Minciuna-dezechilibru-falsitate

17-01-2014
Cristiana21
Nu este medic/terapeut
Cristiana21
Bună ziua!Am 16 ani şi mă confrunt cu o problema de mai mulţi ani, dar care se pare ca de-abia cum o conştientizez.Cu toate că sunt sociabilă, prietenoasă, mă consider o persoană falsă, am senzaţia ca nu simt nimic din tot se intampllă in jurul meu(iubire, mila.etc).In plus de cand mă ştiu imi imaginez tot felul de scenarii, ajungang sa vorbesc singura prin casa, am vise ciudate(de cele mai multe ori cu tentă sexulă).
Respectul de sine e foarte scazut, am momente cand sunt atat de deprimata si nemultumita ca as vrea ca totul sa se termine, sa-mi pun capat zilelor., dar cand sunt la scoala rad mereu(nici nu-mi dau seama daca râd cu adevărat sau doar mă prefac).
Pot spune ca MINCIUNA fac parte din viata mea, mint mereu, din orice chestie invetez ceva.
Vreau sa ma simt de mai lucida, sa fiu mai multumiă.
Credeti ca sufar de depresie.psihopatie?Ar trebui sa merg la psiholog?Am vreo boala sau e normal?
3 comentarii
0
18-01-2014, ora 00:47
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
La rascruce de vanturi. La varsta dumneavoastra framantari si cautari de acest gen sunt foarte frecvente. Nu trebuie sa va sperie. Aveti la dispozitie o comoara imensa: aveti toata viata in fata. Trebuie sa intelegeti si sa stiti ca in viata ai anumite momente in care crezi ca totul se termina, ca nu mai vrei sa continui, dar nu e asa. Daca reusesti sa treci peste dificultatea momentului o sa vezi ca noi orizonturi se deschid si ele sunt tot mai marete. Fiecare zi vine cu o noua sansa, fiecare zi iti ofera un nou inceput. Da, un consult psihologic ar fi util si v-ar ajuta sa va regasiti mai repede si sa nu pierdeti timpul cu framantari inutile. Viata e prea frumoasa si sansa data de ea e prea mare ca sa o ratati. Mult curaj ! Cu stima, respect si pretuire :
dr Petre Muresan
0
22-01-2014, ora 16:07
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
O parte din problemele care va deranjeaza sunt specifice perioadei adolescentine. Insa inclusiv ptr. un specialist delimitarea comportamentului adolescentin de depresie poate fi o provocare.
Copiii si adolescentii se confrunta cu diverse provocari ale vietii si cu sarcini de dezvoltare. Rezolvarea cu succes a acestor sarcini influenteaza organizarea resurselor psihologice si biologice ale copilului rezultand un sistem psihologic sanatos si pregatit pentru a face fata urmatoarei etape de dezvoltare.

Tulburarile depresive includ tulburarile bipolare ce implica episoade succesive de manie si depresie; tulburarile distimice ce presupun episoade cronice ale starilor depresive; si tulburarile majore caracterizate de unul sau mai multe episoade de depresie.

Toate presupun deteriorarea functilor sociale, cognitive, scolare sau functionale.

Nu incercati sa va dati singura un diagnostic fiindca tulburarile depresive necesita un numar, o durata si o severitate minima ale acestor simptome.
Apelati cu incredere la un specialist care va va face o evaluare.
0
21-03-2014, ora 21:17
Psiholog Camelia Ioanas
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Camelia Ioanas
Imi faceti impresia unei persoane foarte creative. Doar o persoana creativa ar fi capabila sa poarte discutii cu sine si sa inventeze ceva din orice, cum spuneti ca faceti. Minciuna este tot un semn al creativitatii. O stiti pe Jennifer Lawrence? Este o actrita foarte frumoasa si talentata (anul acesta a mai fost nominalizata pentru un Oscar). Ei bine, ea spunea intr-un interviu (il gasiti pe youtube) ca atunci cind era adolescenta mintea mult si inventa chestii. Si acum este o actrita de succes. Drept urmare, putem mereu sa transformam ceva ce credem ca nu e bun in noi intr-un veritabil talent care poate sa ne fie folositor noua si sa ii ajutam sau bucuram pe ceilalti.
Exista psiholog in liceul dumneavoastra? Daca da, poate ar fi bine sa ii faceti o vizita. Pentru orientare profesionala si pentru a va creste stima de sine. Desigur, puteti sa ii spuneti orice altceva va trece prin minte, in general psihologii sint tare de treaba ;)
M-as bucura sa mai scrieti aici cum mai merge treaba.
Toate cele bune.
Psiholog Camelia Ioanas
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: