Necroză de cap femural

19-01-2012
Bratu Rodica
Nu este medic/terapeut
Bratu Rodica
Fratele meu, în vârstă de 55 ani, a fost operat anul trecut, în aprilie, de necroză de cap femural la piciorul stâng, punându-i-se o ptroteză de şod. A fost operat la Spitalul Militar. Anul acesta au apărut probleme şi la celălalt picior, constatarea medicului de familie, în urma radiodrafiilor făcute fiind aceea că a apărut această bolaă şi la acest picior. recomandarea a fost de a ne adresa unui medic specialist pentru operaţie. menţionez că, în prima situaţie, procurarea protezei a rămas în sarcina pacientului, de la Spitalul Militar comunicându-ni-se că nu există nicio posibilitate de achiziţionare, şi nici de decontare prin Casa de Asigurări. Unde se poate adresa, ce poate să facă în acest caz, întrucât fratele meu este salariat RATB, încă mai plăteşte la împrumutul pentru prima proteză şi de la spitale ni se comunică că nu au fonduri, nu au contracte, etc., deşi de la Programul Naţional de Endoproteze ni s-a comunicat faptul că acest program încă funcţionează. Vă rog, spuneţi-mi cum e posibil să recidiveze aşa de repede boala aceasta, cum de nu s-a observat la tomografia computerizată de la Spitalul Militar de anul trecut şi ce poate să facă în această situaţie?
1 comentarii
0
19-01-2012, ora 18:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu este vorba despre recidiva, ci despre evolutia normala a afectiunii catre bilateralizare (ambele solduri sunt afectate).
Din pacate, fondurile alocate prin Programul Naţional de Endoprotezare sunt sporadice, prin urmare trebuie sa cautati o clinica unde sa puteti beneficia de proteza gratuit (exista multe asemenea clinici in tara).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: