Nervi incordati pe partea stanga a capului ?

08-05-2014
Mystic87
Nu este medic/terapeut
Mystic87
Salutare!

In urma cu 3 ani am lucrat in mediu cu mult zgomot. Din acest motiv am renuntat. Apoi au inceput dureri de cap in tot capul, pe partea stanga apoi cea dreapta, sensibilitate la lumina, zgomot. Senzatia era de "viermuiala" dureroasa a nervilor capului. Aceste dureri, care au tinut o luna, au incetat. Apoi, in urma unui atac de panica, am simtit efectiv pe partea stanga a capului, pe traiectul unui nerv, senzatia de rece, si de miscare. Nu aveam control asupra aceea ce se petrecea. Tot pe partea stanga a capului, dar in spate, a aparut simultan senzatia de crampa dureroasa, asa cum nu-mi imaginam ca ar putea avea loc la cap, de "gheara care tine si strange muschiul capului", o senzatie incontrolabila si groaznica. Am ramas cu senzatia de rece acolo vreme de un an.
In urma unei suparari, acum nervii capului de pe partea stanga simt cum imi mai "tresalta" cateodata, alteori cum sunt incordati, sau apare senzatia de "ciupitura" dureroasa.
Am compromisi nervii pe aceasta parte a capului? Ce diagnostic ar putea fi?
Este doar o incordare a lor, sau as putea avea lipsa de mielina pe traiectul lor?

Va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
09-05-2014, ora 02:05
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
In acest caz va recomand un consult neurologic si un RMN cerebral.
Acestea pot sa va raspunda la intrebarile dumneavoastra.
Cu stima:
dr Petre Muresan
0
14-05-2014, ora 20:48
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Trebuie sa faceti un RMN cranian, dar este foarte probabil ca acesta sa fie bun (adica sa nu iasa nimic in neregula). *Nervii* despre care vorbiti sunt doar niste senzatii. Structurile nervoase (definite anatomic) nu le putem simti, caci asa este compus organismal uman. Nimeni nu poate preciza traiectul anatomic al unui nerv daca nu citeste si nu vede poze intr-un manual de anatomie. In schimb senzatia de tensiune/presiune pe care o simtiti poate fi produsa de starea de incordare a muschilor (atentie, muschilor si nu nervilor) epicranieni - de pe deasupra capului. Se numeste *cefalee de tip tensiune* si poate fi cauzata de oboseala, stress, frig, etc. Cat despre lipsa de mielina, nici vorba de asa ceva. Iar tratamentul este simptometic, adica antiinflamatoare cu effect analgezic, doar in episodul dureros, si decontracturante musculare periodic, de genul Mydocalmului. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Nervii cranieni

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: