Nu pot sa iubesc

06-02-2016
TGeorg1iana1995
Nu este medic/terapeut
TGeorg1iana1995
Am o problema destul de ciudata, spun eu, in sensul ca nu ma pot apropia de un baiat si sa am o relatie.Am tendinta in general sa barez orice incercare de posibila relatie pentru ca nu ma simt pregatita si stiu ca o sa-l fac sa sufere.Indiferent daca imi place de un baiat si poate chiar m-as vedea intr-o relatie cu el in clipa urmatoare mi se anuleaza orice sentiment.Nu stiu cum sa explic pentru a ma face bine inteleasa.Am avut o relatie care a fost 'distructiva' si o pierdere de timp pentru amandoi pentru ca eu eram mereu rece si ma comportam foarte urat cu el si el a acceptat mult timp chestia.Nu stiu sa gasesc substratul care ma face sa nu pot sa am sentimente fata de un baiat si sa ma comport ok, fara sa simt nevoia sa-mi bat joc de el.Daca ar putea sa-mi dea cineva o explicatie plauzibila v-as multumi.
5 comentarii
0
06-02-2016, ora 20:00
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Este foarte posibil ca ceea ce descrieti sa fie un mecanism de aparare: care este cea mai buna cale sa nu (mai) suferi din dragoste? - sa nu te mai atasezi...
0
06-02-2016, ora 22:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu cred ca ati intalnit persoana potrivita.
0
06-02-2016, ora 23:10
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Sau poate ea nu e "persoana potrivita " ?!

:)
0
08-02-2016, ora 08:53
Psiholog Berdei Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Berdei Roxana
Buna Georgiana, dupa cum vezi pe forum parerile sunt diferite. Sunt convinsa ca iti doresti sa intelegi ceea ce se intampla cu tine, de aceea iti sugerez sa apelezi la un psiholog/ psihoterapeut. Sanatate multa!
1
28-02-2016, ora 21:16
Psiholog Valentina Dragomir
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Valentina Dragomir
Georgiana,

şi eu sunt de acord cu colegii mei psihologi.

Şi eu intuiesc că ar fi un fel de a te apăra de suferinţă, un fel prin care tu deţii controlul asupra relaţiilor. Cel mai bine este să explorezi asta alături de un psihoterapeut. În terapie poţi descoperi motivele pentru care te comporţi astfel, metode pentru a-ţi îmbunătăţi comportamentul, dar şi modalităţi de creare şi menţinere a unor relaţii autentice şi sănătoase.

Cu stimă,
Psih. Valentina Dragomir,
Psihosensus
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul