Obturatie canal - molar 4 canale

28-05-2012
roxy_c
Nu este medic/terapeut
roxy_c
Am un molar (2.6) plombat (vital) acum aproximativ 5 ani. Am observat ca s-a modificat culoarea plombei (uneori durea la rece sau cand mestecam) si am mers la stomatolog. Dupa ce mi-a facut o radiografie, mi-a spus ca molarul este cariat si ca mai mult ca sigur voi pierde nervul. A dat jos plomba si mi-a spus ca va scoate nervul. Mi-a spus ca molarul meu este mai special, in sensul ca are 4 canale in loc de 3. A reusit sa cuerete complet doar un canal (asa mi-a zis)... Restul de 3 sunt cu probleme... Mi-a explicat ca plomba veche presa nervul si acesta, in reactia normala de aparare, a secretat o substanta care a cimentificat canalele. Acesta este motivul pentru care nu le-a putut curata in aceeasi sedinta. Mi-a pus pansament provizoriu si o substanta care spune ea ca are rolul de a dizolva depunerile de pe canal.
Am avut probleme si cu anestezia. 6 ore am avut falca amortita si acum am obrazul vanat si probleme cu mobilitatea maxilarului. Sincer, ma tem ca nu a procedat corect si nu stiu daca sa ma mai duc la aceeasi persoana. Mi-a spus la telefon sa iau un complex de B pentru ca mi-a atins nerv central la anestezie.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Mi-e foarte teama sa merg la dentist dar nu sunt genul care neglijeaza problemele.
Multumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul