Negi genitali

06-11-2007
Alinutza22
Nu este medic/terapeut
Alinutza22
Mi-au aparut in zona vaginala niste bubite, gen negi, care nu dispar dar nici nu mai apar.am mancarimi, o secretie mai vascoasa si maronie.credeti k sunt negi vaginali?din ce cauza au aparut si cum se pot trata?multumesc...
63 comentarii 12 3 Înainte ›
0
08-11-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Da, cred ca sunt negi genitali sau vegetatii veneriene. Au aparut datorita unui virus numit HPV (human papiloma virus). Calea de transmitere este sexuala, dar uneori pot aparea dupa epilari in zona genitala practicate cu lama.
0
28-02-2009, ora 15:02
carmina10
Nu este medic/terapeut
carmina10
buna ziua !
dl dr. v-as ruga sa imi dati anumite informatii privintoare la asa numitii, , negi vaginali".
ieri am mers la medicul ginecolog pentru o consultatie, in urma careia am fost depistata cu o anexita pe partea stanga, micoza vaginala si, , negi vaginali", negii, mi-a spus d-na dr ca nu sunt periculosi, nu imi afecteaza sanatatea, nu am facut nici un test in acest sens, a fost o simpla consulatie si atat.
mi-a fost prescris tratament pentru anexita si pentru micoza, iar pentru asa zisii, , negi vaginali" nu.
nu am dezvoltat discutia pe aceasta tema cu dinsa, dar in urma documentarii mele pe internet, ma ingrozeste ceea ce presupune acest virus.
acum o luna am avut ultimul contact sexual cu prietenul meu, de atunci nu am avut nici un fel de contact cu nimeni. as vrea sa stiu daca el este infectat cu acest virus, nu are negi, nici scurgeri, nu are simptome de nici un fel., ma ingrijoreaza tare mult acest virus, nu stiu cum o sa priveasca lucrurile atunci cand ii voi spune. daca este infectat el ce tratament ar trebui sa faca, tinand cont ca nu i-au iesit negi.
exista posibilitatea ca si ceilalti membri din casa sa ia acest virus, eu stiu.in urma spalarii mele in baie, de la toaleta, daca se sterg cu acelasi prosop cu care m-am sters eu inainte? cum trebuie sa procedez ca ei sa nu fie infectati?


astept un raspuns din partea dumneavoastra, va rog frumos.
nu am liniste deloc, acest week o sa mi se para un an, pana luni cand voi putea sa merg din nou la medic.


va multumesc anticipat!!!
0
05-03-2009, ora 16:54
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Eu cred ca ar trebui sa va examineze si un dermatolog pentru a confirma acei negi! Tot el va recomanda si ce analize trebuie sa faceti.
0
05-03-2009, ora 20:32
carmina10
Nu este medic/terapeut
carmina10
buna seara !
dl dr. va multumesc pentru raspunsul pe care mi l-ati dat la solicitarea mea
revin, dupa o discutie telefonica cu d-na dr luni, la prima ora, am fost aflat denumirea asa zisilor, , negi" de fapt formatiuni.si nu mai retin cum, sincera sa fiu eram atat de fericita cand mi-a spus ca nu am virus hpv incat nu am mai retinut chiar tot, ideea este ca ceea ce am eu se numeste CHISNABO, nu stiu daca este corect scris, am cautat pe internet innebunita si nu am gasit nimic, probabil mai are si o alta denumire, nu stiu, de aceea va rog din suflet daca ati putea sa imi spuneti d-voastra ce presupune, ce inseamna aceasta boala/virus si care este denumirea corecta.
ce ma sfatuiti sa fac ?

va multumesc !
0
07-03-2009, ora 08:48
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Nu stiu la ce se refera acest cuvant, insa poate fi vorba despre niste formatiuni chistice. Mai intrebati o data medicul curant.
0
08-04-2009, ora 13:13
silvana@
Nu este medic/terapeut
silvana@
am citit aproape toate comantariile si ma ingrozeste gandul ca si eu s-ar putea sa am acelasi lucru.nu am o relatie sexuala activa, prietenul meu sta intr-un alt oras si prezervativul ii sfant atunci cand se intampla, dar in ultima perioada tind sa cred ca el nu a fost prea cuminte si am cam ezitat sa se mai intample cva chiar si cu prezervativul, iar el evita discutiile pe aceasta tema... dar de la epilatul cu ceara se poate lua...de vestita lama nu indraznesc sa mai amintesc! si totusi marea mea problema ar fi ginecologii..frica femeilor! ce as putea face ?si oare sunt numai eu vinovata de ce mi se intampla?
0
08-04-2009, ora 13:23
miki_alina1987@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
miki_alina1987@yahoo.com
buna ziua va rog din suflet sa ma ajutati mama mea a facut hemoragie dupa un an de la menopauza si am fost cu ea la doctor si acolo ia facut biosie iar rezultatu suna cam asa:::::::: sange, exudat flino-purulent tromboze musculare organizate conjuctiv.fragmente de endometru care contin elemente tubulare pluristratificate cu atiipii nucleare care ar putea fleda catre un adenocarcinom..,.nu se poate stabili un diagnostic de certitudine intrucat fragmentele nu sunt corespunzatoare fiind fragmentate.fragmnte de endometru de tip bazal acesta este rezultatu biopsiei.si apoi i sa facut un ecograf la alt medic si i sa sp ca nu are cancer asa cum i sa zis la prinu daoctor ce care ia facut biopsia dar are un febrom mic dar pe ea o doare burta foarte tare si oboseste foarte repede iar la eco i sa sp ca endometru este foarte mic si ceeea ce e bn la varsta ei de 49 ani va rog din suflet datimi un rasp sunt disperata iar sambata acum voi merge cu ea sai faca o clonoscopie vaginala multumesc mult ast rasp dv
0
10-04-2009, ora 19:41
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru silvana@:
Daca negii au aparut in zona pubiana, este posibil sa aiba si prietenul o contributie, in sensul ca in timpul actului sexual s-ar fi putut produce mici leziuni in acea zona.
0
10-04-2009, ora 19:42
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
miki_alina1987@yahoo.com:
Ar fi bine sa mai ceri parerea si altui ginecolog.
0
21-10-2009, ora 16:23
LLORE
Nu este medic/terapeut
LLORE
BUNA ZIUA, AM INTELES CA NEGII GENITALI SUNT TRANSMISIBISLI SUNT CATORITA DE 3 ANI SOTUL MEU ARE NEGI PE ORGANELE GENITALE DE APROXIMATIV 4 ANI IAR EU NNU AM, ANUL TRECUT AM FACUT UN TEST BABES NICOLAU SI ACEL TEST A ISEIT NORMALGR II.. PEROBLEMA E CA SOTULUI ACESTI NEGI I SE INMULTESC. ESTE POSIBIL SAI AM SI EU SI SA NU STIU CU OCHIUL LIBER NU SE VEDE NIMIC. PRECIZEZ CA AM AVUT SI O NASTERE IAR ANALIZELE IN TIMPUL NATERII DE ASEMENEA AU FOST NORMALE. ESTE POSIBIL CA ACESTI NEGI SA NU FIE TRANSISIBILI??
0
14-11-2009, ora 15:59
ojo
Nu este medic/terapeut
ojo
Buna...as avea o intrebare catre Dl. Dr. Dorin "midorin42"...am aflat de acest virus...HPV...inca nu am intretinut relatii sexuale...dar de mic am o bubita mica pe penis...mai exact in zona pubiana...e acoperit de par.eu as zice ca e alunita...dar vreau sa stiu fiu mai sigur ce e...nu ma mananca, nu ma doare...nu simt absolut nimic...mentionez ca nu am intretinut relatii sexuale...se poate mostenii de la parinti? e ceva rau?astept un rasp. multumesc.
0
16-11-2009, ora 21:18
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru LLORE:
Negii genitali sunt transmisibili, insa trebuie sa existe o poarta de intrare pentru a se manifesta boala, adica este necesar ca epiteliul de pe piele sau de pe mucoase sa fie lezat (intepaturi, julituri, taieturi, fisuri, etc.). Daca pana acum nu v-ati molipsit inseamna ca fie nu ati avut leziuni ale mucoasei vaginale in timpul actelor sexuale, fie v-ati imunizat natural inoculandu-vi-se doze mici de material viral in repetate randuri.
0
16-11-2009, ora 21:19
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru ojo :
Pentru a fi mai sigur de ce este acolo este nevoie de un examen dermatologic.
0
27-11-2009, ora 12:10
mihaela25_lc
Nu este medic/terapeut
mihaela25_lc
domnule doctor va rog sa ma ajutati!sotul meu este plecat in canada si de vreo doua saptamani i-au aparut in jurul anusului si pe penis cativa negi, va rog frumos imi puteti spune ce medicatie ar trebui sa foloseasca(dar care se poate gasi si acolo inclusiv naturiste)fara sa ajunga la cauterizare, pentru ca el nu are asigurare medicala in canada.va multumesc!
0
29-11-2009, ora 20:40
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Poate utiliza Condyline, insa nu stiu sub ce denumire se comercializeaza in Canada !
0
07-12-2009, ora 00:33
bogdi_mry
Nu este medic/terapeut
bogdi_mry
buna tuturor... in legatura cu virusu hpv pot sa va zic din experienta proprie..ca se poate trata cu putina rabdare grija si atentie. pt inceput dermatologul mi-a ars... negi genitali.. apoi mi-am prescris o crema antibiotica...plus codyline in cazul in care mai apar unii negi mici.. pe care ii arzi..( atentie negii mai mari nu se pot trata cu solutie ) doar medicul vi poate elimina prin scanteie electrica laser etc etc.. cand vedeti ca nu va mai apare nimik atunci v-ati vindecat virusul ramane undeva in adancul mucoasei care va fi eliminat in timp de corp...:) multa bafta
0
12-12-2009, ora 05:06
eelleennaa
Nu este medic/terapeut
eelleennaa
buna...asi vrea sa stiu si eu cum asi putea sa ma tratez de negi, in gura meau aparut 2 si se pare ca se maresc, ce tratament sa iau..varog sa imi raspundeti
0
12-12-2009, ora 09:44
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
In primul rand trebuie sa va confirme un specialist daca ce este in gura dvs sunt negi!
0
12-12-2009, ora 17:31
supi26
Nu este medic/terapeut
supi26
Buna ziua...am 26 de ani, si acum un an am facut un control atat ginecologic, cat si dermatologic datorita aparitiei unor negi in zona genitala si a unei alte formatiuni in zona pubiana(cred ca este tot neg, dar de marime mai mare, nu imi mai amintesc denumirea data de doctor).Pentru cei mici am primit Condyline, am urmat tratamentul si au disparut.Pana in acest moment nu au aparut.Despre aceasta formatiune mi s-a spus doar ca sunt asteptata ptr a fi extirpata.Din pacate nu am fost, iar acum a inceput sa aiba un fel de "piciorus".Am citit diferite lucruri pe Internet despre acest virus Hpv, si as vrea sa stiu cat de urgent ar trebui sa ma prezint la un medic, si catre ce fel de medic ar trebui sa ma indrept.Va multumesc
0
15-12-2009, ora 20:22
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Ar fi bine sa mergeti cat mai repede tot la dermatolog!
0
04-01-2010, ora 02:26
anca_bi
Nu este medic/terapeut
anca_bi
miau aparut ceva ca un fel de negi in zona genitala apoi in jurul anusului ce sa fie? oare sunt periculosi? pot muri de ei? spuneti va rog
0
05-01-2010, ora 20:45
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Acei negi pot fi cancerigeni.
0
05-01-2010, ora 20:59
anca_bi
Nu este medic/terapeut
anca_bi
am luat condylin si mam dat oare se vindeca negi?sau trebuie sa merg la dermatolog? va rog imi spuneti?
0
14-03-2010, ora 23:09
lorepop29
Nu este medic/terapeut
lorepop29
Buna,
Acum 5 luni am incheiat o relatie, din care m-am ales cu HPV, doar din ianuarie am constatat negii genitali, care in cateva saptamani au ajuns la o marima considerabila, nu foare mari dar usor de sesizat, am fost la un medic dermatolog, unde mi-a prescris tratamentul cu Condyline, am urmat tratamentul acesti negi dispariand, dar de cateva zile observ ca au aparut iarasi, am inceput iarasi sa folosesc solutia, dar nu sunt foarte optimista ca vor disparea, nu stiu la ce sa ma astept pe viitor, sunt disperata, deja imi vad viata ruinata, sunt pe punctul de a pune bazele unei relatii si imi e teama de cum va reacitona atunci cand va afla ca sunt infestata, nu stiu cum va decurge viata mea de acum in colo, la ce sa ma astept, imi puteti spune ce pot face ca acesti negi sa nu mai apara, si daca exista vreo sansa sa fie totusi tratati? Am inteles ca virusul nu poate fi tratat, dar macar simptomele?
imi e frica pentru viata de cuplu, pentru o sarcina, pentru tot, imi puteti da va rog niste sfaturi!!
In urma controlului ginecologic, uterul pare a nu fi afectat, ce posibilitati sunt ca si pe acesta sa apara acesti negi? ce riscuri sunt pentru sarcina? daca continui sa ii tin sub observatie si cu actiune medicamentoasa, ce sanse sunt ca ei sa mai reapara, sau daca vor stangna, cate sanse sa reapara? Din cate am citit exista posibilitatea, ca dupa tratament, sa reapara in urmaroarele 3 pana la 6 luni, daca continuii tratamentul, oricat de greu e, sunt sanse ca ei sa dispara?
va multumesc
0
16-03-2010, ora 17:04
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Tratamentul prin electrocauterizare sau prin vaporizare cu laser este eficient.
0
13-05-2010, ora 13:46
pop_alexandra_88
Nu este medic/terapeut
pop_alexandra_88
am fost si eu diagnosticata chiar azi cu negi genitali si doctorul mi-a prescris condilyne si isoprinosine, deci urmeaza sa incep tratamentul. ideea e ca i-am spus ca prietenului meu nu i-a iesit nimic si daca nu cumva ar fi bine sa faca si el tratamentul sau sa-l vada un medic. Mi-a zis ca pot sa-i dau si lui din pastile daca vreau, dar ca boala o am doar eu. Mi se pare ciudat deoarece cred ca ar trebui sa faca si el tratamentul ca sa nu ne tot dam unul celuilalt, nu? Cum ar trebui sa procedam si daca ar trebui sa ia si el aceleasi doze ca si mine (3X2/zi, 30 zile, si cand putem sa ne reluam viata sexuala?
Multumesc
0
16-05-2010, ora 13:07
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Prietenul dvs trebuie examinat de un dermatolog si abia apoi se stabileste daca este necsar sau nu un tratament!
Viata sexuala o veti relua dupa vindecare.
0
10-06-2010, ora 01:21
anonima_usa
Nu este medic/terapeut
anonima_usa
OK hai sa va spun eu cum este cu acesti negi genitali si cu ce se trateaza, nu sunt medic dar si eu am aceasta problema si cam am scapat de ei. Negii genitali apar dupa infectia cu virul HPV ramurile 6 sau 11. Nu exista tratament pentru acest virus dar femeile intre virsta de 9 si 26 de ani se pot vacina cu Gardisil, un vaccin care este scump si poate preveni aceasta infectieGardisil te poate proteja impotriva la 4 ramuri ale acestui virus. Negii genitali NU SUNT CANCEROSI SI NICI NU PROVOACA CANCERUL insa sunt nedoriti si uriti. La femeii se poate face un test pe linga Papa Nicolau prin care se poate determina daca sunt infectate cu virusul HPV. La barbati nu exista test pentru acest virus. Barbatii sunt si putin mai norocosi ca noi femeile ei nu prezinta negi genitali chiar daca sunt infectati cu acest virus, foarte rar negii le apar si lor. Tratament pentru acesti negi exista dar nu si cura, la tratament se poate folosi o crema care se numeste ALDARA, dar dupa disparitia negilor nu este o garantie ca nu vor mai aparea niciodata, acesti negi se manifesta aproape la fel ca si herpesul genital, scapi de ei si mai pot reveni dupa anumite perioade cind sistemul imunitar al persoanei in cauza este slabit. Nu ai cum sa te protejezi de infectia cu virusul HPV doar daca observi ca partenerul are negi inanintea contactului sexual practic sa nu mai ai contact. Virusul poate sta in corp ani de zile fara sa se manifeste iar cind sistemul imunitar este slabit numai atunci se manifesta prin aparitia acestior negi. Folosirea prezervativului in preventia cu inefctia virusului HPV este ineficace deoarece te poti infecta chiar si daca folosesti prezervativ pentru ca virusul este transmis si prin contact de piele la nivel genital.Dar femeile care sunt infectate cu HPV ramura 6 sau 11 repet NU FAC CANCER DE COL UTERIN, doar cele infectate cu alte ramuri mai agresive. Mai sunt si alte metode de tratament pentru negii genitali care se fac in cabinetul doctorului cum ar fi arderea lor sau indepartarea lor chirurgical dar Aldara este o crema pe care o poti folosi si acasa si este foarte eficienta. Repet tratamentul nu este o cura ci doar un tratament pentru simptome. Daca stiti limba engleza si vreti sa fiti mai informati despre acest virul va rog sa cautati pe www.google.com subiect genital warts sau sa cautati HPV in women. Sper ca informatiile mele va sunt de folos.
0
10-06-2010, ora 01:28
anonima_usa
Nu este medic/terapeut
anonima_usa
Si ca sa raspund la o alta intrebare legata de sarcina si virul HPV, am vesti bune virusul nu afecteaza in nici un fel sarcina sau fatul dar ar fi bine sa le mentionati doctorului ginecolog ca sunteti infectati cu virusul dar in timpul sarcinii din cauza schimbarilor hormonale negii se pot mari sau inmulti.
0
02-10-2010, ora 12:29
margareta_10
Nu este medic/terapeut
margareta_10
buna ziua, mi-au aparut niste bubite in zona vaginala insotite de mancarimi, dar nu si secretii.sunt negi?as dori sa stiu ce pot face pentru a-i trata fara sa ajung la medic.negii pot apare si altfel decat prin contact sexual?si de acum orice persoana cu care voi intrtine relatii sexuale va contacta acest virus?va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns
63 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: