Mi s-a rupt o bucata dintr-un dinte

13-12-2013
lumieux
Nu este medic/terapeut
lumieux
Salutare tuturor! Mi s-a rupt o bucata relativ mica dintr-un dinte pe interiorul acestuia, fix la baza dintelui. Am simtit ca si cum as avea ceva ramas in dinte, iar cand am luat respectivul 'corp strain' am constatat ca era defapt o mica bucatica din dinte. Acum a ramas acolo o gaura mica. Mentionez ca nu ma doare absolut deloc, sunt doar speriat de acest fenomen si mi-e foarte frica sa merg la stomatolog. As vrea daca se poate sa imi explicati ce s-a intamplat cu dintele meu.

Respect, Razvan
4 comentarii
0
13-12-2013, ora 23:18
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Razvanel, o sa te ajut sa-ti infrangi frica. Trebuie sa mergi la stomatolog, daca nu mergi o sa faci un crater in dinte si o sa-l pierzi. Acum, sa te conving sa mergi la stomatolog, cu toate ca ti-e frica:
1) Esti barbat iar barbatii sunt neinfricati. Sau asa ne spuneti noua ca sa va admiram si sa ne indragostim de voi :) In plus, gandeste-te la barbatii care au plecat la razboi si au fost mutilati sau omorati. Tu esti un norocos ca nu trebuie sa te duci la razboi ci la un dentist inofensiv.
2) Daca inca ti-e frica, gandeste-te la mama ta si la durerile atroce prin care a trecut ca sa-ti dea viata. De durerile alea chiar trebuie sa-ti fie frica. Pe o scara de 1 la 10, durerile facerii sunt undeva pe la 70 :).
3) Daca tot iti mai e frica, gandestete la noi, femeile, cum suportam dureri crunte sa ne epilam inghinal in fiecare luna ca sa fim frumoase pentru voi. Si de durerile astea trebuie sa-ti fie frica, sunt destul de intense si usturaaaaa ca naiba.
4) In punctul patru pe ordinea de zi se incadreaza durerile menstruale. Si de astea trebuie sa-ti fie frica pentru ca sunt nasoale rau, e ca si cum ai avea contractii si in plus curge si sange si e ca naiba.
5) Daca nici acum nu ti-a trecut frica...iti reamintesc ca dentistul secolului 21 foloseste anestezic ca sa nu te doara. Gandeste-te la oamenii din tecut cand nu exista anestezic si erau operati pe viu! Li se amputau maini si picioare cu un fierastrau! Fara anestezic!



In ultima perioda am fost la dentist destul de des si tre' sa mai merg. Am facut aceeasi prostie ca si tine si nu m-am dus la medic de frica. In concluzie, mi-am pierdut definitiv si iremediabil vreo 5-6 masele si alte 2 asteapta la rand. Ultima data, mi-a facut operatie! Daca vrei sa nu ajungi ca mine, du-te acum! E nasol rau fara dinti, nu mai maruntesti hrana corespunzator si de aici...probleme cu stomacul si asa mai departe.
0
13-12-2013, ora 23:50
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Ionisya nu-l mai speria pe LUMIEUX ca sar putea sa se lase de femei ca sa nu-l bata cand le mai da teapa sau ceva.
Eu il sfatuiesc sa se fereasca de durere si sa ajunga ca aceia TUNATI DIN RECLAMA LA MAZARE, sau mai rau sa nu mai poata deschide gura in fata unei fete.
Acum la treburi serioase: atata timp cat dintele sa spart nu exista alta solutie decat sa mergi la un dentist care te gadila la oute sa nu te doara si sa repare ce ai stricat tu adica sa plombeze gaura sa nu te traga curentul.
DECIZIA ITI APARTINE.

IONISYA esti tare azi imi placi, tine-o tot asa.
0
13-12-2013, ora 23:53
lumieux
Nu este medic/terapeut
lumieux
Va multumesc pt amabilele raspunsuri. O sa incerc sa-mi fac curaj sa merg la stomatolog
0
14-12-2013, ora 00:10
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Inca nu ti-ai facut???????????????!!!! Bine, acu' ma obligi sa ti-o dau pe cea mai dura: am vazut o fetita de 5 ani cu ochii albastrii ca cel mai senin cer care avea...cancer. In afara de ideea absolut oribila cum un astfel de suflet pur si nevinovat sa treaca prin asta...era faptul ca acel copil suporta chimio si radioterapia intr-un mod care pe mine ma facea sa ma cutremur din toata fiinta mea. Avea un cod verbal cu doctorita, cand ii faceau tratamentul, dealtfel foarte dureros si invaziv...ea zicea ca vine doctorita sa-i dea "bombonica". Cred ca aia era cea mai amara bombonica pe care sufletul ala nevinovat si-o putea dori vreodata. Si mai plangea, saraca, dar suporta totul cu o forta incredibila. Te rog eu frumos, Razvanel, du-te dracului odata la dentist!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul