Migrena, laptele si neurologii !

31-03-2015
Robert.V
Nu este medic/terapeut
Robert.V
Pana vei identifica cauza migrenelor, poti discuta cu neurologul despre IMIGRAN insa numai daca este vorba despre migrena ca si caz particular de cefalee.
Spun ca pana vei identifica cauza migrenelor intrucat s-ar putea ca asta sa dureze o perioada lunga de timp.
In situatia sotiei mele a durat aproximativ 2 ani de studii de caz, corespondenta si o monitorizare stricta a alimentatiei si asta dupa aprox 30 de ani de suferinta, cand am decis sa preiau problema pe cont propriu
Cel mai mult m-au incurcat consulturile la specialistii in neurologie care ne-au tratat intotdeauna cu suficienta si aroganta infirmind studiile mele despre factorii declansatori de origine alimentara, prin teorii vasculare.
Acum pot sa afirm aprox. 80% ca am depistat cauza principala si asta dintr-o pura intamplare.
Din pacate am inteles ca factorii declansatori ai unei crize migrenoase sant specifici fiecarui individ insa pot fi gasite similitudini intre diferiti indivizi care pot facilita identificarea factorului pricipal aplicabil individual.
Deci migrenele in cazul sotiei mele aveau o frecventa de 5-6 episoade pe luna cu o durata intre 2-3 zile fiecare cu incapacitare totala sau partiala avand ca manifestare :hemicranie - dreapta, ameteala, greturi, inapetenta, ameteli, fotofobie, fonofobie.
Mi-a marturisit la un moment dat ca s-a gandit inclusiv la sinucidere din cauza suferintei si alipsei de speranta pentru ameliorare.
Am incercat toate analgezicele existente insa fara nici un rezultat.
Crizele incetau singure de cele mai multe ori dupa aprox 72 de ore asa cum ii sta bine unei migrene care se respecta.
Acum doi ani am simtit ca insasi casnicia se zdruncina si am hotarat sa preiau problema pe umerii mei si ne-am prezentat la camera de garda a unei clinici private (in criza) unde i s-a aplicat o perfuzie cu diverse analgezice printre care si piafen care a avut rezultate miraculoase. A fost pentru prima data cand o criza a fost intrerupta dupa 12 ore de la declansare.
Atunci mi-am dat seama ca exista o speranta si am inceput sa studiez temeinic problema. Din pacate piafenul nu a dat rezultate prin administarea orala asa ca am mai ajuns la aceasi clinica de mai multe ori in criza cu acelasi rezultate pozitive in urma perfuziei.
Apoi am descpoperit Imigranul acum cam un an de zile si viata noastra a capatat din nou un sens. Imi aduc aminte, prima data cand i l-am administrat dupa cateva ore de suferinta a fost o revelatie : mi-a spus imediat dupa ce l-a inghitit ca simte ceva rece urcand pe nara dreapta, apoi dupa aprox.15 minute durerea a incetat brusc. Apoi efectul a inceput sa se produca la aprox 1 ora de la administrare. Cel mai eficient este daca se administreaza in faza de 'aura ' a migrenei dar poate fi administrat oricand.
Deci nu am vindecat migrena insa am gasit un remediu care ne-a imbunatatit mult calitatea vietii.
Am incercat sa identific factorii declansatori : alimentari, schimbari bruste de temperatura si de presiune atmosferica stres oboseala vizuala audidiva etc.
Am eliminat din alimentatie toate alimentele care contin tiramina, histamina, prajeli grasimi, mezeluri si am mers pe o alimentatie aproape de regim alimentar.
Am obtinut o reducere a frecventei fazelor de debut la 2-3 pe luna stavilite cu ajutorul Imigranului.
Am decis sa consultam din nou un neurolog care ne-a infirmat din nou teoria alimentara si a decis ca originea vasculara nu poate fi infirmata prin teoria alimentara si a recomandat un tratament cu amitriptilina si betalog.
Aproape ca m-a convins si am inceput tratamentul indicat in paralel cu regimul alimentar : nici o imbunatatire.
Tot imigranul a ramas salvarea la cele 2-3 crize lunare.
Acum 2 luni totul a revenit la 'normal' adica 5-6 debuturi in luna februarie si 3 debuturi intre 1-5 martie; cam mult.
Am crezut ca toata munca mea a fost in zadar, si ca doctorii au avut dreptate.
Am lecturat din nou ' jurnalul durerilor de cap' cum il alintam si atunci am descoperit o eroare : continea toate alimentele consumate in preajma debuturilor mai putin unul singur pe care nu l-as fi banuit niciodata - LAPTELE. Sotia mea a fost intotdeauna o mare consumatoare de lapte -cel putin o cana pe zi. Mi-am dat seama ca inainte de cresterea frecventei fazelor de debut i-am schimbat tipul de lapte (nu am sa dau nume de firma) si m-am aplecat asupra studiului laptelui si a efectelor negative pe care le au asupra anumitor persoane prin intoleranta la lactoza si a alergiilor la proteina din lapte. Apoi am constatat ca se referea doar la laptele de vaca.
Asa ca am decis : trecem la laptele de capra si tot cea ce inseamna produse din lapte de capra.
Astazi santem in 31 martie si din data de 5 martie de cand am trecut la laptele de capra nu a mai avut nici un debut de migrena ba mai mult am constatat o imbunatatire a tonusului si o ubgradare a tinutei generale.
Bineinteles ca nu este o coincidenta si pentru a ma convinge de acest lucru am introdus alimente pe care le taiasem dupa lista de mult : zacusca, icre, ciocolata, banane, cartofi prajiti etc.
Inainte un drum pana la Cota 1400 si retur Bucuresti era un factor declansator sigur, asa ca vineri 27 martie, o zi spectaculoasa, am urcat cu masina pana la cota 1400 de unde am luat telecabina si am urcat pana la cota 2000, apoi retur Bucuresti. Nimic, ba mi-aspus ca de mult nu s-a mai simtit asa bine.
Ieri am vrut sa reeditam experienta insa nu am reusit sa ajungem decat pana la 1400 deoarece era un eveniment si telecabinele erau rezervate. Am incercat sa ajungem la Piatra Arsa insa vremea s-a stricat si am hotarat sa renuntam desi am o masina capabila. Ne-am intors acasa si totul este bine ; adica nu s-a instalat faza de debut ca de obicei.
In aceasi perioada sau produs si schimbari meteo bruste. Nimic !
Concluzia mea este clara : migrenele se instaleaza pe un fond vascular favorabil mostenit genetic insa sant declansate de anumiti factori externi.
In cazul sotiei mele factorul cheie este o intoleranta sau o alergie la laptele de vaca si la produsele din laptele de vaca.
Am aflat ca la SINEVO se poate face un test de alergie la peste 7o de alimente de baza, LTT top 25 test de transformare limfoblastica pe care santem decisi sa il facem pentru a vedea daca nu este alergica sau intoleranta si la alte tipuri de alimente.
Bineinteles ca pentru un medic este deosebit de dificil in a identifica factorul declansator principal ca sa nu mai vorbim despre cei secundari intrucat nu are cum sa cunoasca toate obiceiurile alimentare si nu numai dar am constatat ca nu exista nici abilitatile necesare pentru interogarea pacientului sau pentru interpretarea relatarilor venite din partea acestuia.
Ne multumim ca exista o concluzie mondiala in sensul in care nu exista leac in lupta cu cauzele migrenelor si condamnam la suferinta vesnica un procent destul de insemnat al populatiei.
In lupta cu migrena am castigat cel putin o batalie si am ocupat o pozitie strategica care ma indreptateste sa afirm ca aproape am castigat razboiul.
Am sa va tin la curent, cu sinceritate.
Merita incercat, nu?
P.S. Am decis sa va relatez izbanda noastra (a mea si a sotiei), in speranta ca un neurolog sau nutritionist specialist in migrene va aprofunda studiul in directia indicate de mine si va gasi calea de ai ajuta pe cei aflati in suferinta din cauza migrenelor.
6 comentarii
0
31-03-2015, ora 22:06
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Este corecta observatia ! 98-99 % din migrene au la baza o cauza alimentara sau alte substante ingerate : medicamente, anticonceptionale, tutun, cafea, alcool !
Am si eu o 'pacienta' pe aici :) pe care incerc sa o conving de vreun an, ca ceva din dieta ii provoaca migrenele, insa femeile adora sa se minta singure (ba ca au tensiune mica, ba ca le-a tras curentul desi ele mananca shaorma si omlete prajite, mai demult 'explicatia' era Cernobalul ) asa ca ingereaza Imigran pe paine !

Ca sa fiti 100 % siguri, adica in afara oricarui risc ii recomand sotiei sa bea doar lapte de soia, ATENTIE ! neindulcit si fara arome !! In mod normal adultul mai ales o femeie, care produce propriul sau lapte, nu trebuie sa bea NICIODATA laptele dulce al altui mamifer ! Cea mai sanatoasa forma sub care putem consuma totusi lapte este laptele acrit sau kefirul, mai ales pt cei care au intoleranta la lactoza !
0
31-03-2015, ora 22:23
Robert.V
Nu este medic/terapeut
Robert.V
Multumesc pentru sfat insa asa cum am precizat de aproape o luna de zile consuma numai lapte de capra inclusiv unt iaurt smantana, de aceasi provenienta iar rezultatul deocamdata este spectaculos.Nici un debut de migrena spre deosebire de perioada anterioara cand avea 5-6 pe luna cu tot regimul alimentar strict.
Oricum pentru martea viitoare este programata pentru testul LTT top 25 la Sinevo.
Se evidentiaza factorii alergeni din aprox 70 de alimente de baza in raport cu fiecare individ la un laborator din Germania.
Eu cred ca este vorba de o reactie alergica la proteina din laptele de vaca si nu de intoleranta la lactoza. Ramane de vazut.
0
31-03-2015, ora 23:04
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu cred ca e cazul de intoleranta la cazeina fiindca atunci nu ar putea manca branza si lapte de nici un fel ! Mai degraba este vorba de hormonii de crestere continuti de laptele de vaca si care sunt unii foarte puternici de aceea viteii cresc foarte repede ! In schimb laptele de capra este cel mai apropiat ca profil hormonal de laptele de mama, iar ca si continut de vitamine este incomparabil mai bun decat laptele de vaca, in schimb are un minus in ce priveste gustul specific (pt copiii mici)!

P.S. N-ati incercat sa va intarcati sotia pana la varsta asta ! :)
0
01-04-2015, ora 08:32
Robert.V
Nu este medic/terapeut
Robert.V
Eu cred ca alergenii din laptele de vaca creaza un fond general peste care se suprapun si alti factori, din alte alimente sau din mediu, altfel migrenele ar fi trebui sa aiba un caracter continuu si nu episodic cu pauze de cateva zile.( consumul de lapte fiind continuu)
Eliminand laptele de vaca cred ca in cazul nostru se elimina de fapt un catalizator in declansarea mecanismului migrenos si nu numai.
In mod paradoxal OMUL doreste sa descifreze tainele universului dar nu a reusit inca sa descopere tainele organismului uman si in special ale 'mansardei'.
Sant convins ca nu numai factorii alergeni din lapte sant de vina, ar putea sa intervina si fermentii degajati in intestin in procesul de digestie in cazul laptelui de vaca ( laptele de capra se digera mult mai usor, cca 20 de minute).
Apoi poate sa intervina imposibilitatea organismului in a filtra, precum si un fond vascular favorabil declansarii migrenelor ; eu nu am aceste probleme consumand exact aceleasi produse.
Probabil ca la un anumit moment acel 'ceva' se acumuleaza in organism, depasind limita 'legala', declansand procesul inflamator de la nivelul vaselor din scoarta cerebrala, putand fi interpretat ca un semnal de alarma.
Organismul reactioneaza in mod 'primitiv' instaland starea de greata, inapetenta, durere, disconfort intrand in regim de avarie pentru a putea filtra elementele nocive.
Prin utilizarea calmantelor ( imigranul inhiba anumiti receptori) nu facem decat sa inselam vigilenta sistemului de alarma al organismului, dar ce altceva putem face pana depistam inamicul ?
In orice caz noi ne-am linistit si nu mai cautam explicatii luand de bun cea ce se intampla si se intampla ceva absolut minunat.
In cea ce priveste gluma cu 'intarcatul' am acceptat-o insa este stiut ca laptele este o sursa comoda si 'gustoasa 'in cea ce priveste aportul zilnic de calciu pentru femei care au nascut si mai ales dupa o anumita varsta (vezi osteoporoza).
0
13-04-2015, ora 11:57
Robert.V
Nu este medic/terapeut
Robert.V
A trecut o luna si o saptamana de cand am eliminat laptele si produsele din lapte de vaca inlocuindu-le cu lapte de capra.
De la 5-7 debuturi de migrena lunar anterior, stopate cu Imigran de 50, in toata aceasta perioada s-a produs un singur debut pe data de 01 aprilie care ar fi putut fi declansat si de scaderea brusca a temperaturii si modificarea presiunii atmosferice.
Peste toate acestea o revigorare fizica si psihica spectaculoase.
Ramane de vazut ce se va intampla dupa drob, friptura oua si ciorbita de miel care alta produceau ravagii dpdv migrenos.

Testul LTT top 25 a fost reprogramat intrucat din diverse motive s-a depasit ora recoltarii, proba de sange pierzand avionul de Germania.
Vom schimba laboratorul de recoltare.
0
17-05-2015, ora 21:23
Robert.V
Nu este medic/terapeut
Robert.V
La noi totul este OK.
Revin pentru a va pune la dispzitie ceva deosebit de interesant :

http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCcQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.umfiasi.ro%2FRezidenti%2Fsuporturidecurs%2FFacultatea%2520de%2520Medicina%2FConf%2520dr.%2520Cuciureanu%2520Dan%2FCefaleea%2520rezidenti.ppt&ei=PttYVe_lEIS7Ua6VgIgO&usg=AFQjCNFbN3ycQACB8uo_LmvkBC2107amCQ&sig2=9lfx9SRjhjh8_bOHWdfyOg&bvm=bv.93564037, d.d24
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Un tratament inovator pentru migrenele cronice
  • Există o asociere între migrene și fluctuațiile estrogenului?
  • Migrenele pot constitui un factor de risc pentru accident vascular cerebral și infarct miocardic la femei
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • De ce vinul și ciocolata pot declanșa migrene?
  • 10 aplicații pentru smartphone pentru migrenă
  • Migrenele asociate cu nivelul de sodiu din lichidul cefalorahidian
  • Atacul migrenos protejează de fapt creierul de stresul oxidativ?
  •