Nod mic si rosu pe fata

26-01-2014
sergiu89
Nu este medic/terapeut
sergiu89
Buna seara,

In urma cu aproximativ 4-5 luni am avut un cos sub piele, in obraz, foarte aproape de nas. Era foarte adanc, deci imposibil sa-l storc, desi nu obisnuiesc (le tratez cu solutii si creme, care si acum sunt obligat sa le folosesc din cand in cand, ca pe vremea acneei).
Problema este ca a trecut mult timp de atunci si am ramas cu un micut nodul sub piele, de culoare rosie si daca apas sau il frec, se schimba in rosu inchis - mov. Am incercat sa-l intep si sa storc, a iesit un pic de sange, s-a vindecat dar tot asa a ramas.

Imi puteti spune ce sa fac, cum sa solutionez problema, va rog frumos. Nu sunt in tara si nu am nici timp, nici nu stiu unde sa merg exact si sunt sigur ca va dura daca ajung la dermatolog prin medicul de familie. Vreo crema care ar putea sa faca nodul sa dispara pana nu e prea tarziu si devine definitiv ?

Multumesc anticipat.
2 comentarii
0
26-01-2014, ora 10:06
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Din păcate, numai dermatologul îl poate face să dispară. Fiind vorba de un alt gen de celule, orice cremă sau înţepare sau stoarcere nu este eficientă. Prin agresiunile pe care le faceţi, puteţi doar să-i măriţi volumul formând spaţiu liber pentru creşterea altor celule. Cred că aveţi o vârstă tânără şi în cazul acesta cremele nu sunt soluţia pe termen lung. Trebuie doar sa vă păstraţi faţa curată şi liberă. Canalele sebacee când se înfundă, aglomerarea seboreică produce inflamarea şi neplăcerile pe care le aveţi
0
26-01-2014, ora 15:00
sergiu89
Nu este medic/terapeut
sergiu89
Va multumesc mult pentru raspuns. Folosesc un sapun facial special de doua ori pe zi, dimineata si seara, si cu toate acestea tot am avut aceasta problema.

Voi incerca sa ajung la un dermatolog pentru a vedea ce se poate face.

Va doresc o duminica placuta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.