Menstruatie maronie

11-07-2012
damil
Nu este medic/terapeut
damil
Buna seara,
Am avut contact neprotejat pe dat de 01.07, urmand pe data de 09.07 sa imi vine menstruatia., ceea ce sa si intamplat, doar ca imi curge in cantitate mica si este de culoare maronie inchisa.este posibil sa fie menstra peste sarcina desi mia venit normal sau poate fi raceala?Va rog mult sa imi raspundeti.
Multumesc
22 comentarii
0
11-07-2012, ora 04:03
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut,

Din cate inteleg, ti-a venit menstruatie pe data asteptata. Nu cred ca trebuie sa te stresezi. Exista intr-adevar si sansa sa fie vorba de "menstruatie peste sarcina" (intre noi fiind vorba, asa ceva nu exista :-) Iti propun 2 solutii.
- 1. Daca subiectul te procupa atata de mult incat iti da insomnii, fa un test de sarcina.
-2. Nu faci nimic in asteptarea menstrei urmatoare.

PS. 'Raceala' nu se caracterizeaza prin modificari ale aspectului sangelui mesntrual, ci prin dureri la nivelul abdomenului inferior, dureri in timpul actului sexual si uneori secretii urat mirositoare.

Numai bine

Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
0
11-07-2012, ora 07:56
damil
Nu este medic/terapeut
damil
Acum o luna in urma am avut niste probleme si in urma unui control ginecologic si a lamei efectuate mi s-a spus ca am vaginita cocobacilica in urma caruia am urmat tratament deoarece avem niste secreti insotite de mancarimi, desi dupa tratament am constatat ca acele secretii au continuat sa fie si aveau un miros ca de iaurt acru, mancarimile in schimb au disparut.Iar in ceea ce priveste menstruatia nu am patit pana acum niciodata sa imi curga atat de putin si de aceea sunt ingrijorata sa nu fie altceva.Va multumesc ptr raspuns.
0
23-09-2012, ora 19:20
diana284
Nu este medic/terapeut
diana284
Buna ziua

Am avut contact neprotejat pe dat de 04.09, urmand pe data de27.9 sa imi vina menstruatia Doar ca din data de 17.9.12 pana pe 19.9.12mi-a curs in cantitate mica menstruatia si a fost de culoare maronie inchisa.Este posibil sa fie menstra peste sarcina sau poate fi raceala?Va rog mult sa imi raspundeti.
Multumesc
0
29-09-2012, ora 14:28
diana284
Nu este medic/terapeut
diana284
Mi-a intarziat ciclul 3 zile, pana acum mi-am facut 2 teste de sarcina toate negative Intrebarea mea este, e posibil sa fie erori cu privire la acest test? Ma gandesc ca daca as fii insarcinata chiar si in cateva zile ar trb sa fie totusi o valoare pe acel test care sa indice ceva! As dori un raspuns din partea unei pers.calificate! multumesc anticipat
0
29-09-2012, ora 19:13
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut Diana,

Avand in vedere ca ai facut deja 2 teste concluzia este ca nu esti insarcinata. Exista multe alte cauze de intarziere in afara de sarcina (modificari ale greutatii, stress, tulburari endocrine etc).
Pe de alta parte, o intarziere de 3 zile nu este una pronuntata iar ciclul celor mai multe femei poate prezenta o variatie de +/- cateva zile.

Toate cele bune

Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
0
02-10-2012, ora 22:02
iulia_me
Nu este medic/terapeut
iulia_me
Buna seara,

Menstruatia a venit pe data de 19.09., asa cum trebuia sa vina, insa dupa 4 zile de menstruatie normala, vine un lichid rosiatic - maroniu (foarte scazut cantitativ).Nu am nici un alt simptom, nu dureri de abdomen, nu greturi, nu sani mariti/tari. Pana voi merge la medic sapt viitoare, este cazul sa imi fac griji ? Poate fii o sarcina ?

Multumesc anticipat si multa sanatate!
0
03-10-2012, ora 15:18
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut Iulia,

Nu cred ca trebuie sa te stresezi. Sugerez doar un test Babes Papanicolaou in caz ca nu ai facut unul in ultimul an.

Numai bine
0
03-10-2012, ora 20:45
iulia_me
Nu este medic/terapeut
iulia_me
Buna seara,

Va multumesc pentru raspuns. Mentionez ca am facut anul acesta testul Babes Papanicolaou, rezultatul fiind ok.

Multa sanatate
0
06-10-2012, ora 22:35
dydaya
Nu este medic/terapeut
dydaya
buna seara! am si eu o problema care ma macina! iau timp de 2 ani AC Mercilon! anul trecut am facut pauza 2 luni, din septembrie, pana in noiembrie! anul acesta am facut la fel, mi-a venit menstruatia in urma luarii AC pe 31 august, dupa care nu le-am mai luat! am avut contact sexual pe data de 5 septembrie ( a 6 a zi de menstruatie), dar nu si-a dat drumul in mine. acum mi-a venit menstruatia, daca o pot numi asa, deoarece este ceva maroniu si curge foarte putin. nu stiu ce ar putea fi? ma ajuta cineva? este totusi ceva normal, adica organismul s-a dezobisnuit sa-si mai "faca traba" daca pot spune asa, sau este altceva! va rog sa ma ajutati cu un sfat. as vrea sa stiu ce este, pentru ca dupa menstruatia din noiembrie vreau sa ma apuc iar de ele. mentionez ca nu am mai avut contacte sexuale intre timp. multumiri anricipate! sanatate multa!
0
01-10-2013, ora 12:14
Maria Oana
Nu este medic/terapeut
Maria Oana
as dori daca se poate sa imi raspundeti si mie la o intrebare...
mi-a venit ciclu regulat doar ca foarte putin si foarte inchis la culoare...de obicei ma durea foarte tare burta dar acum nu ma doare burta deloc in schimb ma doare f tare spatele, capul si mi-e somn incontinuu...mi-am facut in timpul menstruatiei un test de sarcina dar a iesit negativ...se poate sa fiu insarcinata ( mentionez ca incerc sa raman de aprox.6 luni si iau zilnic acid folic)
0
07-03-2014, ora 16:13
cristinaa02
Nu este medic/terapeut
cristinaa02
buna ziua, am si eu o problema. luna trecuta am avut un act sexual fara prezervativ dar dupa doua zile mi-a venit menstruatia normal. luna aceasta mi-a intarziat o zi si acum e maronie si nu chiar in exces. s-ar putea sa fiu insarcinata?
0
28-03-2014, ora 13:42
andru1adeea
Nu este medic/terapeut
andru1adeea
buna,
am si eu o problema toata nebunia aceasta a inceput in luna ianuarie. in data de 2 ianuarie am avut ciclu normal pe 25 am avut un contact sexual neprotejat pe 26 mi-a venit ciclu normal cantitativ si culoare.pe 24-25 febr mi-a venit ciclu abundent si culoare normala. pe 15 martie am avut un alt contact sexul protejat de aceasta data cu prezervativ in aceasta perioada nu am avut nici un alt contact sexual. pe 25 martie de dimineata mi-am facut 2 teste de sarcina ambele find negative pe 25 martie seara mi-a venit ciclu insa foarte redus cantitativ si mai inchis la culoare.
Care ar putea fi motivul reduceri cantitative si culoare mai inchisa spre maro?
0
23-04-2014, ora 14:25
sorina@
Nu este medic/terapeut
sorina@
Buna ziua.Am si eu o problema:in timpul menstrei am niste dureri insuportabile in abdomenul de jos..citeodata chiar pina la amortirea picioarelor incit nu pot sa merg.Dupa 3-4 zile de eliminari normale de singe, urmeaza inca 3-4 de eliminari maronii in cantitate ff mica.La examenul ginecologic mi s-a spus ca am anexita si dismenoree.In frotiul vaginal nu s-a depistat nici un tip de bacterii.Medicul mi-a spus ca nu e grav si mi-a prescris vit.B6.Dar aspectul eliminarilor nu s-a schimbat.(De 9 luni am o viata sexuala activa cu un singur partener si nu ne protejam).CE POATE FI?P.S:multumesc anticipat.
0
16-06-2014, ora 10:43
Paula26
Nu este medic/terapeut
Paula26
Buna ziua,

Ma aflu intr-o perioada mai stresanta si anume, in sesiune. Mi-a intarziat ciclul menstrual 5 zile de la ultimul. In saptamana in care l-am tot asteptat am avut dureri in abdomenul inferior, mai precis dureri de ovare ca niste intepaturi(mentionez ca aceste dureri au aparut dimineata dupa ce seara am avut contact sexual). Tot in saptamana respectiva am avut si simptomele ca se apropie ciclul menstrual(dureri in zona lombara, ameteli, senzatii de frig oscilante cu cele de cald), dar el nu a aparut. Am facut si un test de sarcina care a iesit negativ. In cele din urma, a venit, dar coloritul menstrei este maroniu inchis.Care ar putea fi cauzele? Este necesar un consult ginecologic?
0
30-03-2015, ora 15:56
maria123456
Nu este medic/terapeut
maria123456
buna, am o mica problema daca se poate sa zic asa, in legatura cu mentruatia, mentionez ca la fiecare inceput de an luna februrie martie mi se deregleaza menstruatia ( o luna nu imi vine, sau in alti ani de 2 ori pe luna ), luna trecuta mi-a venit 3-4 zile dar destul de putin fata de cum imi venea deobicei si de culoare maronie, dar nu era urat mirositor, poate fi o problema de sanatate sau pur si simplu o dereglare ? Stiu sigur ca insarcinata nu prea am cum sa fiu, dar totusi ma framanta gandul ca poate am ceva si as vrea sa pot intreba pe cineva inainte sa merg la un medic, deobicei dupa iarna am mici scaderi de vitamine.. Dar totusi de unde aceasta schimbare ? sunt bolnava? e o simpla dereglare ?
0
04-08-2015, ora 11:25
sanide
Nu este medic/terapeut
sanide
Buna ziua, am o problema care ma sperie cumplit..este a 3 a zi in care imi curg pete maro, in conditiile in care am ciclul neregulat dar luna aceasta ar fi trebuit sa-mi vine in data de 10.08, dupa calculele mele..acum 10 zile am avut contact sexual neprotejat..despre ce poate fi vorba? Multumesc!
0
15-03-2016, ora 11:43
AntoniaC22
Nu este medic/terapeut
AntoniaC22
Buna!
Am o intrebare.
Iau anticonceptionale de aproximativ 2ani, luna aceasta menstruatia a venit normal, in ziua in care trebuia sa vina, in prima zi fluxul a fost normal, culoarea ca de obicei, in schimb a doua si a treia zi, culoarea s-a schimnat intr-un maroniu inchis si fluxul este mai mc decat in prima zi. Nu mi s-a mai intamplat sau cel putin nu am mai bagat eu de seama acest lucru.
Ar trebui sa ma ingrijorez, deoarece sunt foarte stresat.
Multumesc!!
0
24-11-2017, ora 00:20
Eusuntbine
Nu este medic/terapeut
Eusuntbine
Buna seară. Am si eu o nelămuriri daca mă puteţi ajută cu un sfăt. Pe data de 27 octombrie am avut ciclu normal 6 zile doar ca dupa o zi după terminarea ciclului 4 zile mi-a venit un lichid Maro mai abundent. Si luna asta nu mia venit ciclul mia întârziat o zi. Se poate sa imi întârzie dim cauză ca am avut mai multe zile menstruatie sau e posibil sa fiu însărcinată... multumesc si astept sa imo dați un sfat sau orce...
0
28-01-2018, ora 23:07
Simona Dana
Nu este medic/terapeut
Simona Dana
Buna seara..Va rog un raspuns dak se poate.Am 38 ani doua nasteri prin cezariana, am trompele legate, iar din 10-10-2016 nu mi-a mai venit menstruatie pana in data de 18-01-2018 anu acesta mi-a venit menstruatie maronie care este de cateva ziel tit asa.Ma puteti ajuta cu un raspuns va rog?Care este motivu acestei menstruatii maronie??Va multumesc!
0
11-07-2018, ora 20:30
Flower rose
Nu este medic/terapeut
Flower rose
Buna ziua..As dori un raspuns daca se poate, am 23 de ani, la ovulatie am luat o pastila de a doua zi escapelle, menstruatia urma sa-mi vina pe 18 iulie dar a venit pe 11 iulie, curge putin si are culoare maronie.ar trebui sa-mi fac griji ca ar putea fi o sarcina?am dureri de spate si de sani, sanii m-au durut de la ultima menstruatie mereu.Va multumesc !
0
27-02-2019, ora 02:30
Dianajdudj
Nu este medic/terapeut
Dianajdudj
Luna trecuta si luna asta mi-a intrziat menstruatia si menstruatia este maron.Ce poate sa fie?
0
18-09-2020, ora 11:41
Catelina
Nu este medic/terapeut
Catelina
Buna ziua am si eu o intrebare pe data de 12 septembrie 2020 trebuia sa imi vina ciclu nu mia venit si acum in data de 16 septembrie mia venit decat foarte putin si aceia maro si urmatoarea zi sa si oprit este posibil sa fiu însărcinată?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amenoreea - lipsa menstruației
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Menopauza
  • Menarha - prima menstruatie
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  • Poți avea ciclu menstrual în timpul sarcinii?
  •