O posibila infectie dupa extractie!

31-07-2010
Ady00pk
Nu este medic/terapeut
Ady00pk
Buna ziua! Acum 2 zile mi s-a facut o extractie la o masea de minte!Toate bune anestezia a tinut, durere deloc nici macar dupa ce a trecut anestezia:) recunosc ca cheagul de sange mi s-a format mai greu dupa scoaterea pansamentelor! Acum am deasupra cheagului o pielita transparenta si alba si pe marginile locului extractiei o culoare alba! e in regula?Repet, nu am nicio durere, si medicul nu mi-a recomandat niciun tratament dupa ce mi-a facut extractia.Astazi am fost la farmacie si mi-a spus farmacista sa iau un antibiotic la 8 ore mai precis Dalacin C.Zona e putin umflata dar nimic exagerat.Ce credeti e vreo posibila infectie? Eu stiam ca la o infectie exista durere.Va rog lamuriti-ma:)
7 comentarii
0
31-07-2010, ora 11:29
Ady00pk
Nu este medic/terapeut
Ady00pk
Am uitat sa precizez ca inainte sa am acea pielita alb-transparenta deasupra. cheagul era totul rosu-negru si ma intreb face asta oare parte din procesul de vindecare?!?
0
31-07-2010, ora 12:49
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Daca nu va doare nimic si medicul NU v-a recomandat antibiotice, atunci NU le luati!
0
01-08-2010, ora 00:35
Ady00pk
Nu este medic/terapeut
Ady00pk
E normal ca dupa 2 zile zona sa fie umflata? nu foarte tare dar se simte! Nu ma astept ca medicul care mi-a facut extractia sa imi recomande ceva pentru ca stiu ca nu o face sau o face foarte rar.
0
01-08-2010, ora 09:39
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Pt umflatura puteti lua ibuprofen.

Daca medicul nu v-a recomandat antibiotice inseamna ca a considerat ca nu este cazul. Abuzul de antibiotice si automedicatia sint lucruri de evitat. Antibioticele luate frecvent si fara rost duc la scaderea efectului acestora in timp, si, daca veti avea nevoie vreodata cu adevarat de antibiotice, nu veti mai reactiona la ele.
0
01-08-2010, ora 15:12
Ady00pk
Nu este medic/terapeut
Ady00pk
In legatura cu antibioticele.Planuiam sa iau antibiotice de luni pentru ca am inca o masea pe partea opusa care trebuie extrasa joi si am o punga de puroi de marimea unui bob de strugure acolo mai exact sub masea.Deci daca iau antibiotice de pe acum nu cred ca v-a fi nicio problema eu as fi luat de luni doar pentru ca ma gandeam sa las maseaua extrasa sa se vindece.ce parere aveti? sa iau doar ibuprofen? sa iau doar antibiotice?
0
01-08-2010, ora 19:32
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
sa iau doar ibuprofen?
Doar daca va mai doare ceva. Daca nu mai doare nimic, atunci nu luati. Umflatura va trece de la sine.

sa iau doar antibiotice?
NU. Nu luati antibiotice deloc.
Un granulom (punga de puroi) la virful radacinii nu justifica deloc, dar absolut deloc, luarea de antibiotice, mai ales daca nu v-a facut probleme in ultimele zile.
0
03-08-2010, ora 13:27
Ady00pk
Nu este medic/terapeut
Ady00pk
Postez tot aici ca sa nu mai fac alt topic.Joi mi se v-a face o extractie dupa cum am spus mai sus.Am(cum a spus doamna doctor Nicoleta grosu, un granulom.Intrebarea mea este daca isi v-a mai face anestezia efectul? Granulomul v-a influenta cu ceva anestezia? sau face extractia mai grea? Precizez ca maseaua nu e umflata uniform, e o punga de puroi destul de mare fara sa se vada cu ochiul liber ceva alb..deci este sub masea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Osteita alveolară (alveolita postextracțională)
  • Când tratăm molarul de minte
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • De ce doare locul extracției?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •