Mi se infunda nasul cand dorm pe burta

11-04-2014
ublio88
Nu este medic/terapeut
ublio88
Buna ziua. Am 25 de ani. Problema e veche, de ceva ani buni. Mi se infunda nasul cand dorm pe burta. Daca ma ridic, mi se desfunda, dar incet, dar daca revin pe burta se infunda iar ambele nari. Iar exact inainte sa adorm tresar si trag aer puternic, din cauza senzatiei de sufocare.

Mentionez ca am lucrat 5 ani intr-ul loc de munca foarte stresant, la calculator, iar la munca veneam crispat pentru ca eram certat in fiecare zi, si atacat. Am avut si dispnee si atacuri de panica, care au disparut imediat cu demisia. Acum lucrez ca muncitor necalificat, pentru a face miscare fizica, dupa 5 ani de stat cu fundul pe scaun. Am si fumat cam 8 ani 1 pachet/zi, dar m-am lasat definitiv acum un an si jumatate.

Ce as putea avea? Simptomele sunt cumnva pe fond nervos? Stres? Sau am o problema fizica? Am mai facut analize la sange si au iesit mereu bune. Sunt si putin ipohondru si cred ca am si inceput de claustrofobie, pentru ca simt ca nu am aer cu geamul inchis, dar nu mereu. In microbuz sau spatii aglomerate.

Ce sa fac?
1 comentarii
0
01-10-2019, ora 17:14
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Nu este recomandat să dormiți pe burtă, cel mai bine este pe spate sau pe o parte. Puteți merge și la un pneumolog pentru a exclude apneea de somn și pentru evaluarea funcției pulmonare. E recomandat și un consult ORL. O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: