Nervozitate Atacuri de panica Acid la stomac

27-05-2014
CristianCristian12
Nu este medic/terapeut
CristianCristian12
Deci dupa un an de zile dupa ce nu am stiut ce am, credeam ca am cu stomacu, cu capu, cu orice. Realizez ca e din cauza nervilor si mai exact :

Am lucrat 5 ani la munca de birou intr-un stress maxim precizez ca am 25 de ani, deci dela 19 ani pana la 25 am lucrat, eu trebuia sa astept dupa altii care faceau o chestie si eu o continuam si terminam chestia aia, problema era ca prima grupa erau platiti la ora si eu la program fix de 8 ore. ( Mentionez de asemenea ca lucram doar schimbul 2 ) si eram nevoit sa stau dupa prima grupa sa termine treaba lor ca sa imi termin eu treaba mea, cu toate ca orele suplimentare in ultimul timp(dupa un scandal) mi-au fost platite, dar eu vroiam sa vin acasa nu sa stau la lucru. Am avut doua faze in care m-am enervat asa tare incat am inceput sa tremur si sa mananc tot ce am prins (probabil glicemia scazuta), dupa care ma lua o stare de somn. Deci in fiecare zi timp de 5 ani am le-am bagat in gura 'oase si carne ' si toti nervii mei. Mentionez ca atunci m-am despartit si de iubita.

Dupa ce m-am lasat de acest job, am intrat in spital (la aproximativ 1 luna) cu gastrita, nu stiam ce am.Am inceput sa am tot felul de fobii, uneori accese de panica, tensiune arteriala foarte crescuta sau foarte scazuta, scaderea in greutate sau supraponderabilitate, slabirea vederii temporar, si uneori accese de panica ( aprox 1-2 ori / luna)

Fobiile pe care le am produc ganduri nervi din care rezulta acid la stomac.

In timpul atacului de panica : transpir frunte, palme, talpi, am acei nervi pe care i-am mai avut si la locul de munca si totul se termina prin stare de voma urmata de varsaturi. Am fost la psiholog, urmez un tratament pentru atacurile de panica bla bla.


Problema e ca : nu stiu daca acest tratament e si pentru nervii mei sau nu, ce as mai putea face sa ma relaxez (adica sa imi refac nervii) sa fiu calm ca la inceput. Daca reusesc asta singur nu am nevoie de medicamentele acestea.

Ce doctor as putea consulta pentru nervi ?.

Intr-o zi am baut 2 diazepame, 2 relaxirem si inca un calmant in asa fel incat am avut 40 de batai / minut dar eu eram tot nervos, deci in concluzie nu trebuie sa imi relaxeze corpul ci starea de nervozitate.

Va rog frumos ajutati-ma.
3 comentarii
0
27-05-2014, ora 13:49
Psiholog Manuela Nicolae
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Manuela Nicolae
Stimate domnule Cristian,

Inteleg ca in prezent urmati un tratament medicamentos prescris de medic. E bine si sa continuati (sau sa reluati sedintele de psihoterapie), care va pot ajuta nu doar pentru controlarea atacurilor de panica, ci si pentru rezolvarea celorlalte probleme, "nervii". Omul este un organism complex, relaxarea corpului induce relaxarea psihica si invers. Incercati sa vedeti ce va declanseaza nervii acum, dupa ce ati renuntat la jobul acela stresant. Vedeti ce va enerveaza, cand, cu ce frecventa. Mai aveti resentimente fata de jobul acela? De cat timp ati renuntat la el?
Acordati-va timp si rabdare si mergeti in continuare la psiholog si (eventual) psihiatru, dar nu va tratati singur si nici nu intrerupeti brusc tratamentul medicamentos.
0
27-05-2014, ora 16:10
CristianCristian12
Nu este medic/terapeut
CristianCristian12
Am renuntat la acel job acum 7 luni, nu mai am resentimente fata de acel job, Am incercat sa vad ce ma enerveaza cu frecventa, rabdarea, rabdarea ma enerveaza cu frecventa. nu mai am rabdare sa "nimic". de exemplu am facut un atac de panica, si nu am stiut ce am, am chemat ambulanta, rabdarea sa ajung pana l-a spital m-a terminat, m-am enervat atat de tare ca ajunge greu incat nu ma puteam controla imi venea sa dau din picioare. sa le misc brusc sa le intind, .

am observat ca "conversatia cu alte persoane ajuta, nu stiu cum sa zic, ma gandesc la altceva si parca imi trece.

Asta e maximul de "rau " care mi se poate intampla... dupa chestia cu picioarele vomit. si deabea atunci ma relaxez si pot sa si adorm.
0
27-05-2014, ora 21:12
Psiholog Manuela Nicolae
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Manuela Nicolae
Este bine in momentele acelea puternic tensionate sa va distrageti atentia cu altceva. Lucrurile nu ies intotdeauna cum vrem noi si nu le putem controla dar timpul trece oricum si il puteti face sa treaca in favoarea dumneavoastra, concentrandu-va la altceva.
Incercati in clipele linistite sa va puneti rabdarea la incercare, cate putin, astfel incat sa puteti suporta mai usor incidentele critice.
Cu siguranta va ajuta si psihoterapia - da doar ipresia ca e numai o conversatie, dar de fapt misca lucrurile inauntru.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce e un pansament gastric?
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  •