Mierea de Manuka- antibiotic natural- trateaza infectiile

02-03-2010
gabriela21
Nu este medic/terapeut
gabriela21
Cercetarile medicale realizate in ultimii 15 ani in Departamentul de Cercetare al Mierii la Universitatea Waikato din Noua Zeelanda indica faptul ca Mierea de Manuka are proprietati foarte puternice: antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice, facand-o extrem de eficienta in sustinerea sistemului imunitar si ameliorarea unei mari varietati de probleme de sanatate. Mierea de Manuka este o miere mono-florala speciala produsa de albine din florile de Manuka (Leptospermum scoparium), o specie de Tea Tree. Manuka poate fi gasita numai in noua Zeelanda si unele zone ale Australiei.

Directorul departamentului, Dr. Peter Molan si-a consacrat cariera cercetarii proprietatilor Mierii de Manuka si a modalitatilor in care aceasta poate fi folosita pentru ameliorarea problemelor de sanatate. El a clasificat Mierea de Manuka in functie de puterea antibacteriala, introducant factorul UMF (Unique Manuka Factor). Numai mierea clasificata UMF 10+ si peste poate fi folosita in mod eficient pentru rezolvarea unor probleme de sanatate.

Proprietati antimicrobiene: cercetarile au dovedid ca Mierea de Manuka este eficienta in distrugerea urmatoarelor microorganisme bacteriene si fungice:
"¢ Escherichia coli (E. coli)
"¢ Staphylococcus aureus (Staph infections)
"¢ Citrobacter freundii
"¢ Proteus mirabilis
"¢ Pseudomonas aeruginosa
"¢ Salmonella typhimurium
"¢ Streptococcus faecalis
"¢ Streptococcus pyogenes
"¢ Helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomac)
"¢ Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) - infectii de spital
"¢ Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE)

Exista si creme tratament pe baza de miere de Manuka care sunt deosebit de eficiente in tratarea problemelor pielii : rani deschise, arsuri, ulcere ale pielii, infectii de spital (Staphylococcus aureus ), eczeme, psoriasis, dermatite, infectii cauzate de ciuperci.
Mierea de Manuka UMF 15+ si crème de tratament pe baza de miere de Manuka pot fi gasite acum si la noi, pe magazine online
37 comentarii 12 Înainte ›
0
03-03-2010, ora 03:06
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
100% de acord! Mierea de manuka este excelentă. Felicitări...albinelor :)
Toate cele bune!
0
03-03-2010, ora 10:28
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Orice miere este antibactetriala. Este mare prostie a importa miere din Noua Zeelanda cand si aici sunt destule tipuri diferite de miere. Bineinteles ca institutul din Noua Zeelanada atribuie tot felul de proprietati acesti mieri ca sa se vanda la preturi cat mai inalte...e spre interesul tarii.
Combaterea microbilor insa nu duce la mare succes caci microbii sunt mereu urmarea bolii si nu cauza ei.
1
03-03-2010, ora 16:24
gabriela21
Nu este medic/terapeut
gabriela21
Stimate domn/ doamna Scarface

Cei peste 20 de ani de studii in scoli m-au invatat sa respect munca si efortul depus de oamenii de stiinta pentru a ajuta omenirea sa progreseze. Daca dumneavoastra aveti un doctorat in domeniu si experienta de zeci de ani in cercetare ca cea a doctorului Peter Molan din Noua Zeelanda si a multor altor cercetatori din intreaga lume care au studiat si studiaza proprietatile si efectele mierii de Manuka, atunci sunt convinsa ca puteti intra intr-o discutie cu domniile lor si sa aflati mai multe informatii.

Daca nu aveti calificarea si experienta necesara, poate ar fi mai bine sa va abtineti de la astfel de comentarii. Eu am informat pur si simplu cititorii, intrucat stiu ca sunt multi care nu au putut rezolva problemele de sanatate cu antibioticele de sinteza sau pur si simplu nu pot tolera aceste antibiotice. Cred ca au dreptul la cat mai multa informatie pentru a lua decizia cea mai buna pentru sanatatea lor

Cu respect
Gabriela
0
03-03-2010, ora 18:02
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Doamna Gabriela,
eu va cred ca ati informat cititori...insa si eu mi-am spus doar parerea si acest lucru in cunostinta de cauza si tocmai pt. ca oamenii sa aiba mai mult acces la informatie si la pareri de a alege decizia cea mai buna...

Antibioticele oricum nu ajuta pe nimeni, cu exceptia la f. putine situatii, insa de ele insa nu era vorba deloc aici. Era vorba intre diferenta intre mierea autohtona si cea din Noua Zeelanda. Mare diferenta nu este intre ele iar cu mierea, oricat de buna ar fi ea, lucru pe care nu-l contest deloc, nu se pot trata decat f. putine afectiuni. As dori sa vad pacientul caruia ii dispare Helicobacter Pylori numai cu miere...
0
03-03-2010, ora 18:05
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Cei peste 23 de ani scoli m-au invatat si pe mine un lucru important: cunoasterea de la Dumnezeu si logica este mai buna decat credinta oarba si respectul orbesc in autoritati si titluri.
1
04-03-2010, ora 16:26
gabriela21
Nu este medic/terapeut
gabriela21
Aveti aici cateva link-uri care ar putea raspunde la unele intrebari, intrucat nu pot traduce aici zeci de pagini..
De ce este mierea de Manuka speciala -*

Titlul unei lucrari stiintifice referitoare la actiunea mierii de Manuka asupra H Pylori:
Al Somai N, Coley K E, Molan P C, Hancock BM. (1994) Susceptibility of Helicobacter pylori to the Antibacterial Activity of Manuka Honey. J. Royal Soc. Med. 87, 9-12.

Link catre Universitatea din Waikato, unde sunt listate toate cercetarile stiintifice legate de mierea de Manuka
http://bio.waikato.ac.nz/honey/honey_intro.shtml#ref42

Deasemenea eu personal stiu cateva persoane cu H Pylori care au inceput tratamentul cu miere de Manuka si s-au simtit mult mai bine dupa 1-2 saptamani. Continua tratamentul.si voi sti mai multe detalii cand vor face analizele. Va voi tine la curent :)



(*modificat de administrator)
0
05-03-2010, ora 12:41
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Nu conteste. Insa H Pylori dispare cu 2-6 granule homeopate dintr-un tub de 6 lei. De ce sa importam mierea din Noua Zeelanda, sa mancam zilnic o gramada de zahar care faovorizeaza si alte boli cand exista solutii mult mai simple si mult mai ieftine ? Si un remediu homeopat din aceea planta are probabil acelasi efect. Orice miere este antibacteriala, difereanta vine numai din efectul diferit ale plantelor folosite de albine.
0
05-03-2010, ora 13:02
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Scarface, eşti incorigibil (ştii tu la ce mă refer). Toate cele bune şi Dumnezeu să te aibă în paza Lui.
P.S. - Mult succes în activitatea filantropică!
0
13-03-2010, ora 10:44
Amaryllis
Nu este medic/terapeut
Amaryllis
Scarface, spuneti ca H Pylori dispare cu "2-6 granule homeopate dintr-un tub de 6 lei". Va rog sa-mi spuneti cum se numesc aceste granule si de unde as putea sa le procur. Tocmai am fost diagnosticata cu H Pylori si sincer prefer sa incerc tratamente naturiste, homeopate orice inainte de antibiotice.
Multumesc anticipat!
0
11-07-2010, ora 08:45
mihaela-13
Nu este medic/terapeut
mihaela-13
Si eu am H.Pylori si mi-am comandat miere de manuka UMF 20+. Problema e ca abia dupa ce mi-a venit comanda m-am mai documentat pe internet. Am descoperit un site unde scrie ca mierea ideala pentru tratament este cea cu UMF intre 16+ si 18+. Mierea cu UMF 20+ este MULT PREA PUTERNICA!!!!!! Folosirea ei poate provoca reactii adverse cum ar fi: dureri de stomac, arsuri, crampe abdominale, diaree. Eu pot sa spun ca am simtit pe pielea mea toate aceste efecte. Acuma eu nu stiu ce sa fac, o sa incerc sa reduc doza la jumatate sa vad ce se intampla.Oricum cred ca cei care comercializeaza aceasta miere ar trebui sa dea mai multe detalii referitor la utilizarea ei si la posibilele efecte adverse.
0
31-08-2010, ora 20:18
dddd
Nu este medic/terapeut
dddd
Salut Scarface,

De cand m-am operat de apenticita acum vre-o 6 luni am ramas cu o durere in partea dreapta sub coaste si cu niste arsuri groaznice la stomac.Am facut sui eco si radioografie cu bariu, au sous ca am o digestie mai greoaie nu pietre nu altvceva.Am luat tratament cu Nexium, Omeprazol, Controloc etc dupa ce termin tratamentul si cum fac un mic exces apare din nou durerea si arsurile, Am citit tot pe forum ca faci minuni cu un anumit tratament homeopat.Te rog frumos recomanda-mi si mie ceva sa-mi vina cheful de viata iar ca m-au disperat arsurile.Nu fumez am grija ce mananc, alcool ocazional, am 36 ani si sunt mai anxios din fire.
Cu stima,
Ionut
0
11-11-2010, ora 20:22
mondela
Nu este medic/terapeut
mondela
Scarface, ne spui te rog cum se numesc acele granule homeopate, chiar m-ar interesa sa incerc. Recent am luat mierea de Manuka de 16+ insa parca durerile tot persista.
Multumesc
0
17-11-2010, ora 22:30
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara!

Dragi prieteni, din păcate pentru unele persoane (pentru cele care NU s-au înţeles cu d-nul Scarface, din varii motive) şi din fericire pentru altele (pentru cele care s-au înţeles cu acest domn, tot din varii motive), d-nul Scarface NU mai activează pe acest forum medical, pentru faptul că i s-a blocat contul.
Vă rog, dacă doriţi să îl contactaţi, accesaţi-i forumul privat. Doar acolo puteţi să-i adresaţi întrebări, pentru că doar acolo veţi putea să beneficiaţi de un răspuns din partea domniei sale (acesta este adresa de web a forumului respectiv: ----------*accesaţi-l, faceţi-vă cont, postaţi întrebarea în categoria considerată de cuviinţă, aşteptaţi răspunsul şi în funcţie de el luaţi măsurile medicale necesare).
_


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect,
Nick

(*modificat de administrator)
0
29-11-2010, ora 18:35
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hahaha, ce tâmpit sunt. Am făcut o greşeală în mesajul anterior, pe care am descoperit-o în mod total accidental. Voi face rectificarea de rigoare! :-)
_
Corecţie: Dragi prieteni, din păcate pentru unele persoane (pentru cele care s-au înţeles cu d-nul Scarface, din varii motive) şi din fericire pentru altele (pentru cele care NU s-au înţeles cu acest domn, tot din varii motive)...
_

Numai bine!
0
06-02-2011, ora 10:10
yulyaserban_44
Nu este medic/terapeut
yulyaserban_44
buna ziua.mabucur ca am descoperit acest sait ca uite asa se mai desteapta omu...eu am o rugaminte cine ma poate ajuta si indruma ce tip de miere din categoria MANUKA pot sa comand pentru a o utiliza copila mea are o acnee foarte urata pe fata.ne am chinuit timp de un an de zile cu antibiotice date de la dermatolog din austria si nici un rezultat.va rog sunt disperata.ajutati ma va multumesc anticipat.iulia
0
07-02-2011, ora 19:33
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
@Yulyserban_44,

----------*
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect, în speranţa că v-am putut fi de folos, dorindu-vă toate cele bune,
Mr. Nick

P.S. - Acneea fiicei dv. poate fi tratată de Clearogen. Documentaţi-vă cu privire la acest sistem profesional de îngrijire.

(*modificat de administrator)
0
07-02-2011, ora 20:40
gabriela21
Nu este medic/terapeut
gabriela21
ar trebui ca tratamentul sa fie atat intern cat si extern. Intern, miere de Manuka UMF 20 sau 25; iar extern crema de tratament cu miere de Manuka http://www.manuka.ro/detalii-produs/Crema--Tratament-Intensiv-cu-miere-de-Manuka-UMF-18+/16

Mierea de Manuka cu UMF 25 este foarte scumpa si se gaseste mai greu; puteti incepe cu 1-2 borcane cu UMF 25 si apoi sa continuati cu UMF 20, intrucat tratamentul dureaza cam 2-3 luni. Gasiti si miere cu UMF 20 si 25 aici http://www.manuka.ro/lista-produse/categorie/MIERE-MANUKA-UMF-20/25/33.

multa sanatate
1
22-02-2012, ora 19:44
scodrea elvira
Nu este medic/terapeut
scodrea elvira
buna ziua, am facut urocultura si am fost depistata cu pseudomonas aeruginosa (mentionez ca acum 2 ani am fost operata de hernie de disc)acum eu nu pot acuza pe nimeni dar bine nu m-am simtit inca de cind am fost operata.am facut tratament 10 zile cu gentamicina intramuscular, intrebarea mea este va rog frumos sa-mi spuneti cite luni trebuie sa fac cura si daca pot alterca cu ciprofloxacin (fiind sensibil si la acesta)deoarece doar injectabil este foarte greu pentru mine avind durerile ca si inainte de operatie cind pe un picior cind pe altul, uneori chiar intepenind in pat.am facut RMN iarasi si a iesit un proces inflamator la locul operatiei.am luat antiinflamatoare cred ca tot ce se poate la rind de 4luni am fost si pe LIrIka 75 inca de cind m-am operat deoarece neurologul a zis ca ar fi ceva neuropat.VA rog lamuritima cit trebuie sa fac cura ?multumesc anticipat.
0
04-03-2012, ora 05:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă scodrea elvira, luaţi câte o linguriţă de miere de manuka UMF20 sau 22+ de 4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de micul dejun, prânz şi cină + o linguriţă înainte de culcare, timp de 3 luni de zile, încontinuu; după cele 3 luni de zile de administrare intensivă, reduceţi frecvenţa administrărilor, luaţi doar o linguriţă de miere pe zi, cu 30 de minute înainte de micul dejun, o dată la 3 zile, timp de încă 1-3 luni de zile.
Mierea de manuka este suficientă (prezintă proprietate anti-Pseudomonas aeruginosa), NU mai este nevoie să luaţi şi ciprofloxacin, dar faceţi cum doriţi.
Consultaţi-vă cu medicul dv. curant ori de câte ori luaţi un tratament.
Însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
26-06-2012, ora 23:04
hofman caterina
Nu este medic/terapeut
hofman caterina
Buna seara.Am H.Pilori si as vrea sa incerc cu miere manuka.Imi puteti spune care ar fi recomandata pentru aceasta boala, pentru-ca am citit aici pe forum ca UMF 20+ este prea tare.as putea cumpara UMF 15+ ?.Multumesc
0
16-11-2012, ora 22:10
florinpopa100
Nu este medic/terapeut
florinpopa100
va salut pe toti. fetita mea a fost diagnosticata cu stafilococ auriu si candida dar inainte de a folosi antibioticele clasice as vrea sa incerc mierea de Manuka.intrebare ;a mai folosit-o cineva, are efect si de care ar trebui sa-i iau? mentionez ca are 5 anisori.Multumesc frumos
0
19-12-2012, ora 17:12
monicaionica
Nu este medic/terapeut
monicaionica
Stimate Mr.Nick, va rog frumos sa-mi spuneti daca aceasta miere miraculoasa e (ar putea fi) eficienta si in tratarea(=eliminarea) stafilococului coagulazo negativ, "instalat" pe (pe langa) o proteza articulara.Antibioticele din diferite clase, sau cum s-or fi numind, n-au fost PE DEPLIN eficiente.Daca nu reusim "sa-l pacalim", e necesara o alta interventie chirurgicala (a SAPTEA! ) si tare bine ar fi daca am putea evita...De aceea, va rog sa-mi scrieti si ce tip de UMF ar trebui luat, cum anume se administreaza, precum si durata, aproximativa. Va multumesc anticipat pentru promtitudine si real ajutor.Dumnezeu sa va lumineze mintea, atunci cand imi raspundeti!
0
05-01-2013, ora 21:06
costelaelena
Nu este medic/terapeut
costelaelena
as avea si eu o intrebare sper sa ma puteti ajuta, miar trebui un remediu pt intarirea sistemului imunitar pt ca ma imbolnavesc repede dau in gripa si din gripa in bronsita de multe ori antibioticele nu isi fac efect, eu pe timp de iarna nu stau pe afara de frica sa nu ma imbolnavesc datimi va rog un tratament pt intarirea sistemului imunitar multumesc
0
16-04-2013, ora 11:32
clay
Nu este medic/terapeut
clay
folositi cu incredere argila algo sau binecunoscuta argila albastra de riciu in tratamentul impotriva hilicobacter pylori care si reface celulele mucoasei intestinale. este detoxifiant si intareste sistemul imunitar, contine 41 minerale si oligoelemente. m-am vindecat de hipertiroidie, colpita, blefarita, iar copilul de helicobacter pylori.
0
05-10-2013, ora 21:11
Buzz66
Nu este medic/terapeut
Buzz66
Mierea de Manuka pentru Heliobacter este 0. Am luat 2 luni si jumatate de 3 ori pe zi miere de pe manuka.ro cu licenta si am aceleasi simptome. Aruncati banii pe degeaba. Am dat pe 1/2 kg de miere factor 20+ - 250 RON.Este o mare teapa.
0
05-11-2013, ora 21:28
pufuletz15
Nu este medic/terapeut
pufuletz15
Buna seara,
Eu sunt mai noua pe aici, si as dori si eu o informatie, daca ma poate ajuta cineva.
Mi-am cumparat si eu Manuka umf 10+, dar la momentul respectiv, nu eram prea documentata,
cu privire la ce factor ni s-ar potrivi, si la ce. Eu de fapt am cumparat-o pentru fiul meu in varsta de 2 anisori.
Se imbolnaveste destul de usor, ba gripe, ba bronsiolite, ba conjunctivite, rinofaringite, etc, si asta de cand a inceput
cresa. Si cand a fost mai mititel a mai avut 2-3 episoade de raceli usoare dar nu atat de des. Ii dau siropuri naturiste, vit C, etc, si dar se pare ca nu sunt foarte puternice, sau el chiar are o imunitate mai slaba. Prin urmare i-am cumparat aceasta miere,
k fiind ultima solutie pentru mine, la o cura de imunitate. Puteti sa ma sfatuiti si pe mine daca Mierea de Manuka umf 10+,
merge la copii de 2 ani, pentru o cura de imunitate, sau la raceli usoare?
Va multumesc mult!
O seara placuta!
0
06-12-2013, ora 11:14
irod
Nu este medic/terapeut
irod
Mierea adevarata de manuka este o miere foarte buna, mai ales la gust.
Trebuie insa avuta mare grija, deoarece sunt multe falsuri pe piata de manuka, la fel cum sunt si pe cea de laptisor.

Noua Zeelanda produce 1700 de tone de miere de manuka anual, insa in toata lumea se vand cam 10000 de tone din acest aur lichid. In Marea Britanie e un adevarat scandal deoarece au analizat in laborator mierile de manuka si 90% erau false.mieri normale amestecate cu manuka sau alte substante.

Multa lume incearca sa combata tot felul de microbi cu produse pe baza de manuka, stafilocori si infectii, insa nu am auzit de rezultate. Exista cateva studii prin Noua Zeelanda si Europa care dovedesc puterea antibiotica a mierii de manuka, insa trebuie sa avem grija sa nu ne trezim ca aruncam orbeste cu banii sperand la miracole.

Nu vreau sa spun ca mierea de Manuka e pe degeaba, se spun foarte multe lucruri bune despre ea, insa nu sunt studii clinice care saii dovedeasca eficacitatea. Vreau doar sa subliniez ca trebuie sa ne documentam inainte sa dam 100 de lei pe un borcan mic de miere.
0
05-03-2015, ora 11:17
spiterie
Nu este medic/terapeut
spiterie
Miere Manuka MGO100+, MGO250+, MGO400+ se poate gasi online si este produsa de ApiLand.
0
04-01-2016, ora 17:10
raducu4all
Nu este medic/terapeut
raducu4all
Mai multe cercetări au fost făcute mai ales de către Society for General Microbiology din Edinbourg, Scoţia, şi Universitatea tehnică din Dresda, Germania. Rezultatele se pot gasi pe net. Ele au arătat că mierea de Manuka are o acţiune excepţională asupra rănilor, cicatricilor, arsurilor, micozelor, ulcerelor de stomac, aftelor, sinuzitei, durerilor de gât, ca şi asupra circulaţiei sanguine şi a sistemului imunitar. Cu un atu suplimentar, şi anume acela că poate fi conservată şi îşi păstrează proprietăţile ani întregi.
0
13-02-2016, ora 13:43
VALENTINS33
Nu este medic/terapeut
VALENTINS33
Am folosit miere de manuca umf20 pt a combate helicobacter pylori si dupa 30 zile, rezultatul analizei este negativ! La inceput, am fost reticent cu privire la acest tip de tratament, dar, dupa sosirea rezultatului am capatat incredere deplina in mierea de manuca. In cazul meu mi s-au prescris antibiotice puternice timp indelungat, cu serioase efecte secundare pt stomac! Sint foarte multumit ca am ales aceasta varianta!
Adaugă un comentariu / răspuns
37 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
03-11-2023, ora 13:20
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Carbunele vieții
Carbon Elixir
Conține molecula C60 - Premiul Nobel. Superantioxidant este de 172 de ori mai puternic comparativ cu vitamina C, antiaging, protecția împotriva radicalilor liberi și radiațiilor 5G, booster imunitar, îmbunătățirea funcției creierului, accelerarea creșterii părului, îmbunătățirea performanțelor sportive, crește semnificativ rezistența generală a organismului.
Vezi detalii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mierea de albine - tipuri, beneficii, recomandări
  • E ok să pui miere de albine în băuturile fierbinți?
  • Mierea îmbunătățește sănătatea cardiacă și metabolică
  • Remediul antic Oxymel (oțet cu miere de albine) în tratamentul modern al rănilor
  •