Nu s-a irigat bine...

23-07-2007
Cosmin_B
Nu este medic/terapeut
Cosmin_B
Am facut ECG, ecocardiograma etc. etc. nu are rost sa va mai plictisesc. Doctorita nu ma lamurit mai deloc. In urma Holter-ului (pe care l-am purtat 24h) a rezultat asa: batai minim 41, batai max. 121, media 65 (parca), 13 extrasistole atriale, 15 % batai normale pe canalul 3 (parca asa). Mi-a mai zis doctorita ca intr-o perioada (noaptea) inima nu s-a oxigenta bine... ce poate insemna asta (cumva am valva ingusta, ca ea nu ma lamurit). Am luat betablocant, calciu si parca tahicarida s-a mai rarit dar parca nu mai scap de extrasistole pe care le am tot timpul (am avut si 20 extrasistole intr-un minut). Parca ma deranjeaza mai mult extrasistolele decat tahicardia.
M-am hotarat sa fac ablatie la Fundeni, astept sa se mai racoreasca afara. Imi va vindeca ablatia si extrasistolele pe langa tahicardie... si daca inima nu s-a irigat bine atunci pt. ca sa zicem am o valva mai ingusta care ar fi repararea pentru o valva ingusta ??? Rog AJUTOR (am 21 de ani) ;((
13 comentarii
0
23-07-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Extrasistolele se datoreaza unor focare de impulsuri electrice la nivelul atriilor in afara nodulului sino-atrial de unde se genereaza in mod normal stimulul electric cardiac. Daca ele nu se opresc sub beta-blocant, atunci se recomanda ablatia, adica sectionarea electrica a fasciculelor si a fibrelor musculare ce transmit impulsul anormal. In general, daca s-au realizat studii electrofiziologice si s-au detectat zonele de semnal aberant, odata cu ablatia se opresc extrasistolele. Tahicardia poate aparea prin acelasi mecanism.
O stenoza valvulara ("valva mai ingusta") se opereaza prin inlocuirea ei cu o valva bilogica sau mecanica, dar, intrucat presupune chirurgie cardiaca, operatia se indica numai daca stenoza e stransa sau cordul este in suferinta. O asemenea indicatie va poate da numai cardiologul dvs.
0
23-07-2007, ora 00:00
Cosmin_B
Nu este medic/terapeut
Cosmin_B
Va multumesc !
Doctorita mi-a spus ca nu e nimic grav... poate nu o fi valva (sau ea a vrut mai mult sa ma linisteasca). Oricum la ablatie ma duc sigur, suport orice numai sa-mi treaca !
0
29-11-2007, ora 00:00
liliana david 47
Nu este medic/terapeut
liliana david 47
sunt in aceeasi situatie.iau betablocante de 3 ani fara nici un rezultat.doctorii din iasi imi spun ca inima este normala.daca ai rezolvat problema ta te rog f f mult spunemi si mie ca sa incerc si eu.lili david 47
0
29-11-2007, ora 00:00
Cosmin_B
Nu este medic/terapeut
Cosmin_B
La mine pana la urma a rezultat ca am SPASMOFILIE (lipsa de calciu si magneziu cu diferite simptome - poti sa dai o cautare pe Google, o sa gasesti multi in Romania cu asa ceva). Cica ar aparea din cauza stresului, corpul se simte in pericol si de aceea consuma mai repede resursele (Calciu, Magneziu). Un leac sigur nu prea am gasit... depinde de la om la om. Uni zic ca au scapat cu pastile, altii cu psiholog, altii cu relaxare, altii ca nu au reusit sa scape nici dupa "n" ani !
0
03-12-2007, ora 00:00
liliana david 47
Nu este medic/terapeut
liliana david 47
iti multumesc pentru raspuns.sunt intro criza de extrasistole groaznice.as mai dori daca vrei si ai timp sa/mi explici ce inseamna ablatia.iti multumesc anticipat.liliana david 47
0
04-12-2007, ora 00:00
Cris8
Nu este medic/terapeut
Cris8
Am tahicardie supraventriculara si urmeaza sa fac ablatia la spitalul Floreasca peste cateva zile. Va rog spuneti-mi daca stiti ceva, a mai facut cineva asta acolo? E ok? Doctorul cu care am vorbit e super ok, dar am nevoie de o asigurare in plus...imi este cam teama... Liliana o sa iti scriu dupa interventie sa iti spun cum a fost. Sanatate!
0
18-02-2008, ora 00:00
liliana david 47
Nu este medic/terapeut
liliana david 47
am citit ca ai scos o masea cu durere.te rog sa/mi spui daca sunt riscuri mari la extractia unei masele din cauza extrasistolelor si tahicardiei.am stat cu o durere groaznica o lunadeoarece doctorii m/au speriat spuna ndu/mi ca e riscant si ca trebuie facuta in spital.ai avut vre/o problema cu inima la extractie? cat priveste ablatia felicitari celor care au facut/o si curaj celorlalti, eu nu am curaj.iti multumesc anticipat.
0
18-02-2008, ora 00:00
Cosmin_B
Nu este medic/terapeut
Cosmin_B
Eu am scos doua masele (stau prost cu dantura)... mi-a facut la anestezice de ziceai ca vrea sa ma omoare cu pumni si palme :)... nu am avut nimic de genul ameteala, lesin, dureri de inima de la anestezic (probabil era novocaina injectabila sau ceva de genul asta. nu ma pricep).
0
17-04-2010, ora 05:53
kappa_fashion
Nu este medic/terapeut
kappa_fashion
Va salut cu respect.
Doresc sa intervina cineva in aceasta discutie care a beneficiat de ablatie!
Foarte adevarat este ca marea parte a celor care prezinta aritmii si extrasistole precum si tahicardie au probleme de asimilare si pierdere a Calciului, Potasiului si Magneziului.
De cele ai multe ori aceste "probleme" ale inimii sunt insotite de panica si stres aceste lucruri inrautatind situatia.
Eu am varsta de 28 de ani am avut aritmii din cauza lipsei de calciu si magneziu (catalogat cu spasmofilie boala oamenilor moderni) am facut tratamente ani de zile dar a avut rezultat apoi am incetat tratamentele m-am simtit foarte bine la 3 ani dupa incetarea tratamentului am inceput sa am extrasistole groaznice care in cate 3-4 Reprize zilnic... care tineau cca.20-30 min fara oprire. In tot acest timp m-au vazut n doctori cardiologi toti spuneau ca inima mea este OK. Apoi extrasistolele nu se mai opreau aveam probleme de respiratie am fost internat de catre doctorul de pe ambulanta si tinut 3 zile sub observatii. Am plecat acasa cu aceiasi problema nici acolo nu sa stiut si nu sa aflat dc am aceste extrasistole.
Am luat omega3+magneziu de capul meu in 2 saptamani am scapat de orice urma de extrasistole nu imi venea sa cred nu stiu daca am voie sa spun ce firma erau medicamentele dar au fost bune pentru mine.
Pe cuvant daca imi venea sa cred dar atentie mi-am schimbat si stilul de viata adica: mese regulate la ora 11 maxim somn, dimineata trezire drepti fara trandaveala in pat, fittnes zilnic minim 40 de minute, mancare gatita, fructe si legme crude Cel mai important am inteles ca nu am murit pana atnci de la extrasistole nu o sa mor nici de acum in colo si astfel am asuprit constiinta (nu ma mai speriau extrasistolele) acum la 1 an dupa aceasta cura totul era ok pana azi cand am extrasistole din 10 in 10 minute asa am si ajuns pe acest forum. dar vreausa va spun ca acum adorm la 3-4 dimineata nu am o alimentatie echilibrata, am multe griji. Trebuie sa ma aduc la normal. Am impresia ca aceste extrasistole te pot urmarii toata viata dar poti scapa de ele daca te comporti cu tine corect. Va doresc sanatate maxim. Scuze de text dar nu am tinut cont de ortografie...
0
18-04-2010, ora 20:09
Cris8
Nu este medic/terapeut
Cris8
Buna ziua tuturor!
Dupa cum puteti vedea mai sus, pe data de 04.12.2007 intrebam disperata daca stie cineva ceva de ablatie la spitalul Floreasca, eram extraordinar de speriata.
Ei bine, pe data de 07.12.2007 am facut ablatia la spitalul Floreasca la dr Radu Vatasescu si a fost un real succes. M-am dus pe jumatate moarta de frica, nici nu stiu cum am mai gasit putere sa merg, dar va spun sincer ca interventia nu e asa de grea iar rezultatele sunt remarcabile. Au trecut de atunci mai bine de 2 ani si in tot timpul asta nu am mai avut nici cea mai mica problema. Nu am cuvinte sa ii multumesc Dr Vatasescu si intregii echipe de la Floreasca, au fost extraordinari cu totii, din toate punctele de vedere. Am suferit de TPSV aproape 9 ani, iar inainte de ablatie crizele erau tot mai dese si nu mai treceau fara sa ajung la Urgente. Asa am ajuns si la dr Vatasescu, caruia ii multumesc in gand in fiecare zi in care ma bucur linistita de viata.
0
26-03-2011, ora 13:38
carmiv
Nu este medic/terapeut
carmiv
multumim Cris8 ca ti-ai adus aminte de noi chiar daca problemele tale au incetat!
Ma bucur tare mult pentru tine si iit doresc multa sanatate si de acum incolo, ca de altfel tuturor celeor care citesc aceste randuri!
Si eu de ceva timp am aflat care este cauza ametelilor pe care le mai simt uneori.Extrasistole atriale cam 212 in 70 si ventriculare 5 in 70 de ore9(monitorizate cu holtter).La eco si EKG totul iesise in regula.
Am 35 de ani si sunt fosta sportiva de performanta( 9 ani altetism).
in ultimul timp am dus o viata cam sedentara si am avut ceva probleme cu stomacul, de aceea cred ca de aici mi de trag: nu fumez nu beau cafea.
Acum iau aspacardin si voi incerca sa-mi schimb ritmul de viata.Daca nu-mi trece si mi se va inrautati situatia si eu voi apela la ablatie.
Numai bine!
0
19-07-2011, ora 13:42
onescuanamaria
Nu este medic/terapeut
onescuanamaria
buna, am fost si eu o pacienta cu TPSV ma chinuiam de 4 ani, nimeni nu stia ce sa-mi faca am mers la endocrinolog la cardiologi din zona mea dar degeaba. aveam crize dese ( seara dupa ora 22 incepeau imi batea inima cumplit 200-250 batai pe minut tremuram toata, transpiram, si aveam o senzatie cumplita de moarte iminenta) cam asa erau crizele alteori si ziua dar si noapte nu plecam nicaieri singura, conduceam masina dar numai daca era cineva cu mine etc. in dec 2010 am mers la Timisoara la Dr. Ivanica Gabriel-un medic cum mai rar intalnesti pe Pamant, calm, interesat de om si de problemele lui.etc. nu am cuvinte... Eu am 27 de ani si cand am ajuns la clinica Rocordis mi-am dat seama ca sunt pe maini bune -domnul doctor m-a diagnosticat
0
19-07-2011, ora 13:48
onescuanamaria
Nu este medic/terapeut
onescuanamaria
continuare.
m-a diagnosticat cu TPSV mi-a explicat ca trebuie sa fac o ablatie la spitalul de la padurea verde mi-a spus ca daca merg mai repede este mai bine.dar am ajuns in luna iunie pe data de 27.
domnul doctor este un specialist si lucreaza cu sonde din Franta, merge la specializare acolo si face ablatii impreuna cu medicii francezi..
am facut ablatia in 27 iunie iar acum am 3 sap de atunci ma simt ok pot face orice am regim si iau aspenter, voi merge la control pe 27 iulie sa vedem cum este. dar cred ca este bine, eu am avut dubla cale nodala, tahicardie prin reintrare intranodala de tip slow -fast.
acum sunt un om normal si ii multumesc lui D-zeu pt tot si pentru ca exista medicii ca dansul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ablatia cu camp pulsatoriu (PFA) - o procedură sigură și eficientă pentru fibrilația atrială paroxistică
  • Crioablația elimină tahicardia ventriculară în 94% din cazuri
  • Tratamentul parodontal în perioada de așteptare pentru ablație ar putea reduce riscul de recurență a fibrilației atriale
  •