Nu ma pot obisnui cu ochelarii

15-04-2009
cristina2002
Nu este medic/terapeut
cristina2002
Buna ziua! Am si eu o problema de ceva timp; mai exact, la sf. lunii februarie, in urma unor dureri foarte puternice de cap (de frunte), mi-am facut un control oftalmologic, iar rezultatul m-a surprins total; adica, la ochiul stang mi-a iesit o miopie de -0.5, iar la dreptul de -2.25 (scuze, nu ma pricep sa explic mai bine, adica in termeni medicali). Testul mi-a fost repetat de catre acelasi dr. dupa un timp si a dat acelasi rezultat. Mi-au fost facuti ochelari cu aceste dioptrii, dar nu i-am putut suporta absolut deloc, dupa care mi-au fost facuti altii: st. -0.25, iar dr. -1, cu cilindru de +0.5, daca am inteles eu bine. Nici pe acestia nu-i suport prea bine, dar ma straduiesc, pentru ca de cand ii port nu prea ma mai doare capul, adica de la zilnic, a ajuns la 1-2 ori/sapt. Intrebarea mea ar fi, de ce oare este o asa mare diferenta intre st. si dr.? Este o alta afectiune care a determinat asta sau este rezultatul gresit? Pentru ca dupa aproape 2 luni de cand port ochelarii, inca ma deranjeaza, inca mai simt ca vad mai bine fara ei. Multumesc anticipat.
7 comentarii
0
15-04-2009, ora 22:44
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Iti recomand un cosult oftalmologic cu cicloplegie si prescrierea , eventual, numai a unei lentile de contact la OD ; numai bine
0
16-04-2009, ora 10:41
cristina2002
Nu este medic/terapeut
cristina2002
Multumesc frumos pentru raspuns. Intr-adevar si eu ma gandisem sa repet testul in alta parte, iar sfatul cu lentila de contact numai pentru ochiul drept este cu adevarat interesant. Multumesc din nou!
0
17-04-2009, ora 11:30
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Inca o sugestie: chirurgie refractiva la OD, ( Lasik, Lasek sau PRK); numai bine
0
17-04-2009, ora 13:02
cristina2002
Nu este medic/terapeut
cristina2002
Ok. Multumesc frumos si pentru acest raspuns. Mai am totusi o nelamurire : care credeti ca este cauza acestei diferente intre OS si OD?
0
18-04-2009, ora 09:40
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Diferenta de dioptrii intre cei doi ochi se numeste anizometropie, este un viciu de refractie cu care te-ai nascut, parintii, alte rude au un astfel de viciu de refractie???, ar putea fi mostenit; numai bine
0
20-04-2009, ora 17:21
cristina2002
Nu este medic/terapeut
cristina2002
Nu stiu ca altcineva din familia mea sa aibe asa ceva; si mama si sora mea poarta ochelari, dar ambele au dioptrii apropiate. Eu, in 2002, am mai facut un control oftalmologic, iar atunci nu mi s-a spus nimic de aceasta anizometropie, ba mai mult mi s-au facut ochelari pe care sa-i folosesc cand sunt la calculator sau citesc, cu dioptrii +0.5 la ambii ochii. Cineva apropiat (neavizat, dar cu istorie lunga in purtatul ochelarilor) mi-a spus ca poate fi o urmare a unei lovituri la cap suferite in copilarie - imi amintesc de o zi cand am cazut din leagan si m-am lovit la cap, dar am facut o encefalograma si mi-a iesit totul ok - sau un inceput de diabet. Banuiesc ca ar trebui sa-mi fac niste analize, totusi.
Va multumesc frumos pentru tot ce mi-ati scris pana acum.
0
22-04-2009, ora 15:54
moti nadia
Nu este medic/terapeut
moti nadia
Buna ziua,
Am si eu o problema:am fost la un consult oftalmologic si dr. a spus ca am astigmatism, miopie(la ochiul stang -3, 5 iar la dreptul -0, 5).As putea sa ma operez?Am citit pe internet despre asa ceva dar imi este frica de operatie, deorece prietenii imi spun ca nu rezolv nimic cu operatie ca tot o sa port ochelari.Nu ca m-ar deranja ochelarii dar as vrea sa stiu daca prin operatie imi scade dioptria incat sa fie un pic mai mica.Dati-mi un sfat va rog mult ptr ca nu stiu ce sa fac.

Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: