Milligest menstruatie

11-08-2010
rory76
Nu este medic/terapeut
rory76
Buna ziua!
In urma unui control de urgenta pe care l-am facut in luna mai, deoarece aveam o hemoragie, mi s-a prescris de catre medicul ginecolog Milligest. Hemoragia am inteles ca este din cauza unui uter fibromatos, si a varstei-34 de ani-. iau pilulele de atunci, dar menstruatia este destul de abundenta-adica in ziua a doua, schimb tamponul la o ora. Aceasta este si o caracteristica generala a femeilor din familia mea...Este posibil sa ajute Milligestul in sensul acesta? Se poate reduce cantitativ menstruatia? Mentionez ca doar a doua zi e mai rau, in rest e ok. dar am vazut femei care spun ca aproape nu mai au menstruatie de la pilule...ce sa fac? Cum pot subtia endometrul? Eu as vrea sa fac o operatie si sa scot uterul, am deja o cezariana, deci copii nu prea mai am sanse sa fac...dar ma epuizeaza aceasta problema lunara, nu pot face nimic in zilele acelea...credeti ca aceasta problema poate fi provocata si de stres? Nu am servici, si ma stresez foarte tare ca nu am nimic de facut si fac umbra pamantului degeaba...ce e de facut??? Poate ar trebui sa schimb pilulele? Multumesc din suflet!
2 comentarii
0
12-08-2010, ora 22:46
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Anticonceptionalele reprezinta o solutie in cazul dv, dar nu singura. Subtiaza, intr-adevar, grosimea totala a peretelui uterin, dar au si reactii adverse, una dintre ele fiind depresia.
Mai exista si solutia naturista, in special acupunctura este indicata, singura sau in asociere cu homeopatia.
In sfarsit, mai exista solutii chirurgicale. Scoaterea uterului este o varianta extrema, exista posibilitatea scoaterii numai a fibromului, care se face pe cale ginecologica sau chirurgicala, in functie de cat de mare este fibromul. Tot mai mult isi face loc si varianta embolizarii, adica a scoaterii din circuit a unor vase de sange care hrănesc fibromul, interventie la care doctorii din clinica de la Spitalul Universitar Bucureşti (fost Municipal) sunt experţi.
0
13-08-2010, ora 10:11
rory76
Nu este medic/terapeut
rory76
Va multumesc pentru raspuns, domnule doctor! ceea ce mi s-a spus de catre medicul ginecolog, a fost: uter fibromatos, adica nu am un fibrom acum dar e posibil sa fac in cativa ani...avand in vedere ca si bunica, si mama, si sora mea au...de aceea m-am gandit sa scot tot, dar ma gandesc la consecinte si parca nu m-as opera la 34 de ani...dar cat timp pot lua aceste pilule? Am vazut ca peste tot se spune pana in 35 de ani. Eu nu fumez-nu am fumat niciodata-am un stil de viata sanatos, mananc numai legume-fructe-carne slaba-branzeturi, greutate normala. Oare as putea sa iau pana la 40 de ani? Si inca o intrebare: poate creste VSH-ul din cauza pilulelor? Am facut niste analize, eram inainte de menstruatie cu o zi, aveam si o infectie urinara puternica, si mi-a iesit VSH-ul 20 la o ora, si 40 la 2 ore...si m-am uitat pe net, se spune ca el creste numai in cancere? Este adevarat? Am innebunit tot gandindu-ma la vsh-ul ala! Sunt si putin ipohondra de felul meu...Va multumesc!
O zi frumoasa va doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul