Oboseala si amorteli in maini si picioare

10-06-2015
Fatimaravi
Nu este medic/terapeut
Fatimaravi
Buna ziua!

De aprox. 1 an de zile imi simt mainile si picioarele amortite, nu este ceva foarte deranjant, dar persista orice as face. Ma dor si muschii picioarelor, in mod special dupa ce ma trezesc din somn ( dorm cam 7-8 ore/noapte). Mi-am facut analize, Emg- normal, dar am anemie destul de mare, infectie cu Toxocara si virusul Coxsackie. Mi-am facut si RMN cerebral si au gasit doar un mic chist, dar mi s-a spus ca ar fi de la nastere, deci nu pune probleme.

Tensiunea mereu am avut-o mica, 9 cu 7 cam asa, circulatie periferica mai proasta si sufar de colon iritabil.

Ar putea fi vorba de anxietate? Sau este ceva organic totusi? Multumesc anticipat
8 comentarii
0
03-07-2015, ora 18:38
lachriss
lachriss
Buna ziua. Amortelile respective pot aparea in contextul anemiei pe care o mentionati (trebuie identificata cauza si corectata anemia) si a unei circulatii deficitare. Un anumit profil psihologic (anxios, cu tendinta la depresie) poate fi si el responsabil.
0
05-08-2016, ora 10:30
Fatimaravi
Nu este medic/terapeut
Fatimaravi
Va multumesc pentru raspuns, stiu ca revin tarziu, dar din pacate simptomele s-au agravat de anul trecut, din toamna anului trecut mai exact, deci cand s-a racit afara, am inceput sa am dureri din ce in ce mai mari de maini si picioare, slabiciune foarte mare in muschi, se amelioreaza in apa fierbiente sau cand stau mai mult timp in soare, acum vara ma simt un pic mai bine, dar cand vremea se va schimba o voi lua de capat. O alta modificare a simptomelor ar fi ca am inceput sa am pulsatii in muschii picioarelor dupa ce merg pe jos 10-15 minute maxim.

Mi-am facut un test DEXA si am osteopenie, nu valoare foarte ridicata, dar este ceva.

Daca aveti niste idei de investigatii, v-as fi foarte recunoscatoare.
1
05-08-2016, ora 10:38
Fatimaravi
Nu este medic/terapeut
Fatimaravi
Am uitat sa mentionez faptul ca intotdeauna simt ca am febra, iar daca imi pun termometrul am 37, 4-37, 5 de fiecare data.
0
28-08-2017, ora 08:44
Liviu01
Nu este medic/terapeut
Liviu01
Buna Fatimaravi. Precizez ca de 6 luni trec si eu prin simtomele respective. Imi amortesc mainile si picioarele, ma dor muschii tare, am spasme musculare, se vad cu ochiul liber, am muschii obositi tot timpul, nu mai am vlaga, limba e amortita. Am facut toate analizele posibile, emg, eeg, rmn pe 4 zone, toate analizele de sange inclusiv pentru boli autoimune, lyme, mercur in sange, etc. Mi-au gasit toxocara pe care am tratat-o, si aslo valoare 500 din cauza unui streptococ g, la fel am luat tratament. Neurologii au spus ca sunt anxios, eu nu ma simt dar nu sunt doctor si le-am urmat sfatul. Am urmat 2 tratamente de psihiatrie fara nici un rezultat si am fost la psihoterapie. Absolut nimic! Te rog daca vezi mesajul sa-mi raspunzi ca nu stiu ce sa ma mai fac. Multumesc
0
28-08-2017, ora 14:13
Fatimaravi
Nu este medic/terapeut
Fatimaravi
Buna ziua, imi pare rau ca nu va simtiti bine de atata timp, nici eu nu am gasit leac, toxocara si la mine era foarte mare, dar am facut tratament si a trecut. Amortelile le am in continuare, dar durerile musculare se diminueaza, si cateodata trec de tot, daca evit total curentul si aerul conditionat. Am observat dureri foarte mari ale mainilor, dureri care pornesc de la inflamarea cefei, la rmn au descoperit osteofite in zona cervicala, dar care nu necesita deocamdata interventie chirurgicala. Am facut kinetoterapie si fizio, si am invatat acolo niste exercitii, atat pentru cervicala, cat si pentru lombara, pe care daca le fac cu regularitate, adica de 2 ori pe zi, durerile aproape ca dispar.

Cel mai important sfat pe care pot sa ti-l dau este sa nu stati cu mai mult de 1 geam deschis in toata casa, deci nici fir de curent, aer conditionat deloc, si eventual sedinte de fizioterapie. Aaaa si incearcati magne b6. Multa sanatate va doresc!
0
29-08-2017, ora 21:20
Liviu01
Nu este medic/terapeut
Liviu01
Credeti ca simtomele astea sa fie pe seama anxietatii?
0
31-08-2017, ora 13:46
Fatimaravi
Nu este medic/terapeut
Fatimaravi
Cu siguranta nu, avand in vedere faptul ca durerile se declanseaza doar la expunerea la curent sau aer conditionat. Cel mai probabil este vorba de artroza sau reumatism. Va mai dau o idee, de care mi-a spus un stomatolog, aveti grija sa nu aveti infectii dentare de care sa nu stiti, ele pot da dureri articulare in corp daca nu sunt tratate.
0
09-05-2018, ora 16:43
Fatimaravi
Nu este medic/terapeut
Fatimaravi
Buna ziua, revin cu informatii proaspete. Am in sfarsit un diagnostic dupa 4 ani de chin; este vorba de Spondilita Anchilozanta, de care am aflat intamplator in urma unor analize specifice date de reumatologul Boala Gabriela, careia ii multumesc enorm. Este vorba de Antigenul HLA B27 care mi-a iesit pozitiv, urmeaza sa fac RMN pentru articulatii sacroiliace, sa vedem cat de afectate sunt.

Ideea este sa nu credeti niciodata ca durerile voastre sunt inchipuite si ca medicii care va trimit la psiholog au dreptate. Poate cateodata au, dar eu zic ca intotdeauna e bine sa elimini absolut toate posibilitatile REALE de simptome fiziologice.

Numai de bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oboseala de după-amiază ar putea avea legătură cu sistemul de recompensă de la nivel cerebral
  • De ce mă simt obosit tot timpul?
  • Obosit tot timpul - cauze medicale frecvente
  • Mă simt obosit deși am dormit bine - cauze posibile
  • Amorțeli și furnicături în tot corpul - cauze și tratament
  • Regiunile din creier care ar putea controla gradul de oboseală
  • Vitaminele, mineralele şi rolul lor în oboseala fizică și psihică
  • Potrivit unui nou studiu, consumul de canabis poate ameliora oboseala
  •