Oboseala creierului si a corpului

12-07-2010
xpmaniac4ever
Nu este medic/terapeut
xpmaniac4ever
Buna. Sunt baiat, am 21 de ani si de peste 2 ani ma chinuie o anumita problema de care nu stiu cum sa scap.

Parca ma apasa pe creier ceva in mod continuu, si-mi da o anumita oboseala si incapacitate de concentrare si de munca; pana si gandirea imi este incetinita, impreuna cu toate activitatile mele. In special atunci cand sunt in preajma multor persoane, trebuind sa ma concentrez mai mult ca sa procesez ce se intampla sau se vorbeste in jurul meu, observ cum creierul meu parca se chinuie sa proceseze informatiile; parca are franele apasate, parca nu e capabil sa "duca" atat de mult, si in special atunci e inconjurat de o durere si o apasare mai mare decat de obicei. Sunt disperat din cauza asta pentru ca nu pot intretine relatii normale cu cei din jurul meu. Mi-am facut si tomograf, dar nu mi-a iesit nimic. Am fost pe la doamna doctor de familie, pe la o doamna psiholog si la o alta doamna psihiatru, dar fara rezultate.

Uneori, chiar si ziua la amiaz ma cuprinde cateodata o moleseala si-mi vine sa dorm, desi ma odihnesc destul in aproape toate noptile. Chiar si corpul pare sa-mi fie privat de energie suficienta, parca e imbatranit. Nu am pofta de viata si chef de aproape nimic, decat exceptional.

Cel mai bine ma simt dimineata, cand ma trezesc; atunci efectele problemei sunt mult mai mici, dar pe masura ce trece timpul din zi, mi-e tot mai rau. Sa fie oare vorba de insuficienta irigare a creierului sau de oxigenarea lui necorespunzatoare ? Cand beau apa mai multa, parca mi-e putin mai bine. Am incercat si sa alerg, dar nu ma ajuta nici asta prea mult.

Eu suspectez ca originea bolii este aceea ca acum mai bine de doi ani, intr-o seara, am facut un dus si nu m-am uscat apoi pe cap, ci m-am culcat ud. Imi aduc aminte ca a doua zi simteam deja un fel de ameteala si oboseala la cap.

Ce as putea face ? Va rog mult sa ma ajutati.
3 comentarii
0
15-07-2010, ora 01:15
TEAMIHAIL
Nu este medic/terapeut
TEAMIHAIL
Incercati sa verificati tiroida.Bolile tiroidei dau asa sfirseala ca uneori nu ai putere nici sa respiri.Analiza hormonilor tiroidieni.-.Sanatate si nadejde in ajutorul Lui Dumnezeu.
0
05-09-2013, ora 18:18
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
depresia poate duce la inspiratie mai putin profunda si atunci cantitatea de aer este mai mica aduce mai putin oxigen, exista boli care fac ca muschii toracelui sa se extinda mai putin, sa-si piarda din elasticitate.
0
08-08-2014, ora 04:09
nokialumia
Nu este medic/terapeut
nokialumia
@xpmaniac4ever, Buna, mă confrunt cu aceeaşi problemă cu care te-ai confruntat tu acum 4ani. Dacă ai găsit vreo soluţie aştept să îmi spui si mie care e.Multumesc. Cu stimă
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Apatia la vârsta a treia ar putea indica micșorarea creierului
  • O parte a creierului rămâne tânără și la vârstă înaintată
  • Creierul îmbătrânește mai repede dacă nu dormim suficient
  • MIT: Celulele creierului nu se mai regenerează
  • MIT: Folosim doar 10% din capacitatea creierului
  • Premiul Nobel în medicină, acordat cercetătorilor ce au descoperit „GPS-ul intern” al creierului
  • Stimularea electrică a creierului - benefică sau dăunătoare?
  •