Mianserin sau Fevarin?

15-10-2009
vara
Nu este medic/terapeut
vara
Buna ziua!
De 2 luni de zile am tot avut tot felul de accese de panica, combinate cu dezechilibre mari ale metabolismului. In urma investigatiilor medicale, concluzia a fost ca nu am nimic patologic si problema deriva din atacuri de panica. De ce au aparut? Nu stiu! Cert e ca am consultat doi medici psihiatri:
1. primul mi-a recomandat Calmepan 1, 5 mg (cate 1/2 de pastila de 3 ori/zi) plus Mianserin 10 mg (cate 2 pastile / zi)
2. al doilea mi-a recomandat Calmepan 1, 5 mg (cate 1/2 de pastila de 3 ori/zi) plus Fevarin 50 mg (1 pastila seara)
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
a) care credeti ca este mai indicat: Mianserin sau Fevarin? ma refer aici la cat mai putine efecte secundare, dependenta, combinatia cu Calmepan, etc
b) daca in acest anotimp rece, cand racelile sunt frecvente, tratamentul mai sus mentionat este influentat sau influenteaza medicamentele anti-raceala (gen Coldrex, Nurofen, etc)? in sensul ca le pot lua fara probleme impreuna, atat timp cat sunt racita?
Precizez ca sunt hipotensiva, de aceea, nu as vrea ca tratamentele pe care le urmez sa-mi provoace o tensiune si mai scazuta (medicii pe care i-am consultat au zis ca nu e nici o problema, insa avand in vedere ca este un tratament de lunga durata, as prefera sa stiu toate aspectele problemei) si mai am si o fiere extrem de lenesa (deja a aparut noroi la fiere, la ultima ecografie).
Multumesc anticipat pentru raspuns!
5 comentarii
0
15-10-2009, ora 22:53
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara,

Din punctul meu de vedere, nu vă recomand niciun medicament din cele prezentate de către dumneavoastră. Sugestia mea este să recurgeţi la fitoterapie, gemoterapie şi, eventual chiar la terapia cu/prin flori Bach, dar este doar o simplă sugestie, nimic mai mult, decizia vă aparţine în plenitudine!

Şi dacă tot v-am sugerat, vă voi prezenta o schemă terapeutică complexă şi foarte bună:

+ 2 picături (sublingual sau diluate în puţină apă plată şi ingurgitate) de 3 ori / zi din remediul floral Bach - Rock Rose (pe stomacul gol; îl puteţi cumpăra de pe internet sau de la magazine cu profil naturist);
+ Sunătoare de la Dacia Plant (este foarte ieftină (de aceea v-am recomandat-o pe aceasta), aproximativ 12 Ron 60 de comprimate - 2 comprimate de 3 ori pe zi, după masă, timp de 3 săptămâni, după care luaţi doar 1 comprimat de 3 ori pe zi după masă);

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică!


Post Scriptum - Sunătoarea are şi efect coleretic colagog (stimulează secreţia de lichid biliar, dar îi îmbunătăţeşte şi calitatea şi evacuarea în duoden (primul segment al intestinului subţire), deci, va beneficia şi bila dvs. leneşă (diskinezie biliară)).


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
25-10-2015, ora 19:08
CrinaMunteanu
Nu este medic/terapeut
CrinaMunteanu
Buna seara, va rog frumos ma sfatuiti si pe mine cu o problema pe care nici un doctor nu reuseste sa-i dea de cap:am hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala, inca nu am tinitus, de vreo doi ani, dupa o insomnie ce a tinut 16 zile, 16 nopti, am devenit foarte sensibila la zgomote, aud anumite zgomote mult mai tare ca inainte, toata lumea se mira si nu intelege cum de aud mai intens, eu cred ca am devenit sensibila de la insomnia de acum 2 ani.
Nu stiu ce medicament sa mai iau, am fost dianosticata cu tulburari anxios-depresive, am luat doxepin 3 luni, dar se pare ca zgomotele tot asa de tare le aud, in curand imi va fi frica sa ies din casa, nu mai suport claxonul masinii, motocicletele si tipatul strident al unor copii.E un chin pentru mine, nu ma mai satisface nimic, nu am servici, eu care eram foarte activa, acum nu fac fata sa ma duc la servici.Cred ca este vorba de depresie foarte avansata, plang intruna, ma cert cu toata lumea, am ajuns sa umblu dopuri de ureche pe strada sa ma protejez.
Am fost la neurolog, nu stie ce am, la psihiatru, am luat anxiar 2 tablete, mai mult mi-a fost frica sa iau, apoi am incercat setaloft si am facut alergie pe burta si spate de la ele, plus ca din nou nu mai dorm, mi-au cauzat insomnie si aritmii.
Nu vreau sa am decat viata care am avut-o in trecut chiar daca nu auzeam bine.
Medicul O.R.L.a spus ca nu este de la ureche, atunci de unde o fi?
La ce medic sa ma mai duc?Am citit pe forum ca de la depresie suntem sensibili la zgomote si tresarim, oare ma voi face bine?Astept un raspuns din partea dumneavoastra.Multumesc
0
25-10-2015, ora 21:13
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Mergi la medic Crina insa la altul decat cel care ti-a recomandat sertralina ! Ai o depresie si trebuie sa o tratezi corespunzator ! De acolo ti se trage si hipoacuzia si mai nou hipersensibilitatea la zgomote !
Dupa ce vii de la medic spune ce medicatie ai primit !
0
27-10-2015, ora 13:56
CrinaMunteanu
Nu este medic/terapeut
CrinaMunteanu
multumesc pentru raspuns in primul rand, hipoacuzia mi se trage din copilarie, am avut otite repetate tratate cu kanamicina, dar nu mai am pe cine sa trag la raspundere ca nu e trecut tratamentul in fisa copilului.
Intrebarea este :la ce doctor sa mai merg?am mai mers la alt psihiatru la urgenta, i-am bagat 100lei in buzunar, cand m-am dus la el a doua oara nu ma mai stia.Acesta mi-a dat anxiar si stilnox, eu vreau sa stiu in ce grad de depresie ma incadrez?Sunt din Brasov, nu cunoaste nimeni va rog un medic psihiatru bun?
0
27-10-2015, ora 17:38
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Mergeti la un cabinet privat, nu la urgente.
Nici la spital nu va recomand sa mergeti pentru ca totul este pe fuga, sunt zeci de pacienti nervosi la usa care asteapta sa le vina randul sau sa intre mai repede.
Asadar mergeti in privat, interesati-va de un medic bun, si stati de vorba cu acesta, spunandu-i pe larg tot ce va supara.

Nu se poate sa nu-i dati de cap. Sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul