Mici adenopatii mediastinale, bronsectazii

12-01-2013
laurus
Nu este medic/terapeut
laurus
Urmare radiografiei pulmonare si consult specialitate cu bronsectazie in observatie( tusea productiva a incetat) am efectuat CT nativ. Concluzii :bronsectazii pulmonare lob.inf.stg, mici adenopatii mediastinale, aorta asc. de calibru crescut.
Precizez ca bronsectaziile le am de 30 de ani, in studentie am avut pleurizie, acum avand 68 ani. VEMS redus m-a incadrat la BNOC, saturatia oxigen 98. Am probleme cardiace, le urmaresc, sunt in tratament si urmeaza sa fac in curand o noua ecografie de cord.
Rog daca adenopatiile localizate in loja Barety (1, 5/1, 1 cm, pretraheal-1, 4/1cm si precarinar, 1, 3/09 sunt semnificative la aceste dimensiuni, pentruca pentru a stabili etiologia lor sa nu trebuiasca sa fac bronhoscopie( in trecut acum 20 ani am suportat-o f.greu )
Probabil sediul adenopatiilor este loja mediastinala mijlocie.Simt si in zona precarinara( in spatele sternului ) uneori arsuri Sper sa fie de natura inflamatorie si nu limfom
Oare ulteror un RMN sau ecograf. transtoracica, pasaj baritar ar elucida elucidarea rapoartelor anatomice ale adenopatiilor ) Aceste inflamari a gangl. limfatici se pot transforma in tumori ?Multumesc.
1 comentarii
0
26-08-2019, ora 20:30
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Dacă sunt inflamatori nu se transformă în tumori. Dar trebuie să vedeți cauza adenopatiilor. Dacă medicul curant a recomandat fibrobronhoscopie cu biopsie atunci faceți asta, puteți face cu anestezie ca să fie mai ușor. O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.