Obstetrica-ginecologie

24-04-2009
lucyana1000
Nu este medic/terapeut
lucyana1000
Buna ziua!
Am o problema cu o rana pe col uterin de 3 ani. Pana acuma am facut o cauterizare si 2 ERAD-uri dar rana nu se vindeca. Dupa cauterizare, aceasta fiind realizat in 2007, am avut "leziuni de condilo-papilom cu arii de displazie de grad inalt". Dupa primul ERAD mi-a iesit "displazie usoara, focal moderata de endocol; displazie usoara cu aspect de condilom la nivelul exocolului". Iar ultimul ERAD l-am efectuat acum 2 saptamani si sunt inca in perioada de tratament. Tratamentul pe care il urmez pentru rana sunt ovulele Colposeptine 1 ovul/20 zile, Diclofenac X 1 supozitor de 2x pe zi, Zanocin- 1capsula/zi, 5 zile.
As dori totusi sa stiu care poate fi motivul aparitiei rani si care sunt sansele sa mai raman insarcinata dupa atatea operatii?
Pe langa rana de col am si o candida, Germen Candida albicans care dureaza tot de 3 ani aceasta dispare dupa tratamentul medicamentos (Clotrimazol si pt mine si pt partener) dar dupa un timp reapare. Poate exista o legatura intre candida si rana de pe colul uterin?
La utlima ecografie mi-a aparut si un chist endometriozic de 28 mm la ovarul stang. Pentru chist iau Rygevidon 1 cp/ zi 21 zile fara pauza timp de 6 luni.
Ultima menstruatie a venit mai devreme cu o saptamana iar in a 3-a zi de menstra am avut un cheag de sange mare, acuma sufar de dureri acute insotite de urinari dese. Acestea sunt provocate de chistul endometriozic sau e posibila o aparitie a unei infectii?
Va cer aceste informatii deoarece doctora mea este plecata din tara si as dori sa stiu daca aceste dureri reprezinta ceva grav sa ma prezint la alt doctor sau sa continui tratamentul pana la urmatoarea consultatie ginecologica peste 2 saptamani?
2 comentarii
0
10-05-2009, ora 20:07
lili74
Nu este medic/terapeut
lili74
buna ziua. de trei luni menstruatia mea dureaza doar doua zile (nu 4 cat era normal) e foarte scazuta cantitativ cu o culoare aproape de negru.mentionez ca de un an folosesc novinette fara nici un fel de problema.
0
26-11-2013, ora 14:45
Gianina-Alina
Nu este medic/terapeut
Gianina-Alina
Buna ziua! In urma unui consult ginecologic, am fost diagnosticata cu candida, usoara rana pe col si ovarul stang inflamat si chist pe el! Am urmat tratamentul prescris si anume; spalaturi vaginale cu tantum rosa si ovule polygynax timp de 12 zile. in tot acest timp nu am avut contact sexual, asa cum mi s-a spus, insa dupa terminarea tratamentului cand am avut contact sexual am avut niste dureri in partea stanga in zona ovarului...care persita in continuare! De cele mai multe ori daca stau jos, cand ma ridic simt o intepatura puternica in zona ovarelor! Nu stiu ce sa mai fac!!! Cer parerea unui medic specialist! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.