Nevi Nevocelulari (alunitele) | Forumul Medical ROmedic

Nevi Nevocelulari (alunitele)

16-07-2011
IPSEC
Nu este medic/terapeut
IPSEC
Salutare, am o problema mai veche.
Acum 5 ani am fost la mare in Italia si m-am ars destul de rau de la soare, am facut chiar si insolatie dar nu asta e problema ci faptul ca mi-au aparut un fel de pete maronii, arata ca alunitele dar nu sunt iesite din piele sa le poti simti cand atingi cu degetele, sunt doar niste pete care tocmai astazi am aflatca se numesc NEVI NEVOCELULARI.

Au trecut 5 ani de atunci, m-a mai prins pe mine soarale de cateva ori insa nu au mai aparut altele, totul era bine si frumos dar nu avea sa tina mult.

Saptamana trecuta am fost la strand, m-am dat cu crema de protectie 50 + si tot degeaba.Soarele m-a prins destul de tare, toata burta mi s-a inrosit si ce sa vezi, a doua zii surpriza, imi apar mai multi nevi nevocelulari pe piept, deci pot spune, cu aproximatie, ca aveam in jur de 5-6 pe piept, acum am vreo 14, pe spate nu sunt sigur daca au mai aparut.

M-am gandit sa ma duc la dermatolog si ma asteptam sa primesc si eu niste lamuriri, dar nu am aflat nimic nou de la doamna dermatolog, tot ce mi-a spus ea a fost aceleasi informatii care le citisem pe alte siteuri.

In fine, ideea e ca ea a spus ca nu se pot trata acesti nevi nevocelulari (pete maronii), decat cu acel aparat cu laser, o sedinta costa 50 de euro si e nevoie de minim 6 sedinte, am sa ma mai gandesc la asta dar pana atunci vreau sa va intreb pe voi ceva.

Chiar nu exista niciun tratament pentru aceste pete maronii? Ele sunt permanente? Adica nu dispar cu timpul?
E adevarat ca transpiratia le face sa se extinda, adica sa devina mai mari? E vreo metoda de a preveni aparitia si cresterea sau extinderea lor? (alta decat crema fotoprotectoare 50+)

Orice informatie in legatura cu aceste pete maronii de pe corp numite nevi nevocelulari mi-ar fii de mare ajutor, adica spuneti-mi cum pot preveni aparitia lor, daca exista tratament.

Sincer eu sper sa imi spuneti de vreun produs ce poate fii achizitionat de la farmacie, nu tu interventii chirurgicale sau mai stiu eu ce fel de operatii.
4 comentarii
0
16-07-2011, ora 13:09
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Bine ar fi sa nu mai stai la soare, cu sau fara crema SPF 50 +, asta ca sa eviti aparitia altor nevi si iritarea celor prezenti. Naevii modificati se pot exciza chirurgical si te costa mai putin; in plus, dupa excizie, se recomanda si un examen histopatologic. Numai bine
0
16-07-2011, ora 13:45
IPSEC
Nu este medic/terapeut
IPSEC
Oooo deja vorbim de bisturiu aici, am doar 19 ani si sincer nu ma vad pe masa de operatii.
Ma hraneam cu iluzia cum ca ar exista vreo crema care sa faca posibila disparitia si/sau prevenirea acestor nevi insa se pare ca m-am inselat.
In alta ordine de idei, adiooooooooooooooo copilarie, sunt in floarea varstei si deja mi-am luat la revedere de la strand, mare, placerea de a umbla la bustul gol..the life is a bitch.
0
16-07-2011, ora 14:14
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
NU trebuie sa-ti iei adio de la strand, trebuie doar ca, dupa ce iesi din bazin..sa stai la umbra..asta-ti sugera si d-na doctor.Apoi, chiar daca esti tanar...problemele apar la noi, oamenii, indiferent de varsta.problema este ca, sa nu stai la soare...NU-I o tragedie.asta e viata..iti doresc O vacanta placuta!
0
16-07-2011, ora 19:20
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
alunitele pot deveni cancerigene in anumite conditii, asa ca in afara de sfaturile noastre informeaza-te ce inseamna, , alunite neluate in seama".multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • AluniÈ›ele
  • Melanomul se dezvoltă mai degrabă din aluniÈ›e noi, decât din cele existente deja
  • AluniÈ›ele È™i petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  • Legătura dintre numărul de aluniÈ›e È™i cancerul de piele
  • Mit: dacă rupi o aluniță faci cancer - adevărat sau fals?
  • Nev congenital (aluniță din naÈ™tere) de mari dimensiuni - ce trebuie făcut
  • AluniÈ›e cu risc - când e indicat să mergem la dermatolog
  •