Nasuc infundat de 10 zile si nu mai trece

03-01-2009
remus-gabriel
Nu este medic/terapeut
remus-gabriel
Baietelul meu de 2 ani are nasucul infundat de 10 zile, nu poate respira noaptea, uneori pare ca se sufoca si se trezeste plangand. I-am facut urmatorul tratament - MEDOCLAV sirop la 8 ore, EURESPAL, KETOF SI IBALGIN la recomandarea medicului de familie. In nasuc ii pun apa de mare si picaturi pinosol seara. Am terminat tratamentul si decat o noapte i-a fost bine si a putut respira normal, insa azi noapte iar a avut nasucul infundat. Ce putem face? Suntem foarte ingrijorati.
3 comentarii
0
03-01-2009, ora 10:46
hiho
Nu este medic/terapeut
hiho
Daca baietelul nu a facut febra inseamna ca nasucul infundat nu denota o infectie grava. Este foarte important sa ii cureti nasucul. Exista in farmacii niste capsule gelatinoase KARWOLL care se desfac si se toarna pe un tampon de vata umezit in prealabil de preferinta cu apa calda. Acest tampon se aseaza in prejma copilului, insa atentie sa nu puna el gurita pe el.Il ajuta sa respire mai usor.Foarte bine ii face copilului meu si VAPORUB (cred ca asa se scrie corect), unguent care se intinde pe pieptul copilului in cantitatile indicate pe prospect. Insa nu mai stiu cu siguranta daca acesta din urma este indicat copiilor sub 3 ani. Intreaba la farmacie si citeste prospectul. Deasemeni ai grija ca in camera sa nu fie forte cald, iar aerulu sa nu fie uscat. Aseaza un vas cu apa pentru a umidifica atmosfera.Bineinteles ca asta e chestie de cateva zile, daca nu trece mai bine te duci din nou la medicul de fam. sau la un specialist ORL.Sanatate!
0
11-01-2009, ora 19:49
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Printre preparatele utile pentru copilasi pentru nas sunt Colargol sau solutiile cu apa de mare gen sterimar sau Aqua maris. Se poate administra Sinupret 15 pic x 3 pe zi in ceai sau suc.
Utili sunt si aerosolii cu ser fiziologic si, eventual cu Fluimucil.
0
14-01-2009, ora 11:29
alf66
Nu este medic/terapeut
alf66
incearca sa faci un exudat nasal: la "total test", eu am reusit sa -i fac la copilul meu, care tot cu nasucul are probleme de mai mult timp, nu-i trecea cu nimic, decat pt..scurt timp: analizele au aratat ca are Staf.Auriu si se trateaza doar cu antibiotic, conf. antebigramei.
Daca e negativ, la copilul tau, atunci incearca cu Nazomer cu pantenol (ca sa nu se lezeze mucoasa). Karwol nu se mai fabrica de cca. 1-2 ani, pt ca era nociv pt. copii!
Daca mucozitatile sunt fluide (nasuc cu senzatia de ud, ca la catzei) atunci s-ar putea sa fie si o alergie.
Daca nu, verfiica si polipii...
sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: