Metanefrine

15-03-2010
alexionuzty
Nu este medic/terapeut
alexionuzty
Am efectuat dozarea metanefrinelor din urina si plasmatice libere pentru o eventuala hipertensiune arteriala secundara. La urina mi/au iesit 1.9 mg in urina de 24 de ore si trebuia sa fie mai mici ca 1 mg iar la cele plasmatice mi/a iesit in limitele normale. Mentionez ca nu am fost atentionat de faptul ca inainte cu 72 de ore de recoltare si in timpul recoltarii, sa nu consum unele alimente care ar putea mari aceste valori. Intrebarea mea este: putea sa maresca valoarea unele alimente consumate inainte cu 72 de ore si anume ceai, ciocalata, fructe, suc si anumite actiuni conjugale:D? Sa repet analiza sau nu? Este aceasta valoare concludenta pentru suspiciunea unui ferocromocitom? Multumesc mult pt rabdare!!!
1 comentarii
0
01-04-2010, ora 00:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate domn,

Vă rog să vă repetaţi analiza. Evitaţi consumul de produse care conţin cofeina cu 72 ore înaintea recoltării urinei. De asemenea, evitaţi fumatul, activitatea fizică intensă, stresul fizic şi psihic pe toată perioada recoltării (Nicotina stimulează anumiţi receptori cerebrali, care prin mecanism indirect, pot interfera cu metabolismul catecolaminelor; stresul fizic produce stres psihic şi măreşte cantitatea de adrenalină şi cortisol, ceea ce poate destabiliza rezultatul valorii metanefrinelor urinare). Repetaţi şi analiza pentru determinarea catecolaminelor plasmatice. :)

Mod de recoltare a urinei: Prima urină nu o recoltaţi, cea pe care o evacuaţi la prima micţiune din dimineaţa în care vă hotărâţi să începeţi recoltarea. Colectaţi într-un vas curat de 2-3 litri toată urină evacuată (eliminată) până a doua zi dimineaţă, inclusiv (până la ora la care aţi eliminat prima urină din ziua anterioară). Omogenizaţi prin sucusionare (agitare) urina recoltată şi reţineţi aproximativ 10 mL. Depozitaţi acei 10 mL într-un pahar de plastic de unică folosinţă pentru urină. Păstraţi urina recoltată la o temperatură de minim 1-2 grade, maxim 8-9 grade, până mergeţi cu ea la un laborator de analiză.


Mult succes!
Toate cele bune şi multe binecuvântări ;)


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.