Mi-e frica! Sa fac sau nu pauza la Karissa?

05-01-2014
ladyluck
Nu este medic/terapeut
ladyluck
Am acelasi partener sexual de 6 ani incoace si am folosit de fiecare data prezervative si niciodata nu s-au rupt! Aparent intr-o zi am avut ghinionul sa am parte de acel 1% procent de neprotectie a prezervativelor si am ramas fara sa stiu insarcinata. Asadar, pe 30 aprilie 2012 a trebuit sa avortez pentru ca inca nu puteam oferi traiul decent pe care-l doresc copilului meu. Tot atunci medicul mi-a recomandat Karissa. De atunci eu nu am facut pauza...totul a fost foarte ok pana acum vreo doua luni cand au inceput sa ma doara ovarele foarte rau si sanii la fel...mi-am facut programare la ginecolog, dar abia peste doua saptamani este liber. Iar peste o saptamana trebuie sa incep o noua folie... Ce sa fac? Sa fac pauza inainte de analize? Sau sa iau si luna asta sa vad ce si zice si medicul... Imi e foarte rau...am niste dureri infernale, dar imi e frica sa mai folosesc orice alta metoda de contraceptie...imi e frica sa folosesc din nou prezervative.
11 comentarii
0
15-01-2014, ora 21:33
elenabeatrice
Nu este medic/terapeut
elenabeatrice
doamne fereste !!!! cum ai putut sta 9 luni fara ciclu menstrual? ti-ai dat tot in tine peste cap. sunt de parere du-te la urgente acum, si nu mai sta
0
15-01-2014, ora 21:51
ladyluck
Nu este medic/terapeut
ladyluck
Am avut ciclu normal, ca atunci cand iei anticonceptionale, insa nu am facut pauza la ele
0
15-01-2014, ora 21:53
elenabeatrice
Nu este medic/terapeut
elenabeatrice
??? ciclu peste pastile??? fara pauza???? du-te fetito la spital.
0
15-01-2014, ora 21:57
ladyluck
Nu este medic/terapeut
ladyluck
Nu peste!!! In pauza de 7 zile dintre blistere...
0
15-01-2014, ora 21:59
elenabeatrice
Nu este medic/terapeut
elenabeatrice
pai nu scrie clar ca nu le-ai intrerupt deloc?? asa ai scris sus uite-ti citatul: " De atunci eu nu am facut pauza...totul a fost foarte ok pana acum vreo doua luni cand au inceput sa ma doara ovarele foarte rau si sanii la fel... "
0
15-01-2014, ora 22:01
ladyluck
Nu este medic/terapeut
ladyluck
Da, scuze, acum mi-am dat seama de exprimare. Nu, am facut normal pauza de 7 zile intre blistere, insa nu am facut pauza de o luna sau 2 luni la 6 luni dupa administrarea anticonceptionalelor. Oricum mi-am facut programare la ginecolog. Insa nu inteleg de in ultimele doua luni m-au durut ovarele foarte rau cand mi-a venit ciclul.
0
15-01-2014, ora 22:03
elenabeatrice
Nu este medic/terapeut
elenabeatrice
nu este necesara pauza la 6 luni sau un an. se merge continuu cu ele pana alegi sa faci un bebe. doar pauza aceea de 7 zile intre blistere. In schimb este recomandat sa mergi la jumatate de an sau un an la medicul ginecolog pt a vedea daca sunt bune in continuare acele anticonceptionale, daca trebuie schimbate, etc. Durerile de ovare pot fi provocate si de la o raceala, infectie vaginala... doamne fereste chisturi, deci situatia nu e atat de grava pe cat parea. Stai linistita ca nu e ceva grav.
0
15-01-2014, ora 22:06
ladyluck
Nu este medic/terapeut
ladyluck
Ultimul control facut a fost in august 2013 si mi-a zis medicul ca este ok... Eu m-am panicat tare rau, dupa aceea cand toate farmacistele ma innebuneau cu pauza lor de o luna si mai ales cu durerile astea.. Acum sa vad ce vor spune si analizele astea. Multumesc oricum pentru parere!
0
15-01-2014, ora 22:12
elenabeatrice
Nu este medic/terapeut
elenabeatrice
eu am patit-o cu pauzele astea urat de tot. Iar medicul de la o clinica particulara foarte buna din Bucuresti mi-a spus clar "pauza nu se face, se opresc doar cand vrei sa ramai sau schimbi cu sterilet, prezervativ. Farmacistele fac asa cum spui tu pentru a-si vinde si medicamentele hepato-protect si a-si mai mari targetul sau pt a-si da importanta, iar 99% din cazuri cele care vand medicamente sunt asistente de farmacie - deci sunt undeva departe cu comentariile, farmacistele stand mai mult in spate) oricum medicul e medic. asa ca nu te panica, bea un ceai cald, ia un nurofen pana mergi la controlul deja stabilit.
0
15-01-2014, ora 22:24
ladyluck
Nu este medic/terapeut
ladyluck
Merci mult! M-am mai linistit...la asta ma gandeam si eu. Daca medicul nu mi-a zis niciodata sa fac pauza... ca dupa ce am corpul deja dereglat o sa fie si mai si cu tot cu pauzele lui, iar eu prezervative nu ma vad folosind prea curand, mai bine ma abtin de la sex, decat sa mai folosesc prezervative ca am o fobie de la ce mi s-a intamplat. Multumesc mult pentru impartasitul experientei! O viata cat mai sanatoasa!
0
05-03-2018, ora 15:21
Mihaaaa
Nu este medic/terapeut
Mihaaaa
Ce puteti sa-mi spuneti despre anticonceptionalele Karissa?
Am auzit cateva pareri negative despre ele.. chiar nu sunt bune? Am auzit si de moartea unei persoane dupa folosirea acestor anticonceptionale. Ma gandesc ca poate nu le-a luat corect, sau persoanele care au probleme din cauza lor, le au pentru ca uita sa le ia sau nu le ia la aceeasi ora.
Azi am fost la ginecolog deoarece mi-a venit menstruatia pe 20 si normal trebuia ca pe 26 sa se termine dar nu a fost asa, am avut mici scurgeri pana pe 3 martie. iar ieri, 4 martie a curs foarte mult, la fel ca azi si mi-a recomandat aceste anticonceptionale. Abia diseara incep sa le iau, sa vad cum ma simt dupa ele. Sper sa nu patesc ceva dupa folosirea lor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  • Pauza la anticoncepționale și riscul apariției simptomelor psihiatrice
  •