O problema la 3 luni dupa operatia de apendicita | Forumul Medical ROmedic

O problema la 3 luni dupa operatia de apendicita

13-12-2009
englezu23
Nu este medic/terapeut
englezu23
Buna ziua. Am fost operat in cu 3 luni in urma de apendicita. acum cateva zile am baut 1litru de cola si am fumat cateva tigari... la vreo jumatate de ora dupa mia venit greata si mi s-a umflat timp de 1 secunda sub zona operata si mi-a fost rau pe moment exact ca inainte sa fiu operat. nu am absolut nici o durere, dar sunt foarte foarte fricos. am chemat salvarea in seara aceea dar nu m-am dus la spital pt ca nu ma doarea nimic, si doamna de pe ambulanta dadea din umeri. sa fi fost de la suc? acum mananc numai iaurduri si ceaiuri de frica... oare nu s-a vindecat complet matul ala? Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu cateva informatii.
7 comentarii
0
14-12-2009, ora 23:28
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Exista o afectiune care nu e chiar exceptionala: distensia acuta de stomac si intestin. Evitati bauturile acidulate, in special cola, precum si bauturile foarte reci. Asta nu inseamna sa treceti in extrema cealalta si sa tineti regim de sanatoriu. Intr-o veche carte de medicina interna care trata acest subiect, remediul specific distensiei acute este xilina (cel mai banal anestezic) luata pe gura, in doza de o lingura. Nu am incercat asta, neavand cazuri, dar e bine de tinut minte.
0
26-12-2009, ora 20:11
englezu23
Nu este medic/terapeut
englezu23
Am fost la medicul de familie si am luat un tratament timp de 1 saptamana. Acum am inceput sa ma simt mult mai bine. Va multumesc tare mult. Mi-ati fost de mare ajutor.
0
19-03-2010, ora 13:17
Utilizator_54569
Nu este medic/terapeut
Utilizator_54569
Buna ziua, pe 4 ianuarie m-am operat de apendicita, m-am recuperat repejor, dupa 1 saptamana am mers kiar si la scoala, problema este k de o saptamana incoace ma km doare operatia.Este si tare, taietura este umflata si tare, asa a fost de knd m-am operat, este normal sa nu se retraga umflatura avand in vedere k a trecut atata timp?
Aseara m-a durut din ce in ce mai rau si aveam ameteli, varsaturi. Eu din luna februarie am inceput sa beau ceai chinezesc antiadipos, iar de 1 saptamana incoace am luat si pastile din ceai verde cate una pe zi.M-am cam speriat, oare sa imi fii facut rau ceaiul la operatie????Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti ce sa fac!Eu am oroare de spitale cu greu am ajuns la spital de m-am operat, , nu as vrea sa trec din nou prin aceasta experienta.
Va multumesc!
0
25-03-2010, ora 10:05
englezu23
Nu este medic/terapeut
englezu23
La mine a fost o problema de intestin dilatat in zona respectiva ca urmare a consumului de cola. Normal, abia la 2-3 luni dupa operatie incepe sa se mai netezeasca zona. Renunta pana iti revii la acidulate si la fructele si legumele care fermenteaza. Daca ai depus efort (ceea ce nu e recomandat in primele 6 luni) neaparat sa faci o vizita medicului de familie. Nu e normal sa te doara...
0
01-04-2010, ora 17:50
Utilizator_54569
Nu este medic/terapeut
Utilizator_54569
cola nu am mai baut cam de aproape o jumatate de an, beau numai de fructe neacidulat, cum beau o gura de cola simt cum imi vine sa ma urc pe pereti de arsuri si de dureri in capul pieptului, poate si de la gastrita
0
23-08-2015, ora 14:44
Alexandrache Stefan
Nu este medic/terapeut
Alexandrache Stefan
Buna Ziua! Am si eu o problema intr-un fel asemanatoare. Am fost operat acum 4 ani de apendicita, la inceput dupa ce am venit de la spital si la o saptamana dupa ce mi-a scos doctorul firele am vazut ca operatia este umflata.Cateva luni operatia era normala, nu mai era umflata. Iar acum aproximativ 2 luni de la efort mi s-a imflat iar apendicita. Am fost la doctor si m-a consultat a spus ca am o contractie musculara in zona operatiei si nu mai stiu ce si mi-a dat si o reteta. Dupa vreo 2 saptamani de urmat reteta operatia nu ma mai durea dar tot era putin umflata si acu cateva zile iar a inceput sa ma doara operatia si e umflata.. Imi este cam frica de spitale si de doctori:| si ma gandeam ca nu este necesar sa ma duc la spital. Ma puteti ajuta?
0
03-02-2018, ora 23:04
Stefana12344
Nu este medic/terapeut
Stefana12344
Bună seara! Am fost operata de apendicita acum 4 ani, si inca mai am probleme cu ea, ma doare tot timpu. De ce?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antibioticele pot înlocui operaÈ›ia chirurgicală, în cazurile necomplicate de apendicită acută
  • Administrarea antibioticelor în ambulatoriu la pacienÈ›ii cu apendicită este sigură È™i reduce necesitatea intervenÈ›iei chirurgicale
  •