Neurooftalmologie - retinopatie diabetica - pierderea brusca a vederii

02-05-2014
Leric Silvana
Nu este medic/terapeut
Leric Silvana
Buna ziua,
Tatal meu (43 ani) sufera de diabet zaharat insulino-dependent si drept consecinta sufera si de retinopatie diabetica (mai este si hipertensiv, are insuficienta renala cronica de grad III si alte boli asociate diabetului). Vederea in ultimele 3 luni i s-a deteriorat foarte mult astfel ca a ajuns la stadiul in care abia distinge forme si s-a intunecat campul vizual foarte mult. In urma cu aproximativ 2 luni a fost la control la dr. Balta si la nivelul globului ocular nu i-a depistat modificari care sa cauzeze o degenerare atat de pronuntata si rapida. De asemenea am fost sfatuiti de catre acesta sa realizeze tatal un consult neurologic in urma caruia au fost descoperite microinfarcte datorate diabetului insa nici un diagnostic sau cauza concreta. afectiunii oftalmologice Am cautat pe internet o alta metoda de investigatie si am gasit domeniul 'neurooftalmologiei'. Prin intermediul acestui mail as dori, daca se poate, sa imi raspundeti daca se poate realiza o consultatie pentru a se descoperi cauza neurologica a acestei afectiuni si la ce medic ar putea apela in cel mai scurt timp deoarece nu apar prea multe referinte pe internet si date de contact cu atat mai putin iar vederea mi-e teama ca se va distruge de tot. Va multumesc mult! Sanatate !
8 comentarii
0
02-05-2014, ora 22:07
Dr. Todorescu Arta-Melania
Neurologie, Timisoara
Dr. Todorescu Arta-Melania
Medicul la care ati fost cred ca nu s-a referit atunci cand v-a trimis la neurolog, la descoperirea "cauzei neurologice a diabetului". Diabetul este o tulburare metabolica ce afecteaza mai multe organe -creierul si ochiul, fiind afectate la tatal Dvs. Controlul strict al diabetului (tratament si regim) va face sa tina in frau, pe cat se poate, si afectarea acestor organe.
0
03-05-2014, ora 16:39
Leric Silvana
Nu este medic/terapeut
Leric Silvana
Motivul pentru care a fost trimis la neurolog intradevar nu a fost acela de a afla cauza "neurologica a diabetului" ci de a afla posibila cauza neurologica pentru pierderea atat de brusca a vederii. Problema cu vederea intr-adevar se datoreaza diabetului dar aceasta accelerare a afectiunii in conditiile in care nu s-a schimbat nimic major in ultimele luni din punct de vedere al stilului de viata sau a regimului alimentar ne-a condus catre investigatii neurologice. Probabil nu m-am exprimat corect in formularea anterioara a mesajului. Va multumesc pentru feed-back ! O sugestie pentru contactarea unui medic care ar putea cumva sa ajute prin mai mulye investigatii la nivelul nervului optic cred ar fi de folos... spre asta am fost sfatuiti sa mergem... multumesc inca o data !
0
06-05-2014, ora 08:58
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Eu v-as recomanda un angioRMN si ecografie Doppler de artere carotide si artere vertebrale. Inteleg ca tatal dumneavoastra are o acuitate vizuala foarte redusa, numara degetele ????, poate face un camp vizual? Daca nu putem facem un camp vizual, pentru un diagnostic prvind scaderea vederii sunt utile si potentialele evocate vizuale, electroretinograma. In Bucuresti sunt si neurooftalmologi. Numai bine
0
06-05-2014, ora 17:05
Leric Silvana
Nu este medic/terapeut
Leric Silvana
Buna ziua, a fost realizat la Timisoara si un RMN precum si Doppler al arterelor carotide, campul vizual de asemenea.Medicul(neurolog) a spus in urma examinarii campului vizual ca el ar tinde mai mult spre un diagnostic de glaucom, insa dr.Balta facand ECT al globului ocular nu a mentionat nimic de un glaucom. Isi vede degetele insa vederea ii e mai mult distorsionata si intunecata. Daca considerati ca ar fi medici de competenta acestei probleme as fi foarte recunoascatoare daca mi-ati putea oferi datele acestora de contact pentru ca pe internet chiar nu gasesc nici un nume pe care sa il pot asocia cu un numar de telefon pentru o eventuala programare. Va multumesc foarte frumos ca mi-ati raspuns ! Inseamna foarte mult sa stiu ca totusi cineva citeste postarile acestea si poate ajuta intr-un fel sau altul. Sanatate !
0
06-05-2014, ora 22:32
Dr. Todorescu Arta-Melania
Neurologie, Timisoara
Dr. Todorescu Arta-Melania
Trebuie sa precizati orasul. Initial am crezut ca sunteti din Bucuresti, acum ati facut RMN la Timisoara. Ambele sunt orase universitare, imposibil sa nu gasiti.
0
06-05-2014, ora 23:48
Leric Silvana
Nu este medic/terapeut
Leric Silvana
Sunt orase universitare dar nu stiu la ce solutii sa mai apelez/medici pentru a obtine un diagnostic( din acest motiv am abordat acest site). Orasul nu este o problema deoarece se poate deplasa.
0
14-05-2014, ora 20:30
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Si care au fost rezultatele la RMN si la Doppler?
0
14-05-2014, ora 21:12
Leric Silvana
Nu este medic/terapeut
Leric Silvana
Buna seara !
La RMN au fost constatate mici microinfarcte datorate diabetului pe diferite zone ale encefalului si a fost sfatuit sa isi mentina diabetul sub control + ca i s-au prescris cateva medicamente pentru imbunatatirea circulatiei la nivel cerebral. La Doppler nu au fost gasite vase obturate sau probleme de ordin major, trombi sau emboli. Pulsul si sunetele receptionate de asemenea la Doppler erau normale. Tin sa precizez ca Doppler-ul a fost realizat la nivelul gatului, pe ambele laturi ale acestuia pe traiectul marilor vase.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: