Oare am Miodezopsii?

02-09-2013
Dennysa.Denny
Nu este medic/terapeut
Dennysa.Denny
Va rog sa ma ajutaţi, de ceva vreme văd câteva musculiţe în ochiul drept, le vad şi când îmi mişc ochiul, dar atunci când ies afară nu mai vad nici o musculiţa, apar doar când stau în faţa calculatorului!Vad perfect normal şi de aproape şi de departe, am 14 ani şi nu am probleme de vedere! Cred ca am Miodezopsiie, ce pot sa fac ca sa-mi treacă, ce medicamente pot lua? Va rog, vreau păreri de la cineva care ştie despre ce e vorba!
2 comentarii
0
01-12-2013, ora 12:53
liviu39
Nu este medic/terapeut
liviu39
nu exista tratament pentru asta doar operatie dar e f riscant, intra pe facebook la midezopsii fcomunitate flocoane sa intri in contact cu alte persoane pentru pareri si remedii
0
29-01-2017, ora 10:59
Dr. Nechita Adina
Oftalmologie, Iasi
Dr. Nechita Adina
Activitatea la calculator a devenit sursa de material chiar si pentru doctorate. Pe scurt, pana acum s-a dovedit clar ca lucrul la monitor timp indelungat influenteaza starea intregului organism. In mare, la nivel ocular efectele nocive sunt din doua directii : pe deoparte intensitatea si stralucirea luminoasa, iar pe de alta parte campul magnetic din jurul unui aparat electric pus in priza. Ochiul este o structura sensibila la variate lungimi de unda (lumina albastra este cea mai nociva) si in acest sens se recomanda ochelari cu lentile cu protectie cu " filtru office + blue control " (dar si acestia nu se recomanda la intamplare, ci in urma unui consult oftalmologic minutios ). Lumina folosita este bine sa fie cea naturala - sa cada pe tastatura monitorului din stanga daca suntem dreptaci si din dreapta daca suntem stangaci ( nu este bine ca fereastra sa fie in spatele sau in fata monitorului ). Daca se foloseste lumina artificiala se presupune ca nu trebuie o pozitie anume a monitorului fata de acea lumina, dar sa existe o lumina ambientala de intensitate mai mica, pt. ca sa nu existe efect aditiv intre lumina la monitor si lumina din jur ( nu este bine sa lucram nici pe intuneric pt. ca atunci sporeste intensitatea si stralucirea la monitor). Distanta monitor - ochi trebuie sa fie ~ 0, 5 m, monitorul si tastatura (exista dispozitive de inaltare ) sa fie asezate la inaltimea ochilor. In ceea ce priveste campul magnetic nociv, se considera ca monitorul clasic cu unitate este un aparat de putere medie spre mare si atunci spatiul liber de alte aparate electrice trebuie sa fie de 2, 5 m2; la laptop sp. liber este de 1 m2. Nu se tine monitorul in pat, in zona organelor genitale/sani. In tara noastra ca si in UE exista si legea la videomonitor care explica aceste norme de medina muncii si care ar trebui respectate.
Pt. mai multe detalii contactati-ma la cabinet.
Cu respect si va astept,
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Laserul YAG - tratament eficient pentru miodezopsii
  •