O alergie sau urticarie păcătoasă provocata de ce...?

01-03-2010
Cms.
Nu este medic/terapeut
Cms.
Pe 06.01.2010 am făcut vaccinul Cantagrip. În primele săptămâni nu am avut ceva deosebit. După 3 săptămâni au început să-mi apară niste erupţii pe piele, ca un fel de urticarie, cu mancarime, pete rosii care apar si foarte repede dispar. Am consultat mai multi doctori (medic de familie, alergolog, dermatolog), dar niciunul nu mi-a confirmat ca aceste eruptii ar putea fi provocate de vaccin si au pus un diagnostic "alergodermie". Am facut analize de sange (hemoleucograma, VSH, transaminaze, creatinina, ex, coproparazitologic, antigen Giardia, antigen Helicobacter Pylori) care au iesit bune, mai putin eozinofilele care sunt scazute. Am facut tratament cu Aerius, dar nu am observat vreo ameliorare, asa că l-am intrerupt acum cinci zile. Dupa intreruperea tratamentului, doua zile a fost bine, in sensul ca nu au fost eruptii decât foarte putine, organismul parea ca s-a linistit, pana cand., sambata, am probat o bluza noua, dintr-un material gen lycra, iar m-am inrosit si au inceput sa reapara acele eruptii pacatoase. Ce credeti urticaria (alergia) mea o fi fost determinata si de vaccin? Mentionez ca am din copilarie un "teren alergic", dar bine delimitat la niste muscaturi de insecte, la tară. Alergiile din copilarie la capsuni, castraveti murati, au disparut in adolsecenta. Nu am facut niciodata alergie la oua, pene, puf. Va rog, domnule doctor un raspuns sincer. Cu multumiri.
9 comentarii
0
02-03-2010, ora 02:42
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cms,

Acea erupţie poate fi produsă de vaccin, mai ales că suferiţi de diateză alergică (predispoziţie la a face alergii). Sugestie: Consultaţi un medic homeopat. Homeopatia poate să trateze acel "teren alergic" şi nu numai.

Până ajungeţi la medic, puteţi să beţi ceai de Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor).
Mod de preparare: infuzie din 2 linguriţe de plantă, la o cană cu apă clocotită.
Mod de administrare: se beau 3 căni de ceai/zi (una dimineaţa, pe stomacul gol (obligatoriu), iar celelalte, înainte de prânz şi cină (cu 30 de minute)). Cu infuzia vă puteţi pune comprese locale, pentru a diminua mâncărimea (pruritul) şi, în anumite circumstanţe, chiar şi scărpinatul (gratajul). Dacă nu se diminuează, încercaţi loţiunea Calamine.
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică :)


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
02-03-2010, ora 08:10
Cms.
Nu este medic/terapeut
Cms.
Pentru Mr. Nick,

Vă multumesc pentru sfaturi, incurajari şi nu in ultimul rand pentru noii termenii medicali pe care i-am invatat. Incă o intrebare, pastilele Bettarax, care contin Trei frati patati, sunt la fel de bune ca ceaiul? Ce-mi recomandati?

Ieri am fost iar la o doamna doctor dermatolog, medic primar, doctor in stiinte medicale. Diagnostic: Alergodermie. Prima impresie a fost buna, la fel si primele recomandari pe care le-am urmat si le mentionez pentru a fi de folos si altora in situatia mea: mainile se spala numai cu sapun lichid pentru copii dupa care pe pielea umeda se aplica o cremă pentru mâini cu Uree Eucerin, rufele se spala cu putin detergent si multa apa, dar fara balsam, sapte zile regim fara carne si fara legume sau fructe care sa contina seminte ( rosii, castraveti, vinete, kiwi etc), tratament o luna cu Omega 3 si Antioxidanti plus 2 antalergice.
0
02-03-2010, ora 08:21
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cms.,

Da, Bettaraxul este foarte bun (2 cps de 3 ori pe zi, timp de o lună (fără discontinuităţi)).
Doamna dermatolog v-a dat doar sfaturi pertinente, ţineţi cont de ele şi încercaţi să le respectaţi.

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică :)
P.S. Cu multă plăcere am încercat să vă ajut, nu ştiu dacă am şi reuşit.
0
02-03-2010, ora 11:09
Cms.
Nu este medic/terapeut
Cms.
Pentru Mr. Nick.

Inca o data multumesc.

Astept un raspuns si din partea dlui dr. Dorin Mihalache, precum si pareri /sugestii din partea vizitatorilor acestui forum.
0
02-03-2010, ora 12:57
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cu multă plăcere!
Aşteptaţi răspunsul d-nului doctor, va veni la momentul oportun.

Toate cele bune :)
0
20-06-2011, ora 23:15
mihaigrigorer
Nu este medic/terapeut
mihaigrigorer
Salut!
Aceleasi probleme le am si eu cu copilul meu in varsta de 7 ani, am fost si la preot care mi a recomandat un homeopat. Marea si expunerea la soare, ce rol vor avea? Ii vor face bine?
Rog un raspuns, multumesc.
0
22-06-2011, ora 03:19
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa!
Stimate dle Grigorer Mihai, marea, de cele mai multe ori, în cazul alergiilor dermatologice, are rol benefic, dar doar dacă persoana suferindă nu are rău de mare.
Expunerea la soare, însă, este puţin cam problematică. Ea - expunerea - poate fi benefică pentru un suferind de alergie dermatologică, strict dacă o face doar într-un anumit interval orar, adică până la ora 10 şi după ora 18 (NU între 10 şi 18!), dacă foloseşte o cremă de protecţie contra soarelui, cu factor ridicat sau foarte ridicat (SPF 50, 80 sau, mai nou, 100) şi dacă a consultat un medic dermatolog/alergolog care i-a analizat patologia cutanată în vederea stabilirii unui tratament şi a unui regim de viaţă optim (în cadrul epicrizei dermatologului/alergologului, adică a concluziei medicale scrise pe foaia de observaţie a copilului dv., veţi putea citi mai multe detalii folositoare).
În concluzie, consultaţi medicul specialist şi întrebaţi-l despre rolul (ne)favorabil pe care-l are sau îl poate avea marea şi expunerea la soare. Dânsul, după realizarea unei examinări directe şi după interpretarea unor teste specifice, fără doar şi poate, vă va spune tot ce veţi dori să ştiţi, în măsura a ceea ce cunoaşte medicina în prezent.
Şi un medic homeopat îl poate ajuta pe copilul dv.!
Însănătoşire grabnică :)
0
17-02-2012, ora 23:07
VladCristian
Nu este medic/terapeut
VladCristian
Buna.
Am si eu o problema.Cam prin luna decembrie 2011 a inceput sa ma manance pielea, dupa ceva timp au inceput sa imi apara pete rosii pe corp. la inceput erau doar pete dar acum apar sub forma unor umflaturi rosii nu numai pe corp de cateva ori si pe fata si mi s'au umflat buzele.am consultat un alergolog si acesta mi'a spus ca nu poate fi vorba de o alergie, am facut o serie de analize de sange, de scaun.aceste analize mi'a iesit bine, dar am mai facut si un exudat faringian la care mi'a gasit o problema.am tratat problema cu antibiotice (Klabax), am refacut exudatul si a iesit ok, dar mancarimea si petele rosii nu au disparut., deobicei si cand ma inteapa ceva pe piele incepe sa ma manance.am observat ca de cele mai multe ori imi apar noaptea in somn.si am mai observat o problema, am piele uscata si pe corp si pe scalp.nu stiu ce sa mai fac...
0
08-05-2012, ora 06:50
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimate drule/dle VladCristian, vă sugerez/recomand să consultaţi un medic homeopat.
Manifestările pe care le prezentaţi dv. şi care, în aparenţă, par a avea o 'aură' de natură alergo-imunologică, sunt sau pot fi induse de o cauzalitate mai complexă decât aţi putea credea şi accepta dv. - o cauzalitate de natură fizico-organică (de pildă, cum ar fi o infecţie fungică sistemică ale cărei toxine eliberate au abilitatea să genereze o simptomatologie precum cea experimentată de dv.) şi/sau o cauzalitate de natură energo-spirituală (de pildă, cum ar fi una sau mai multe suferinţe sufleteşti care au răsunet negativ şi asupra trupului dv.), generalmente şi orientativamente vorbind, adică doar presupunând într-o sferă apropiată de adevăr.

Ca şi fapt divers, problema suferinţei de orice natură, în lume, a îndurerat şi zbuciumat dintotdeauna conştiinţa omului, în profunzime, indiferent de condiţie socială, naţionalitate, religie, sex şi de alte particularităţi fizico-mentalo-psiho-spiritualo-civice. În ciuda progresului medicinei, bolnavii se înmulţesc şi, mai mult decât atât, apar boli noi, unele incurabile. 
Din păcate sau din fericire, pentru unii dintre noi, oamenii, viaţa de pe pământ pare a fi sau este doar o vale a plângerii, o suferinţă continuă. Dar de ce? Există o explicaţie! 
Cu răbdare şi în linişte, vă rog să accesaţi link-ul de mai jos şi să citiţi în întregime măcar primul posting al topicului "Psihoterapie pentru trup şi suflet, din perspectivă medico-spirituală: suferinţa", pentru a înţelege mai multe cu privire la cauzele generale ale suferinţei şi la căile prin care se poate ameliora sau trata suferinţa, oricare ar fi ea: 
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva
_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html 

Consultaţi medicul.
Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antibioticele în exces pot crește riscul de apariție a alergiilor
  • Urticaria - tipuri, cauze posibile și tratament
  • Cauzele urticariei la copil
  •