Microgynon 3 ani jumate..

10-11-2011
aura88
Nu este medic/terapeut
aura88
Buna ziua, am o nelamurire mica si una mai mare. Am uitat sa iau prima pastila din blister (microgynon) iar in a doua seara le am luat pe amandoua (seara in care am avut si contact sexual). Din cate am inteles eu din prospect ar trebui sa fie ok, nu?
Si problema mai mare este ca mie mi a fost recomandat de catre medicul ginecolog acum 3 ani jumate acest micrognon pentru ca aveam acnee. De atunci am facut o singura pauza timp de o luna acum un an. Doctorul nu mi a zis cat timp sa iau si nu mi a facut nici analize. Am citit de curand pe un forum ca daca iei mai mult de 3, 5 ani nu mai poti ramane insarcinata, este adevarat? Sa ma opresc, sa fac pauza, sa schimb anticonceptionalele, sa fac analize sa mi se recomande altele? Sfaturi pls..mersi
2 comentarii
0
10-11-2011, ora 20:30
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Ar fi preferabil, pe viitor, sa aplicati regula de 7 zile in toate cazurile in care uitarea depaseste 12 ore. Mai exact, timp de 7 zile considerati ca protectia nu este sigura.

2. Administrarea îndelungată a acestor hormoni este corelată cu serioase reacţii adverse, printre care şi sterilitatea. Totuşi, prin "administrare îndelungată" cei mai mulţi practicieni înţeleg, mai exact, "mai mult de 5 ani". Într-adevăr, se întâmplă şi cu contraceptivele ceea ce s-a observat că se întâmplă cu ţigările: probabilitatea apariţiei reacţiilor adverse este în funcţie de expunerea totală. Totuşi, această funcţie nu este liniară. În cazul ţigărilor, graficul cunoaşte o inflexiune (o "verticalizare") în dreptul valorii expunerii la 100 000 de ţingări de-a lungul timpului. Tot aşa, în cazul anticoncepţionalelor, se poate vorbi de creşterea semnificativă a riscului peste nivelul de 60 de luni de expunere la factorul de risc.
0
10-11-2011, ora 21:21
aura88
Nu este medic/terapeut
aura88
Va multumesc pentru raspuns, o seara placuta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul