Modalitati transmitere infectii

23-11-2010
Maria Luiza
Nu este medic/terapeut
Maria Luiza
Buna ziua
Am si eu urmatoarea problema: am fost diagnosticata cu candida si streptococcus agalactiae grup B. am primit tratament si totul este in regula acum. sunt perfect sanatoasa :)

Altceva voiam sa intreb: am avut o discutie cu cineva despre caile de transmitere a candidei si a streptococului B.
acea persoana sustine ca acestea doua se pot transmite de la persoana infectata la una sanatoasa de exemplu daca spalam in masina de spalat lenjeria mea intima impreuna cu a persoanei sanatoase. eu una stiam ca apa si detergentul elimina acest risc. va rog sa imi spuneti cum este de fapt. (apropo, despre cum apar si cum se transmit pe cale sexuala, stiu... doar despre tipul de transmitere non-sexuala descris mai sus ma intereseaza sa stiu.)

Ideea este ca daca spalatul hainelor in masina de spalat cu apa si detergent nu indeparteaza candida si streptococul B, exista riscul ca acestea sa ramana pe lenjeria mea, si chiar daca m-as afla sub tratament cu medicamente, in momentul in care port din nou lenjeria curata, ar insemna ca ma infectez din nou.

Sper ca intelegeti dilema. :) sunt convinsa ca mai sunt si alti oameni interesati de un raspuns. Eventual niste sfaturi in legatura cu intrebarea daca ne puteti da, ar fi super.

Va multumesc pentru raspuns.
Luiza
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.