Nu ia in greutate

07-02-2013
AnaMaria234
Nu este medic/terapeut
AnaMaria234
Buna ziua! Sunt mamica unei fetite de 8 luni si o saptamana si nu are nici 7 kg. Mananca lapte formula, supica, carnita, fructe, legume, pasate sau in combinatie. Are 4 dintisori si deja ii dau inca 2. A inceput sa faca pasi e foarte activa, nu am probleme din acest punct de vedere. Singura problema este greutatea. Sunt putin ingrijorata. Dimineata in laptic ii pun 2 picaturi de vitamina D3 si 5 picaturi de Ferrum Hausmann, am incercat si cu Debridat la sugestia medicului de familie, dimineata ii dadeam ceai cu lamaie(cateva picaturi ca sa ii creasca pofta de mancare). Intradevar mananca foarte bine, dar parca la greutate stagneaza. Mentionez de asemeni ca are 64 de cm. Ce as putea face ca sa ia in greutate? Multumesc!
5 comentarii
0
07-02-2013, ora 09:47
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
La varsta asta fetitele ar trebui sa cantareasca intre 7, 260-9, 080 kg si sa aiba inaltimea cuprinsa in intervalul 65 -73 cm. Avand in vedere ca nu e foarte inalta, indicele greutate/ inaltime este unul bun si trebuie sa tineti cont de faptul ca fiecare copil are ritmul lui propriu de dezvoltare. Atata timp cat el creste armonios, este vesel, se joaca si mananca nu trebuie sa va faceti griji. In ceea ce priveste administrarea vitaminei D, faceti asta total GRESIT, cele doua picaturi se dau direct in gurita.(bagat intr-o asemenea cantitate de lichid e clar ca nu ajunge tot sau poate chiar deloc in organism). Nici fierul nu se baga in lapte. Sanatate multa!
p.s ce treaba are debridatul cu pofta de mancare? cititi prospectul!
0
07-02-2013, ora 10:32
AnaMaria234
Nu este medic/terapeut
AnaMaria234
Debridatul mi l-a prescris medicul de familie. Mi-a spus ca e"multifunctional" ca sa zic asa.
0
07-02-2013, ora 10:49
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Multifunctional?pai regleaza tranzitul intestinal in caz de constipatie sau diaree. Pentru cresterea poftei de mancare se dau vitamine, dar in cazul fetitei nu cred ca sunt necesare pt ca mentionati ca nu are probleme cu apetitul. Cantariti-o lunar si daca intr-adevar stagneaza o perioada lunga de timp, se impun niste analize, daca are doar perioade de stagnare care alterneaza cu luarea in greutate(indiferent de cate grame vorbim), e in regula. E si o perioada in care ei sunt activi din punct de vedere fizic si nu mai acumuleaza atat de usor kilogramele.
0
07-02-2013, ora 11:29
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Am uitat sa mentionez ceva...sunt inca doua elemente de care trebuie tinut cont cand este vorba despre dezvoltarea fizica a unui copil - greutatea/ lungimea de la nastere
- zestrea genetica(de ex. fiica-mea care are doi ani are greutatea/inaltimea corespunzatoare varstei de 3 ani, dar amandoi parintii suntem inalti)
0
08-02-2013, ora 08:30
AnaMaria234
Nu este medic/terapeut
AnaMaria234
Nu sunt foarte inalta nici tatal ei, dar banuiesc ca aveti dreptate. Ea e activa si stiam de stagnarea greutatii, dar nu ma asteptam sa nu aiba nici 7 kg. Are falcute, mananca foarte bine, dar banuiesc ca din cauza energiei ei nu ia in greutate. Multumesc pt raspunsuri!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Formulele de lapte și greutatea sănătoasă la sugari - opinia specialiștilor
  • Perturbarea ritmurilor circadiene joacă un rol cheie în creșterea în greutate
  • Greutate bebeluș în funcție de vârstă - ce e normal și când trebuie să ne facem griji
  •