Miros neplacut al respiratiei

19-10-2014
Hyperion
Nu este medic/terapeut
Hyperion
Bună ziua,

Vin cu o intrebare din cauza unei probleme foarte deranjante: mirosul neplăcut al respiraţiei. Deşi igiena orală este bună(cu un periaj de cel puţin 5 minute de cel puţin 2 ori pe zi, folosind inclusiv apă de gură şi periuţa de dinţi schimbând-o o dată la 1-2 luni), mirosul 'de dimineaţă' al respiraţiei tot apare în unele zile.
Cauza, cred eu, pare a fi limba. Dimineaţa mă trezesc cu gura uscată şi cu o pastă de culoare albă pe limbă(această pastă nu e prezentă pe toată suprafaţa limbii - ci în mijlocul ei cu mici 'împrăştieri' spre marginile limbii. de la mijlocul limbii către vârful acesteia, totuşi, pasta nu este prezentă. per ansamblu, pasta nu este în 'cantitate mare' - dar există, totuşi - nu ştiu dacă este ceva normal sau nu).
Pe lângă această pastă de culoare albă, în spatele limbii(chiar după omuleţ) se află mici şanţuri acoperite de această pastă şi care par să capteze bacteriile cu mirosul neplăcut, iar pe lângă acestea 2 bubiţe, una în partea stângă şi una în partea dreaptă. Sunt nevoit, astfel, să folosesc o lingură pentru a peria limba din spatele ei până la vârf. (deşi din cauza aceasta am regurgitarea aceea de parcă mi-aş băga degetul în gât) Nu m-ar deranja periajul limbii în acest fel dacă ar preveni întotdeauna mirosul neplăcut al respiraţiei. Totuşi, chiar şi cu periajul complet, folosirea apei de gură şi periajul limbii, problema încă apare în unele zile. Menţionez că nu obişnuiesc să mănânc mâncăruri picante, dar în rarele dăţi când fac asta, chiar şi în cea mai mică proporţie posibilă, ziua următoare mirosul neplăcut tot va apărea şi nu voi putea scăpa de el în întregime. (mirosul dispare după spălatul pe dinţi dar revine peste ~o oră)

Ce aş putea face?
3 comentarii
0
20-10-2014, ora 08:29
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
investigatiila gastrologie
este o problema gastro- intestinala cu intoleranta la anumite produse alimentare
0
20-10-2014, ora 22:26
Hyperion
Nu este medic/terapeut
Hyperion
Tocmai ce am fost la un medic gastrolog. Nu prea a parut interesat de bubitele de pe spatele limbii.
Trebuie sa iau, acum, Nolpaza si Aftolizol. Revin, insa, cu inca o intrebare, pentru ca sunt destul de speriat: daca totusi se rezolva problema, exista riscuri mari sa mai apara si in viitor? Voi fi nevoit sa evit anumite alimente toata viata?
0
22-10-2014, ora 11:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
bubitele..sunt papile gustative.. si nu avea de ce sa.l intereseze pe medic
in rest.. personele cu probleme gastro- intestinale.. tre sa stie ca NU exista vindecare 100 la 100 la aceste probleme si regimul alimentar trebuie sa fie corect si bine ales pentru tot restul vietii
cu cat manananci mai corect, cu atat o sa dai mai putini bani pe medicamente
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Miroși urât deși ai o igienă corectă? Câteva motive surprinzatoare
  • Un mic dispozitiv care elimină rapid respirația urât mirositoare
  • Combaterea respirației urât mirositoare
  • O combinație de bacterii este responsabilă pentru mirosul foarte urât al respirației
  •