Mi-am lovit o unghie!

05-07-2008
Adrian85
Nu este medic/terapeut
Adrian85
Azi dimineata am desfacut o masa de forta. Totul bine si frumos pana la un moment dat cand am scapat o bucata de fier peste unghia mare de la piciroul stang. Am vazut ingrozit cum se innegreste in fata ochilor mei. Problema este ca in proportie de 90% ii neagra si ma doare ingrozitor. Imi puteti spune va rog ce tratament sa urmez ca sa-mi mai treaca din durere ? As mai dori informatii legate demodul in care ar putea evolua rana pana imi crestea noua unghie - asta in cazul in care mai creste ceva :(.
3 comentarii
0
05-07-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Trebuie facuta o gaura in unghie (cu un bisturiu cu varf ascutit sau cu o agrafa incalzita in foc) si drenat sangele de sub ea (hematomul subunghial) - un chirurg ar trebui sa faca asta. Daca scade presiunea de sub unghie, se duce si durerea. Merge numai la scurt timp dupa lovitura, cand singele este inca lichid. Tineti curata zona sa nu se infecteze. Luati ceva pentru durere (Ibuprofen, Algocalmin).

Numai bine!
0
23-10-2008, ora 11:21
yo_k
Nu este medic/terapeut
yo_k
..si daca nu e facuta gaura asta..?? ce se intampla? am patit si eu asta aseara:( dar n-am facut nimic de genul asta, bineinteles. E posibil sa se modifice forma unghiei, sa se ridice..etc?
0
22-08-2011, ora 22:58
monikk
Nu este medic/terapeut
monikk
prin cadere m-am lovit la picior, la ungia degetului mare si s-a format cred ca este cheag de sange intre unghie si piele.m-a durut f tare in ziua respectiva, am pus rivanol si m-a lasat durerea dar acum ma doare doar daca ma lovesc la ea dar e f ridicata in sus si este sangele ala acolo care ma deranjeaza ptr ca simt o mica intepatura ca si cand as avea unghia incarnata in piele. iau oxacilina si unghia nu este vanata, nu ma doare in lateral.ce pot face sa-mi treaca mai repede ca s-a intamplat acum o saptamana aproape.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Unghiile și părul continuă să crească după moarte
  •