O intrebare!

04-09-2014
Alinavaecus93
Nu este medic/terapeut
Alinavaecus93
Buna ziua.Am o ruda care acum 2 saptamani avea dureri abdominale destul de suparatoare.S-a dus la un control unde i s-a pus diagnosticul de pancreatita acuta.Dupa un CT-scan s-a descoperit de fapt ca exista o formatiune expansiva localizata pe topografia corpului pancreatic, cu invazia venei splenice, pancreas caudal atrofic, fara dilatatie de Wirsung.ADP satelite.-Asta a fost concluzia raportului de explorare CT.S-a efectuat operatie, iar in cele din urma medicii de la Targu Mures au spus ca nu mai exista nici un fel de sansa si au pus diagnosticul de Neo Cap de pancreas invadat in trunchiul celiac si artera mezenterica superioara.S-a efectuat o biopsie iar acum asteptam rezultatul biopsiei.
Dumneavoastra ce spuneti? Ar mai fi vreo sansa?
Intrebarea mea este-de ce medicul radiolog de la Suceava unde s-a facut CT a spus ca tumora este localizata pe topografia corpului pancreatic! Iar medicii de la Targu Mures au spus ca este la nivelul capului?Pentru ca exista risc mare in caz ca se alege operatia?
As aprecia mult un raspuns venit din partea dumneavoastra.
2 comentarii
0
04-09-2014, ora 19:06
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Nu, nu are legatura pozitionarea tumorii data de medicul radiolog cu riscul operator.
Intraoperator, medicii chirurgi, au constatat extensia locoregionala a tumorii, si au adoptat tactica corespunzatoare. Data fiind invazia in trunchiul celiac, e un stadiu avansat al bolii.
0
05-09-2014, ora 12:18
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Eu sunt pacient de cancer din 2008 si de atunci am mai avut inca patru metastaze si in prezent am trei pe diferite organe(colon si ambii plamani) sansele la cancerul pulmonar este undeva la 15-20% dar cu toate astea la mine din noiembrie tumorile de pe plamani stagneaza si cea de pe colon a scazut de la 3, 7-3, 7 cm la 2-1, 6 cm.
La CT RMN RADIOGRAFIE nu se poate vedea clar pozitionarea si un medic iti va zice la mine asa a fost ca : ce mai buna analiza este cea umana si va stii mai multe dupa ce se deschide pacientuil si va vedea cu ochii lui ce este si unde si ce se poate sau nu face.
Eu am avut "norocul" sa fac un CT la un an dupa ce mia fost extirpat rinichiul drept si in rezultat scrie: AMBII RINICHI POZITIONATI NORMAL FUNCTIONALI, ce ar trebui sa merg sa ii cer medicului care a intocmit rezultatul un rinichi??????????????
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere de burtă
  •