OK de acord | Forumul Medical ROmedic

OK de acord

23-02-2007
Julien
Nu este medic/terapeut
Julien
De acord ca s-ar putea sa fie de natura reumatica...Interesant..am vazut 4 medici in Montreal si toti si-au dat au dat pronosticuri diferite..pericardita, un virus pulmonar, colesterol, anxietate...Satul de medicii de aici cineva mi-a sugerat sa postez pe acest forum..si a avut dreptate..Sunt de acord ca ar putea fi de natura reumatica situat la nivelul inimii dindu-mi aceleasi senzatii ca un preinfarct...inclusiv cu amortirea maxilarului..de fiecare data la urgente a fost ok..insa ce pot face pentru a contracara aceste simptome..la noi e foarte frig -17/20* C.ar putea fi o cauza ?..Am 39 de ani si ma simt in forma..insa aceste dureri care sunt cumplite 24/24 ma fac sa traiesc la 50% din capacitate si-mi induc si stari de oboseala, somnolenta, inactivitate..
Multumesc tuturor celor care au bunavointa de a-mi sugera ceva...
Un weekend placut si fara virusi :-)
9 comentarii
0
26-02-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
Buna ziua si multumesc de urare, dar un virus gripal cred ca am "pescuit" week-end-ul acesta. In legatura cu durerea precordiala, dupa cum o descrii, poate fi orice...pericardita, virus pulmonar, anxietate, colesterol. DAR, se poate face diferenta! In functie de caracteristicile durerii: 1. localizare; 2. caracter (intepatura, arsura, sfasiere etc); 3. intensitate; 4. iradiere (unde merge durerea); 5. durata; 6. conditii de aparitie; 7. conditii de disparitie; 8. ce mai simti in timpul durerii (lipsa de aer, palpitatii etc.). Incearca sa completezi toate punctele, bine? O saptramana placuta si fara VIRUSURI :)! (virusii sunt pentru calculatorul meu :)))
0
26-02-2007, ora 00:00
Julien
Nu este medic/terapeut
Julien
Hello dok, buna ziua si sper din toata inima ca virusul gripal atrapat nu face ravagii..nici intr-un calculator nu e de dorit sa se manifeste..Va urez sanatate deplina !
Voi raspunde la punctele dv-stra :
1)Localizare..in dreptul inimii..putin stinga sub omoplat..durere in stern..
2)Simptome-arsura..am atribuit senzatia unei arsuri..rar, f rar intepaturi..
3)Intensitate..pe o scara de la 1-10, i-am dat 7 mereu..
4)Iradiere..inspre stern, brat si umeri
5)Durata..dureaza de 3 luni..pe zi ca 20 de ore..
6)Conditii...am observat la frig, ieri am fost la patinoar si am avut aceleasi simptome..
7)Conditii de disparitie-dupa ce ma odihnesc ma simt mai bine..
8)Ce simt...anxietate pentru ca ma gindesc ca dau coltul si durerea expusa...
9)Completez cu noi amanunte...de 2 zile ma dau cu Diclofenac sodium si ma simt mai bine...nu ma mai doare asa tare..mi-au disparut simptomele ciudate care ma faceau sa cred intr-un preinfarct...chiar am facut ceva curse ieri si nu am probleme cu alergatul, sau urcatul scarilor..
Multumesc pentru orice indiciu care mi-ar releva un diagnostic..
Va urez o saptamina minunata fara aspirine sau dureri de cap :))))
0
27-02-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
no buuun! merci de urari :). pai daca trece la diclofenac e de la frig! muta-te in Spania! :)).
Dupa cum ai descris durerea pare sa fie ceva neuropatie a frigore, adica afectarea nervilor intercostali din cauza frigului. Daca era pericardita, colestrol, la urcat scarile trebuia sa inceapa sa te doara, sa nu poti face efort. Deci nu e cordul, poti sta linistit. Poate sa fie un virus, Coxakie B se cheama, care sa dea pleurita care doare, dar de regula doare si dreapta si stanga. Pentru diagnostic clar du-te la un neurolog. Sa iti dea si ceva antiinflamatoare pastilutze, ceva vitamine din grupul B, ceva calciu cu vitamina D(ca la cat te vede soarele pe tine ai si ceva deficit de calciu), ceva magneziu, sa treaca mai repede.
si chiar minus 20 de grade??? la cluj sunt 2 grade si ploua si mi se pare frig. numai ma gandesc la temperatura aia si ma dor si pe mine shalele. :))
Sa te faci bine si spor la treaba!
0
27-02-2007, ora 00:00
Julien
Nu este medic/terapeut
Julien
Saru'mina Dok pentru tot ghidul..e o placere sa conversezi cu tine..as fi bolnav o viata numai sa pot avea din cind in cind cite un sfat de la tine...Deci..ma dau cu Diclofenac si evit dusurile dimineata si ma simt mai bine...aku antiinflamatorii am tot luat..Novonaproxin si Biaxin XL ca medicul meu de familie s-a gindit el asa ca s-ar putea sa fie un virus pulmonar...nu stiu cum am pescuit chestia asta...ma gindeam la stress profesional, anxietate si minuni de-astea...ma rog dupa spusele altora...am slabit foarte mult anul '06..pina la 70 de kg fara sport..ceva multa munca, seara ajuns acasa o supa rapida si in pat...acum am inceput sa fac mai multa atentie la ce maninc, cit, cum si astept caldurile sa pot fugi din nou pe strazi..ca la -10 cit a fost azi dimineata nu prea iti vine...:)))
M-as muta in Spania cum zici..insa aici e tara mea de 8 ani..ma simt parca as fi nascut aici..si nu putem compara nici una dintre ele..amindoua sunt superbe..
Revenind la simptomele mele...de ieri am senzatii noi..mici intepaturi peste tot la nivelul omoplatilor sub git...si ameteli...
Sincer nu mai stiu ce sa iau...mi-am facut bilantul anual de sanatate la o clinica privata si totul a iesit OK, chiar si traseul inimii supus la ECK la repaos si alergat(ce alergatura mi-a tras asistenta..)..acum imi ramine cu informatia furnizata sa caut pe net ceva despre Coxakie si ce as putea lua..de durut in stinga ma mai doare dar nu ca in dreapta...inca am 39 de ani si sunt in plina forma si de aceea ma gindesc ca e cam devreme sa dau coltul cind mai am atitea de facut...
Ma bucur sincer sa pot vorbi cu tine Dok si sper din toata inima ca te simti mai bine..
Si cum ziceai 2 grade la Cluj pare frig...eu as zice ca e primavara si as porni la alergat...insa la -10 iti ingheta si transpiratia pe tine..:))))
Multa sanatate doctor Anca, inca odata multumesc pentru amabilitatea deosebita si caldura mesajului tau !
0
28-02-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
pai da, normal! dupa ce te-ai invatat sa fii alergat de asistente, alergatul de unul singur ti se pare acuma cam...rece :P.
si io care credeam ca esti plecat de curand din Romania, ca nu prea te intelegi cu medicii ce te doare, cum te doare, si cand colo pe tine te alearga asitentele prin cardiologie ca sa-ti faca test de toleranta la efort :))).
bine ca nu este inima si bine ca te simti mai bine!
iar cu ce antiinflamatoare ai luat sunt COMPLET lamurita :P. Abia stiu si eu vreo 30 de denumiri comerciale din Romania si tu ma treci la denumiri din Canada! :P Data viitoare cand mai vb cu un medic din alta tara si ii spui ce ai luat, spune-i denumirea aia complicata scrisa cu litere mici de sub numele medicamentului. aceea este denumirea comuna internationala. in ce priveste noutatile despre virusuri, medicul de boli infectioase este la curent si iti poate face analize pentru diagnostic exact si tratament. fiecare cu specilitatea lui, pentru ca nu suntem Superdoctori, ci doctori. O discutie cu specialistul potrivit ti-ar economisi multe ore de cautari si ti-ar oferi solutia potrivita!
Orevoir :)!
0
28-02-2007, ora 00:00
Julien
Nu este medic/terapeut
Julien
Saru-mina Dok..mi-am insusit toate criticile si sugestiile...ai dreptate..Ma tot gindesc ca daca ar fi fost infectie ar fi iesit la analiza singelui...asa pe mine ma doare dimineata, pe racoare cind ma fugaresc pe autorute ca sa ajung la job cu 120km/h si cind adrenalina e la maxxx...Paf ma inteapa, stinga sus..paf vad un picutz negru(aku e si autosugestia..)...seara la oboseala..paf ma doare in stinga..ciudat undeva in stinga spre spate...si se muta in stern...
Citii despre Coxakie...hmm...dragut virus..aparut de prin 1994..insa nu prea cred..am citit simptomele lui pe net si nu bate de loc...cred ca am vreun mutant de virus nord-american...
Anyway, mersi pentru tot Dok...o saptamina buna si multa sanatate si spor la anihilat virusii..(ma face sa ma gindesc la GhostBusters..)..
Uite un link de unde poti vedea Montreal all season :
http://photo.net/photos/Basarab
Multe salutari...sper sa ma fac bine si sa nu dau coltul...mi-a facut placere sa chatez cu tine Dok.de gaska clujenii :)))
Julien.
0
28-02-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
superbe poze! si ce mica e lumea! primul comentariu era postat de o cunostinta a sotului meu :)).
bun! de acord nu este coxsakie b, pentru ca nu ai febra si nu a trecut in 7 zile. :).
http://en.wikipedia.org/wiki/Bornholm_disease
dar iti trimit cu link sa incerci sa vezi la care fel de derere toracica te incadrezi.
http://www.netmedic.ro/semne-si-simptome-respiratorii/durerea-toracica
iti doresc multa sanatate!
0
02-03-2007, ora 00:00
Julien
Nu este medic/terapeut
Julien
Multumesc Dok Anca pentru tot efortul si colaborarea Dumneavoastra.
Cu adevarat profesional. A+
In final am gasit pe net ce este Novonaproxin..un fel de aspirina mai slaba...asa ca am fost la farmacie si mi-am luat o cutie de Aspirine Bayer si iau cite 2 pe zi..deja azi, ma simt mult mai bine...ce chestie si organismul nostru...finally ma simt mai bine...ninge la noi azi de vreo 30 de cm..asa ca simbata la ski...
Un weekend placut Dok si multa sanatate Dv-stra si familiei Dv-stre !
A big hug.
Julien-Montreal
0
08-12-2009, ora 18:43
madutza_ta_mika
Nu este medic/terapeut
madutza_ta_mika
buna! de o jumatate de an mi s-a gasit Gusa hipertiroidiana(bazedof), iau thyrozol de 10, aspacardin si betaloc.Dar analizele nu imi ies cum trebuie, FT4 la inceput a fost 100, dar acum e in valori normale, dar TSH este foarte, foarte mic 0.004 asa a fost inca de la inceput si nu a crrescut deloc. Multumesc mult. Multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici