calculator, intradevar.Probleme cu vederea nu am, vad perfect, asta mi-a zis oftalmologul.Ce mai vreau sa va spun este ca dupa tratamentul cu tobradex unguent mi se accentua roseata din ochi si chiar lacrimam excesiv, nu-l suportam mai exact.Ce vreau sa va intreb, cum imi dau seama daca ochiul este uscat ?Poate m-am obisnuit eu asa si nu imi dau seama.Testul Schirmer il pot face eu acasa ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.