Nodul la san, rog parerea specialistului!!

30-10-2013
claudine
Nu este medic/terapeut
claudine
Buna seara ! In urma cu 4 luni aprx, am descoperit un nodul la sanul drept si saptamana trecuta am fost sa mi fac o ecografie in care scrie asa : ecostructura heterogena predominant hiperecogena, aprx in dreptul orei 12, corespunzator anomaliei palpabile ecografic se evidentiaza o formatiune nodulara : 23, 4 mm15, 9mm7, 0mm, izoecogena cu grasimesubcutanata, cu arii hiperecogene in interior, cu semnal vascular decelabil ecogr.in int., posibil fibroadenom. Fara adenopatii axilare, concluzii : anomalie ecogr.probabil benigna,...asa... si mi s a zis sa merg la ginecolog sa decida ce sa fac in continuare. Am mers la gineco si mi a zis k trebuie scos pt k este destul de mare insa mi a recomandat sa merg la un specialist pe care il stia dansa si asta am faccut. Am mers la spitalul Polizu si mi a zis k trebuie sa ma operez si in doua saptamani il vom scoate.. multi mi au zis sa mai consult si alti medici, chiar nu mai stiu ce sa fac. un sfat va rog.va multumesc frumos !!!!
13 comentarii
0
30-10-2013, ora 19:05
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Nu ai scris varsta care...e f imp.
daca esti f tanara,
propun sa consulti SI alt dr-bun diagnostician

sanatate
0
31-10-2013, ora 16:07
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
La dimensiunea asta si la cum arata eco, NU mai amana.
Chiar daca este benigna, si in urma unei eventuale biopsi, tot vei sta cu stres. Si daca peste 6 luni- un an ti se spune ca s-a malignizat, ai da orice sa nu fi asteptat atata. Nodulii de la san dispar aparent, revin mereu. Iar la dimensiunile astea, cel mult scade aparent.
Deci, mergi si scoate-l. Este o operatie de 10 minute, nu ai nici un fel de dureri. Daca gasesti spitalul adecvat, la pranz te opereaza, sera dormi in patul tau.
Asadar, nu mai consulta in plus, acelasi raspuns il vei primi. Sau vei face tratament de 3 luni, va avea rezultat pe moment, ca peste alte cateva luni nodulul sa tot creasca.
Evita lactatele!
Sanatate!

Pentru manaunte suplimentare, poti da semn.
0
31-10-2013, ora 16:09
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Si pozitionarea este periculoasa! Nodulii din cadranul superior sunt mult mai periculosi!
0
31-10-2013, ora 20:04
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Scuze pentru greselile de exprimare.
Ai grija, de asemenea, nodulul are semnal de vascularizare, deci tinde sa nu mai fie mobil, ceea ce e un semn foarte important in plus ca nu trebuie sa amani sa-l operezi.
Sa auzim de bine!
0
01-11-2013, ora 07:56
claudine
Nu este medic/terapeut
claudine
Am 25 ani...am uitat sa mentionez !
0
01-11-2013, ora 10:45
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Cu atat mai mult!
Tineretea, marimea nodulului, pozitionarea lui, toate sunt factori de risc! Daca vrei sa crezi. Daca nu, mai consulta, nu vei primi alte pareri. Daca sunt avizate. Citeste pe forumuri cate au ajuns la cancere tot amanand noduli benigni. Chisturile mai dispar, nodulii nu.
Chiar mai sus pe forum e un caz de malignizare, din benign.
Eu mi l-am scos acum 6 saptamani si o sa spun fiuecarei femei ce mi-a spus doctorul: NODULII MAI MARI DE 1, 5 CM SE SCOT DACA VREI SA ITI SALVEZI VIATA!
Tu faci cum vrei, e destinul tau. Stiu ca esti stresata, dar dupa ce scapi de el o sa razi si o sa spui ca sa iti scoti o masea e mult mai greu.
Numai bine!
0
03-11-2013, ora 17:35
claudine
Nu este medic/terapeut
claudine
Iti multumesc mult ! chiar sunt stresata, mai ales ca mi au zis cateva persoane ca trebuie sa mai consult si alti medici pt k multi vor sa opereze numai pentru a scoate niste bani de la pacienti, etc, nu ca ar fi nevoie ci pt interesul lor...de aceea eram in dubii... cat dureaza recuperarea ? cam cate zile ai stat in medical si mai ales, cat te a costat ?
0
03-11-2013, ora 20:16
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
NU te mai stresa, este ceva absolut banal, nici eu nu am crezut! Nu are rost sa mai consulti, eu ti-am spus adliteram ce mi-a spus chirurgul meu ginecolog-ONCOLOG! Nici biopsie nu mi-a facut inainte. Numai dupa operatie. Se scoate pentru ca sunt riscanti! Nu iti spun cate femei la 20 si ceva de ani am vazut acolo.Scoate si veze-ti de viata.
A doua zi iti poti folosi mana normal.
Eu m-am menajat cam o saptamana, adica nu am ridicat greutati, dar in rest totul revine la normal de a doua zi!
Probabil iti da o sapt. de concediu, eu nu am avut nevoie.
Dupa 3 sapt. se scoate firul si gata!
Eu nu am avut nici o durere, NIMIC.
Daca gasesti medicul care face cu anestezie locala, tot atat dureaza, 15-20 de min. maximum. Si cu genreala, la fel. Se face ceva slab, adormi si te trezesti in pat. In 2-3 ore mergi si apoi poti pleca acasa. Daca ti se propune internare cu mai mult de 1-2 zi9le inainte si dupa e nesimtire.
Eu am avut internare de zi la sp.Militar. Deci se poate. La stat.
Ia-ti trimitere de la medicul de familie si rezolva cat mai repede o sa fi usurata si mandra ca nu ti-ai periclitat viata de tanara! Cu cat esti mai tanara cu atat malignitatea la glanda se raspandeste mai repede.
Costul e minim, intregbi acolo unde te duci.stii ca pacientele se ajuta cu informatii.
0
19-11-2013, ora 19:27
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Ai reusit sa te operezi?
0
23-11-2013, ora 16:29
Dr. Cosmina Brummer
Obstetrica-ginecologie, Rm.Valcea
Dr. Cosmina Brummer
Afectiunile benzinei ale sanului sunt tratate de către ginecolog.Acesta recomanda consultul oncologic (dacă acesta se impune).
Formatiunile care au caracteristicile celei descrise mai sus constituie, într-adevăr, caz operator.In urma acesteia se efectuează examenul anatomopatologic si se obţin mai multe date despre formatiunea respectiva si tratamentul care trebuie urmat in continuare.
Este indicat sa se efectueze markerii tumorali preoperator (CA 15-3, CEA).
Pacientului care au in familie cazuri de patologie maligna a sanului (cancer) :se recomanda efectuarea BRCA1, BRCA2.
Exista tratamente disponibile de câţiva ani si in România care evita transformarea canceroasa a nodulilor benigni.
0
20-01-2014, ora 08:40
claudine
Nu este medic/terapeut
claudine
Buna Ziua ! Am reusit sa ma operez, m am recuperat foarte repede. Am luat zilele acestea rezultatul biopsiei, o voi posta aici in vederea obtinerii unui raspuns, multumesc !!
Examen macroscopic : Placard 1 cu dimensiuni de 3.5/3.2 cm cu aspecte de scleroza, formatiune tumorala cu dimensiuni de 1.3/1.5 cm placard 2 (recupa) de 2/1.5 cm cu scleroza si tesut gras
Examen extemporaneu : Placard 1 fibroadenom intra - si pericanalicular cu microsdilatatii chistice asociat cu hiperplazie adenomatoasa nodulara si difuza
Excamen macrosccopic : Tumora (placard 1) fibroadenom intra si pericanalicular cu microsdilatatii chistice asociat cu hiperplazie adenomatoasa nodulara si difuza
Recupa (placard 2) Fibroza, hiperplazie adenomatoasa nodulara si difuza.

Astept un raspuns de la un specialist va rog ! Multumesc frumos !
0
25-01-2014, ora 07:24
claudine
Nu este medic/terapeut
claudine
nu se mai uita nimeni la acest topic ? :( astept o parere cu sufletul la gura...
0
26-01-2014, ora 00:00
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Imi pare bine ca te-ai oprat si te recuperezi bine.
Deschide un topic nou cu titlul rezultat biopsie, iti va raspunde Raoul care este oncolog. Din ce stiu, este benign ceea ce ai avut. Dar ai nevoie de interpretarea unui specialist, cum spuneai.
Sanatate si numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nodul nedureros la sân
  • Când trebuie operați nodulii la sân?
  • Biomarkeri pentru identificarea leziunilor premaligne la sân - o nouă perspectivă în abordarea sănătății sânilor la femei
  •