Mierea de Manuka învinge cele mai rezistente bacterii (studiu)

13-08-2011
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Mierea de Manuka împiedică aderenţa la ţesuturi a bacteriilor rezistente precum Staphylococcus aureus, potrivit unui grup de oameni de ştiinţă britanici, citaţi recent de The Telegraph. Mierea de Manuka se obţine în Australia şi Noua Zeelandă, adaugă RIA Novosti, care preia ştirea.
De mai mult timp se cunosc proprietăţile sale antibacteriene, dar cercetătorii de la Universitatea din Cardiff asigură că acest tip de miere ar putea ajuta şi la curăţarea rănilor infectate.
'Descoperirile pe care le-am făcut cu streptococi şi Pseudomonas arată că mierea împiedică aderenţa bacteriilor la ţesuturi, ceea ce este esenţial pentru prevenirea dezvoltării unei infecţii acute', a explicat profesorul Rose Cooper.
Potrivit acestuia, împiedicându-se această aderenţă, se blochează şi formarea biopeliculelor bacteriene, care protejează bacteriile împotriva antibioticelor, adaugă sursa citată.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
4 comentarii
0
03-11-2012, ora 21:51
nidelea florentin
Nu este medic/terapeut
nidelea florentin
buna seara... o intrebare am la dvs.de pe care site imi recomandati a cumpara mierea de manuka ? aici ma refer la care ar fi cei mai seriosi...pt. ca am gasit mai multe site_uri care comercializeaza aceasta miere.eu am o pb mare de la varsta de 16 ani la stomac si in 2010 mi-au gasit ca am helicobacter pylori...desi am urmat un tratament cu nexium 40,. ospamox 1000 si klabax 500, se pare ca nu a trecut...imi este mai bine dar mai am simptomele specipifice acestei bacterii cand mananc...scuze de deranj si multumesc anticipat de raspuns -

DOAMNE AJUTA !!!
0
23-09-2013, ora 00:26
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Buna seara,
Pentru infectia cu Helicobacter pilori iti recomand un tratament cu extract din Chimen, Musetel si Propolis. Aceste 3 produse au demonstrat un puternic efect antibacterian.
0
22-10-2013, ora 11:54
MikiSava
Nu este medic/terapeut
MikiSava
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce UMF este recomandat pentru infectie cu Streptococus Aureus.
Fetita mea de 13 ani se confrunta de vreo doi ani cu conjunctivite/chalazioane la ambii ochi, la un moment dat i-am facut o analiza a secretiei oculare si i-a aparut o infectie cu Streptococus aureus. As vrea sa incep un tratament cu mierea manuka, va rog sa-mi spuneti ce UMF ar trebui sa aiba mierea pe care o achizitionam, schema de tratament si eventual un distribuitor serios de la care sa facem comanda.

Va multumesc,
Mihaela Sava
0
19-05-2016, ora 13:35
Carmen T
Nu este medic/terapeut
Carmen T
Va rog sa - mi spună cineva dacă pt enteroccocus faecalis chiar este eficientă si ce factor MG trebuie sa aibă mierea Manuka pt a fi cea mai potrivită împotriva acestei bacterii rezistenta la antibiotice. Mulțumesc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mierea de albine - tipuri, beneficii, recomandări
  • E ok să pui miere de albine în băuturile fierbinți?
  • Mierea îmbunătățește sănătatea cardiacă și metabolică
  • Remediul antic Oxymel (oțet cu miere de albine) în tratamentul modern al rănilor
  •