Mitomania ? Sau o alta tulburare psihica ?

08-02-2011
ioana_mla
Nu este medic/terapeut
ioana_mla
Buna ziua !
Ma confrunt cu o problema in legatura cu sotul meu. Eu consider ca acesta ar putea suferi de mitomanie, in contextul in care minte foarte mult. Incepand cu inventarea unor functii ale familei lui pana la o simpla discutie in care el incearca sa ii convinga pe ceilalti de ceea ce el isi imagineaza pe moment si crede ca ar putea fi adevarat.
Aceasta problema este prezenta de ceva timp, insa nu se poate discuta despre asa ceva, este total inabordabil subiectul. Este foarte greu de explicat si de prezentat reactiile lui.
Spre exemplu devine bruc nervos si agitat, simtind nevoia sa tranteasca sa urle, sa vorbeasca urat.
In momentul in care se intampla sa consume bauturi alcoolice ( nu este un obicei ) devine de nerecunoscut. Devine violent verbal, dand impresia ca e bolnav psihic. Spre exemplu mi-a spus : mi-as dori sa iti bag degetele pe nas si sa vad cum iti curge sangele apoi, sa iti fac o fractura craniana. Astfel de amenintari, urmate de insulte si incercarea de a ma face sa ma subestimez.
Din orice problema ce apare, e mereu vina mea, eu ii aduc ghinion, iar el tot timpul este cel care detine rezolvarea.Practic el se crede mult mai superior in gandire decat oricine altcineva din jurul lui.
Sper ca am putu relata pe scurt, problema cu care ma confrunt de 20 de ani. Mentionez ca pana acum cativa ani era violent in sensul ca ma si lovea, dar nu s-a mai intamplat.
Multumesc, mi-ar fi de mare folos un raspuns !
3 comentarii
0
08-02-2011, ora 16:38
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
De la distanta, pare mai mult decat mitomanie...i-ar trebui un consult psihiatric, desi e clar ca va refuza si va avea accese de furie la aceasta propunere. In orice caz, intrebati un medic psihiatru cum sa procedati concret, nu de alta, dar sa nu apara episoade in care sa treaca de la amenintare la fapte! Evitati sa va contraziceti cu el si cautati un ajutor specializat! Sanatate!
0
08-02-2011, ora 18:14
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
E posibil sa fie chiar maniac.
0
08-02-2011, ora 22:50
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
Buna seara,

bautura spune multe despre el.De fapt cred ca ar trebui internat.Ma indoiesc insa ca dansul o sa vrea.
Cu alcoolici ai de furca mult.

Eu mi-as pune o alta intrebare in locul tau ?"Cum am rezistat?ce m-a tinut langa el? cu cine se aseamana din familia mea ?"
Cu stima,
psiholog Ioana Panculescu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul