ROmedic a implinit 10 ani ROmedic a implinit 10 ani
Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

Neutrofile mari, limfocite mici, VSH mic

26-07-2008, ora 12:59
Autor: catalinaa
Buna ziua,

De curand (in urma cu 3 luni) m-am operat (chirurgical) de pneumotorax spontan. Imediat dupa externare, timp de ap[rox 1 luna, m-am simtit bine (exceptie durerea operatiei) urmand, inca, ca din cea de a doua lna sa am niste asa-numite "crize" asemanatoare celor de panica (nu sunt genul de om care sa intre in panica), motiv pentru care am facut un control la Dr Pneumolog, la Dr Cardiolog, la Dr. Ginecolog, am facut un se de analize medicale din care a reiesit ca am VSH scazut, si anume 2mm/1h (4-11 limitele normale); neutrophils# 2.22 10^3/ul (2.5-7.0 lim normale), neutrophils% 47.70 % (55-70 lim norm); limfocite %42.5 (25-40 lim norm.).

Restul analizelor sunt in limite normale, desigur, unele mai apropiate de limita superioara, altele invers.

De altfel, inca am momente cand inima parca imi explodeza, batand foarte tare, inca am un nod in gat cu senzatia de foarte uscat incat nu pot inghiti .... samd (TSH-FT4-test cantitativ sunt ok).

Intrebarea/Rugamintea mea ar fi sa-mi spuneti/ sa ma indrumati ce analize trebuie facute, ce doctor ar mai trebui sa vad ca sa nu mai am aceste simptome.

O fi doar in capul meu????

Multumesc,
Catalina
6 comentarii
26-07-2008, ora 00:00
Autor: musaraf
Buna ziua.
Limfocitele putin crescute si neutrofilele putin scazute arata ca, probabil, ati trecut printr-o infectie virala de curand.

Atacul de panica este insotit de o senzatie de firca intensa. Daca nu ati simtit asa ceva, sigur ca nu acesta este diagnosticul.
Seamana cu spasmofilia. Calciul si magneziul sint in limite normale? Uneori suplimentele de calciu ajuta si daca la analize calciul este normal. Faceti un EKG.

Numai bine.
27-07-2008, ora 00:00
Autor: catalinaa
Multumesc pentru raspuns,

O sa postez toate analizele facute:


HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA


Rezultate Valori normale
WBC 4,66 10^3/ul 4.0-9.0
RBC 4,70 10^6/ul 4.1-5.1
HGB 13,80 g/dl 11.8-15.3
HCT 41,20 % 35^5
MCV 87,70 fl 84-96
MCH 29,40 pg 28-33
MCHC 33,50 g/dl 32-36
PLT 204,00 10^3/ul 154-409
RDW-SD 39,20
PDW 12,50
NEUTROPHILS# 2,22 10^3/uL 2.5-7.0
LIMFOCITE# 1,98 10^3/uL 1.5-4.0
MONOCITE# 0,35 10^3/uL 0.1-1.2
EOZINOFILE# 0,10 10^3/uL 0.08-0.6
BA20FILE# 0,01 10^3/uL 0-0.1
NEUTROPHILS% 47,70 % 55-70
LIMFOCITE% 42,50 % 25-40
MONOCITE% 7,50 % 2-10
EOZINOFILE% 2,10 % 2-4
BA20FILE% 0,20 % 0-1
VSH-1h 2 mm /1 h 4-11

CHIMIE - Ser



Glicemia 87 mg/dl 70-105
Uree serica 26,3 mg/dl 20-50
Creatinina serica 0,83 mg/dl 0.5-1.2
ALT 11 Ul/I <35
AST 16 Ul/I <35
Fosfataza alcalina 44 U/l 0-104
Magneziu seric 2,40 mg/dl 1.6-2.55
Proteine totale serice 7,70 g/dl 66-8.7
Calciu total seric 10,04 mg/dl 8.4-10.8


Sodiu seric 143
Potasiu seric 4.2
Clor seric 105

TSH 2.34
FT4 - test cantitativ 18.68

Am facut Electrocardiograma si inainte de operatie si dupa si aiesit OK, am facut si o ecografie la inima si sunt OK, Ecografia abdominala am facut-o in decembrie si singura problema (minora din cate mi s-a spus) este un mic fibrom uterin care nu se simte la constrolul ginecologic.

Am luat calciu insa "crizele" tot apar. Tot cand au aparut, am inceput sa si stratun de 2-3 ori pe zi. Este posibil sa am o alergie declansata dintr-o data?

Tot in Decembrie, analizele erau in regula, mai putin "Largimea distributiei eitrocitare (#) care era 46,9 fL (limitele normale fiind intre 10 si 16.

tot la ultimele analize (iulie 2008), am facut si coprocultura care arata absenta salmonella si shigella.

Mi-am cumparat de curand Magne B6 (cu toate ca acesta este in limite normale) dar datorita faptului ca am luat Ca de curand si prospectul spune ca nu ar ttrebui sa iau, mai astept un pic.

Iau in prezent, Zinc si Vitamina C si sirop cu Echinaceea.

Am si o scolioza in S Toracolombosacrata, spatiul intervertebral C5 C6 micsorat cu segment rectiliniu - dar care ma doare arar, urmand sa o tratez si pe aceasta dupa ce rezolv prima problema.

Am scris o adevarata poveste.

Astept sfaturi/indrumari,

Multumesc,
Catalina
30-07-2008, ora 00:00
Autor: musaraf
Pneumotoraxul poate apare si daca daca nu ati avut inainte nici o boala pulmonara, ca astm, bronhopneumopatie cronica. Este mai frecvent la fumatori - renuntati, daca se aplica.

Pentru TSH si fT4 nu stiu unitatile de masura, nici valorile normale ale laboratorului, dar presupun ca le-a interpretat cineva si sunt normale.

Largimea distributiei eritrocitare mai mare inseamna "anizocitoza", globulele rosii sint de dimensiuni mai variate (unele mari, altele mici), nu toate egale. Este posibil sa insemne beta - talasemie minora (o caracteristica genetica), de multe ori omul nu stie ca o are, nu este deloc grav. Oricum, analizele de sange, inclusiv largimea distributiei, au fost facute automat de un aparat. Puteti sa faceti un frotiu sangvin, citit la microscop de un specialist hematolog, care vede direct ce este cu globulele rosii.
EKG probabil ati facut la cardiologie...

Daca a fost cu adevarat atac de panica (ati simtit panica, concret, asta numai dvs. puteti sa spuneti), tratamentul il poate scrie psihiatrul (nu este nimic grav, totusi). L-ar putea scrie si medicul de familie, dar mai bine prima evaluare sa o faca un specialist. Daca nu, atunci continuati cu suplimentele de calciu.

Sanatate!
30-07-2008, ora 00:00
Autor: musaraf
VSH-ul prea mic poate fi tot din cauza largimii de distributie a eritrocitelor. In general, nu are nici o semnifiatie, este OK. Frotiul sangvin poate clarifica problema.
30-07-2008, ora 00:00
Autor: catalinaa
multumesc pentru raspunsuri.

Ma duc sa fac un frotiu sangvin.

Toate cele bune!
Catalina

12-11-2009, ora 12:59
Autor: eddy87
buna ziua.
In 2006 am avut un pneumotorax f mare am stat o luna la pat sa expandat fara dren,dupa3.6 ani, mai exact 21 aug 2009 a recidivat partial.Am fost la Marius Nasta au zis sa stau o sapt la pat sa expandat fara dren totul era bn in aceeasi zi am facut o tomografie si sa vazut ca ma am o bula de 20 mm in varful plamanului. Dupa 18 zile de cand am facut tomografia am facut iar pneumotorax partial si m-au operat. Problema mea e ca si inainte de operati (cam de cand sa expandat dupa ruptura din august) ,dupa operati si in prezent ma trezesc cu nasu un pic infundat(respir f bn nu e nevoie sa respir pe gura) si cateodata se mai strange in gat ,dar ma gandesc ca se strange si din cauza ca imi este frica sa suflu nasu. Nu tusesc nu stranut nu fac freba. Am luat niste picaturi, dar simteam un gust aiurea in gura si nu am mai luat, urmeza sa iau ceva pe baza de aloe vera pt nas si gat. Sincer am stat numai in casa nush daca are vreo legatura. E asta o problema? Imi cer scuze ca am scris asa mult dar vroiam sa fiu sigur ca nu imi scapa ceva.
Va multumesc mult.
Adaugă un comentariu / răspuns