O frica persistenta...

24-02-2012
cristian37
Nu este medic/terapeut
cristian37
Buna ziua!
Ma confrunt de cativa ani cu probleme de deglutitie. Am facut tot felul de analize, am fost si la Spitalul Fundeni unde am fost verificat in zona gatului si cu un tomograf (am fost pus sa respir si sa-mi tin respiratia) rezultatul tuturor verificarilor a fost ca nu am nimic si toata problema mea este de natura psihica. (acest consult a fost facut in anul 2000).
Am fost trimis acasa, unde la psihiatrie mi s-a prescris Leponex. Cred ca am luat acest medicament cam 1 an de zile... problemele de deglutitie au disparut dar nu total (mai exact in momnetul in care mancam imi era frica sa nu ma inec).
In sfarsit am mers OK pana in anul 2008 (fara tratament), cand la sfarsitul lui, aceeasi frica s-a accentuat si am mers la un alt medic psihiatru. Mi s-a prescris Linisan de 20, Spitomin de 10 si Rivotril de 2. Am luat medicatia vreo 3 - 4 luni (nu mai retin). Frica de inec a mai disparut si am renuntat la medicamente de teama sa nu devin dependent de ele. Apoi am mai luat sporadic linisan si spitomin (rivotril nu am putut lua pentru ca nu aveam reteta). Si. am ajuns acum, in anul 2012, cand eu o sa implinesc 37 de ani, si frica de inec in timpul mesei a reaparut, chiar cu senzatia ca-mi ramane mancarea in gat si eventual sufocare.. Am mers la acelasi medic care mi-a prescris in anul 2008 linisan, spitomin si rivotril. numai ca acum nu mi-a mai prescris aceste medicamente ci, mi-a dat Abilify 1/2 de 10 sau de 15 dimineata eventual la nevoie1/4 rivotril, si seara 1/4 rivotril (pentru ca i-am spus ca nu am probleme cu somnul).
Urmez acest tratament timp de 2 saptamani in care ii tot spun ca nu ma simt bine cu Abilify iar medicul imi spune ca nu m-am obisnuit cu acest medicament. de mancat nu prea mai pot manca deloc.in sfarsit mi-a zis sa iau o tableta intreaga de Abilify de 15 dimineata.. Am luat-o (ieri) si credeti-ma ca nu mai puteam aveam prea multa energie.imi venea sa tip, eram agitat, nu mai puteam, am avut o stare pe care cu greu o pot descrie... Azi n-am mai luat deloc Abilify pana i-am spus medicului ce mi s-a intamplat ieri iar medicul a zis sa iau Abilify 1/4 dimineata si 3/4 seara.
Acum va intreb pe dvs. chiar nu pot sa scap de Abilify (simt ca nu-l mai suport...) as lua iarasi linisan cu spitomin si rivotril. Are ceva daca trec brusc de la unele la altele?
Va rog mult ajutati-ma cu o parere avizata. Azi (24.02.2012) este prima zi cand am renuntat la Abilify si am trecut pe linisan1/2 de 20, spitomin 1/1 de 10 si rivotril 1/4 de 2 si pana in prezent e OK nu mai sunt la fel de agitat probabil cu timpul o sa treaca si frica aceasta de inec...
Cu stima si mii de multumiri,
Cristian!
2 comentarii
0
24-02-2012, ora 17:12
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Psihoterapeut Doina Grasu
Draga Cristian,

Imi dau seama ca nu ti-e deloc usor cu aceasta problema. Cred ca ai facut eforturi sa traiesti cu aceasta frica de a inghiti. Tratamentul medicamentos te-a ajutat un pic in aceasta privinta, insa, dupa cum cred ca ti-ai dat seama si tu, nu este suficient. Iti recomand sa incepi cat mai curand un demers psihoterapeutic. In ceea ce priveste tratarea anxietatii si a fobiilor, psihoterapia cognitiv- comportamentala s-a dovedit a fi una ditre cele mai eficiente psihoterapii. Cauta un psihoterapeut specializat care sa iti ofere explicatiile si tehnicile prin care sa depasesti cu bine aceste temeri si sa nu te mai confrunti cu ele. In legatura cu medicatia, cauta si o alta opinie, din partea unui alt medic psihiatru. Retine insa, medicatia te ajuta, este folositoare, dar nu va schimba temerile si preocuparile din mintea ta. Poti scapa de orice medicament, dar pentru a nu mai reveni frica, incepe psihoterapia.

Cu speranta ca ti-am putut fi de ajutor, iti doresc multa sanatate!

Cu multa caldura,
Psihoterapeut Doina Grasu
Tel: 0725.41.33.22
doina.grasu@psiihoterapeutultau.ro
www.psihoterapeutultau.ro
0
24-02-2012, ora 22:02
cristian37
Nu este medic/terapeut
cristian37
Va multumesc mult pentru sfatul acordat ! Am facut prin anul 2000 si doua sedinte cu un medic psiholog dar nu de competenta enumerata de dumneavoastra. O sa-ncerc sa gasesc un psihoterapeut cu aceasta competenta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul