Nutritie corecta?

26-04-2010
Flavia89
Nu este medic/terapeut
Flavia89
Buna ziua.
Am 20 de ani si sunt ovo-lacto-vegetariana. Nu am mai incercat sa mananc carne de vreo 2 ani de zile. In afara de pui si peste nu am putut sa mananc alt tip de carne si acestea le mancam foarte rar. Principalul motiv pentru care nu consum carne este faptul ca imi este greata si nu ma pot forta sa mananc oricat de apetisant ar arata. Al 2-lea motiv se bazeaza pe alte principii : nu consider corect consumul de carne si uciderea unei vietati doar pentru a ne satisface poftele, consider acest fapt o cruditate din partea noastra a oamenilor.
In general alimentatia mea consta in multe legume si fructe, oua, lactate, fainoase si cereale.
Pe langa acest tip de alimentatie ar fi recomandat sa iau si ceva vitamine?
In ultimul timp imi pun probleme privind sanatatea mea si nutritia adoptata precum si aportul de nutrienti necesari organismului.
10 comentarii
0
26-04-2010, ora 16:21
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Fereste-te de orice vitamine artificiale caci sunt toate toxice si numai bine nu iti fac. Nu numai tie, ci la oricine. Daca vrei vitamine consuma fructe uscate si fructe proaspete.
Laptele nu este nici el prea sanatos pt. adulti si ar trebui evitat. Cel omogenizat este chiar o pura toxina.
Ouale trebuie putine si rare, si cat mai putin albus din ele, caci problema la produsele animale este cantitatea prea mare de proteine pe care le contin. Laptele de mama contine ca. 3% proteine si copilul creste vazand cu ochii.
Pt. adulti cantitatea de proteine necesare nu trebuie sa fie mai mare de 2-3 % si acestea sunt prezente suificient in cereale si altele.
0
26-04-2010, ora 18:12
Flavia89
Nu este medic/terapeut
Flavia89
Hmmm. oua oricum deja consum f rar, de 2-3 ori pe luna. Din gama lactatelor doar cas si iaurturi cu continut f scazut de grasime consum, lapte nu am mai baut de cand eram bebe.
Da intradevar, acumulez multe vitamine prin fructele ce le consum.
Dar ma intrebam daca pe termen lung acest plan de nutritie nu imi va dauna.
0
26-04-2010, ora 18:28
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
îţi vor lipsi vitamine din complexul B-urilor pe care ar fi bine să le suplimentezi din când în când, măcar o dată pe anu
0
26-04-2010, ora 18:47
Flavia89
Nu este medic/terapeut
Flavia89
Mda cam asa este dar nu stiu ce alta solutie as avea, inafara de consumul de cereale si lactate pentru acumularea acestor vitamine. Din cate am citit cel mai mare aport de vitamine din complexul B-urilor se ia din carne.
0
27-04-2010, ora 12:17
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Eu si familiea mea hranesc de ani de zile numai cu cereale, legume fructe si suntem mai sanatosi ca toti pe care ii cunoastem indiferent daca sunt vegetarieni, carnivori, lacto vegatarieni, care mananca numai mancare cruda, negatita
Eu nu sunt nici vegetarian nici lactovegerarian, imi place carnea si cam tot ce exista.
Nu mancam din motive de sanatate lapte deloc, cascaval, lactate deloc sau extrem de rar, carne f.f,. rar, peste f. rart si din crescatorii deloc, oua extrem de rar, nici un aliment industrial, nici o leguma nesanatoasa, nici o fructa nesanatoasa.

Indiferent ce mananci, daca nu sti ce este bun si ce nu este bun, daca faci greseli mari (cafea, prea mult lapte, prea multa carne) tot nu-ti merge bine, poti sa ai cea mai buna ideologie.

Ca sa fi sanatos si fara lipsuri iti ajung 4-5 soiuri de legume, 2-4 soiuri de fructe de sezon si baza sa fie cereale integrale. Asa traiesc eu de ani de zile, si nu numai eu.

Degeaba esti vegetarian si iti strici matele cu cruditati sau cu varza si conopida sau manci soia in loc de carne care est o prostie modificata genetic si mult mai rea decat carnea.
Totul depinde de cunoasterea pe care o ai si nu de ce esti. Vegetarienii fac greseli nu fiindca nu mananca carne, ci fiindca nu stiu nimic despre plantele pe care le mananca si acestea le fac rau.
Cauta in google asta "Despre medicina primita de calugarita Hildegard von Bingen"
0
27-04-2010, ora 12:23
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Chestia cu vitaminele B si carnea este o minciuna inventata de industria farmaceutica pt. fraieri ca sa creda ca omul trebuie sa manace carne sau sa consumele vitamenele artificiale. Cunosc vegetarieni care nu am mancat in viata lor carne, daca ar fi asa acestia ar fi morti demult. Orice ai in cap ti-a fost implantat de propaganda, de cele citite pe ici si colo, trebuie sa te descotorosesti de astfel de lucuri care iti vor creea frica si te vor face nesigura in ceea ce faci. Nu este nevoie de carne deloc, si nici de vitamine sintetice ci de hranirea santoasa cu plantele sanatoase.
0
27-04-2010, ora 15:58
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
poţi o dată pe an să iei fie injectabil- deşi e incomod complex de B uri, sau din când în când complex de multivitamine- nu e nevoie foarte des.
Ah şi încă ceva, în caz că rămâi gravidă sau doreşti aceşti lucru, consultă un nutriţionist pentru a fi asigurată că asiguri bebeluşului necesarul zilnic- în timpul sarcinii se modifică anumite cerinţe de vitamine şi nutrienţi şi trebuie suplimentate- gen acidul folic.
E neplăcută o anemie cauzată de deficit de vitamina B- vezi alcoolicii de exemplu al căror metabolism vitaminic este alterat şi ajung în cazuri extreme la boli neurologice severe (informativ aşa orice tratament al unui alcoolic se asociază cu vitamine B injectabile)- cerealele sunt o sursă bună, dar s-ar putea să nu fie de ajuns şi în timp să ai de suferit.
Felul tău de nutriţie nu are cum să ţi dăuneze pe termen lung, o poţi duce chiar mai bine ca mulţi dintre noi, deci nu ţi face griji- şi da, soia în exces poate produce neplăceri de genul creşterii estrogenilor în corp etc- nu prea e recomandată.
În rest multă sănătate
0
27-04-2010, ora 19:02
Flavia89
Nu este medic/terapeut
Flavia89
Scarface ms mult pt sfaturi.
Eu am f mare grija si la legumele si fructele ce le consum, nu le cumpar de prin hipermarketuri unde sunt aduse de nu stiu de prin ce tari si crescute peste noapte. Iar cereale si altele din gama lor doar de la magazinul cu produse bio imi iau. De soia nici nu pomenesc. nu as consuma asa ceva nici daca ar fi ultimul produs alimentar existent :)
Alcool-ul si tutun-ul nu au ce cauta in viata mea dar trebuie sa recunosc ca o cafea sau un pahar de vin o data la o luna tot beau, ceea ce nu consider ca are importanta prea mare.
Imi place si mie sa am un stil de viata sanatos si mereu incerc sa imi "ademenesc" si restul familiei la acesta deoarece sanatatea este cea mai importanta.
Dr IuliaCristianaB va multumesc de asemenea pt sfaturi, da intradevar acele injectii ar putea fi neplacute.
Am sa continui in acest mod iar pe viitor am sa merg si la un doctor pentru a-mi verifica starea de sanatate si a mentine lucrurile sub control.
0
17-07-2010, ora 15:12
ela_ema
Nu este medic/terapeut
ela_ema
Vitaminele grupei B se pot lua foarte bine din drojdia de bere
0
04-08-2010, ora 18:22
enemgabriel
Nu este medic/terapeut
enemgabriel
Produsele melifere, cea mai sigura si completa sursa de aminoacizi, vitamine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: