Numarul mare de leucocite in urina

27-05-2009
DODY_28
Nu este medic/terapeut
DODY_28
Buna ziua!
Sunt insarcinata in 34 de saptamani si am repetat analizele atat la sange cat si la urina, cum se face in ultimul semestru de sarcina. A vazut rezultatele si d-na doctor ginecolog si a spus ca e totul ok, doar ca m-am uitat si eu mai atent si comparand cu valorile de referinta, am remarcat un numar crescut de leucocite in urina.
Mai exact, rezultatul imi indica 86, 8 / uL fata de 16, 9 uL cat am inteles eu ca ar fi fost valoarea maxima. Sa se fi uitat domna doctor prea fugitiv pe rezultate sau la femeile insarcinate sunt alte valori de referinta. Rog sa mi se dea un raspuns avizat si sa imi spuna cineva dc sunt motive de ingrijorare.Mentionez ca rezultatul uroculturii este, , urina sterila". Cu toate astea, undeva apare un numar destul de mare de celule epiteliale, cilindrii si bacterii, precum si leucocite.Mai pot spune ca sarcina decurge normal si ma simt bine cum m-am simtit de altfel in toata aceasta perioada.Va multumesc. Astept raspuns si va doresc multa sanatate.
4 comentarii
0
29-05-2009, ora 06:42
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Leucocituria nu este important crescuta, nu ai hematii in urina, doar putina flora microbiana si cilindri leucocitari.Ai ceea ce se cheama o bacteriurie asimptomatica , datorita modificarilor functionale ale aparatului renal in sarcina in luna avansata [ compresiunea uterului gravid pe uretere si loje renale, staza renala, scaderea tolerantei imunologice etc].Daca urina este sterila ai sanse foarte mici, aproape inexistente ca aceasta bacteriurie sa evolueze spre o infectie urinara adevarata, simptomatica.Cred ca ai mai facut infectii urinare in timpul sarcinii.Aceasta de acum nu va influenta evolutia sarcinii.Deci stai linistita, cum a spus medicul, nu mai lua nici o pastila, caci mai ai putin pana nasti.Dupa nastere sa repeti ex. de urina si urocultura.Nastere usoara!
0
29-05-2009, ora 15:22
DODY_28
Nu este medic/terapeut
DODY_28
Va multumesc frumos pentru raspuns si va doresc multa sanatate!
0
24-08-2009, ora 18:33
DODY_28
Nu este medic/terapeut
DODY_28
Buna ziua! Am nascut un baietel sanatos prin cezariana la cerere si acum, la doua luni dupa nastere, am repetat urocultura dupa cum mi-ati sugerat. Din pacate am facut infectie urinara cu E-COLI(100 000 UFC/ml, proteine 1+; leucocite 2+). Nu stiu cauza, banuiesc doar ca ar fi de la sonda urinara.Am solicitat si o antibiograma, dar nu pot urma tratamentul cu antibiotice deoarece alaptez bebelusul.Va rog sa ma ajutati cu un tratament naturist care sa nu afecteze laptele. Mentionez ca de 3 sapt am o durere in piciorul drept.Pleaca de la stinghie si se coboara in coapsa pana la genunchi, uneori si mai jos. Poate avea legatura cu infectia urinara sau este cauzata de reumatism? Va rog mult sa ma ajutati mai ales pt ca este o durere enervanta care ma face sa merg schioapa.M-am programat si la un reumatolog, dar cred ca ma va trimite tot catre ceva ce imi va impune intreruperea alaptatului si ar fi pacat zic eu.Ce ma sfatuiti?Am nevoie si de ceva care sa-mi intareasca imunitatea. Astept raspunsul dumneavoastra avizat. Va multumesc mult. O zi buna!
0
04-02-2010, ora 15:20
gmgc
Nu este medic/terapeut
gmgc
Buna ziua ! Sunt insarcinata in 20 saptamani si am repetat o hemograma completa cu doua zile in urma. Valoarea leucocitelor este de 16100/mmc, Ht=34%, Hb=11, 7g/dl,. Urocultura negativa. La 10 saptamani : leucocite = 12600/mmc Hb=12, 20g/dl, Ht=38%., urocultura negativa. Nici un motiv de ingrijorare stiind ca in perioada sarcinii un nr de 12600/mmc leucocite fiind absolut normal.In urma cu o luna la acelasi laborator a fost lucrata HLG si a iesit valoarea leucocitelor de 14100/mmc, Hb=12.20 d/dl, Ht=34%, uree =21mg/dl, cr=0, 64mg/dl, cu urocultura negativa. Nu am probleme dentare. Acuz de la inceputul sarcinii dureri pelvine, durerir pentru care medicul ginecolog s-a pronuntat ca fiind absolut normale si nu au legatura cu sarcina.Rog sa mi se dea un raspuns avizat si sa imi spuna cineva dc sunt motive de ingrijorare. Va multumesc. Astept raspuns si va doresc multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: